Visos salātos ir jāizmanto vārīta vai cepta liellopa gaļa. Vairāk par to kā vārīt liellopu gaļu var uzzināt rakstā Kā vārīt liellopa gaļu.
Lielākā daļa salātu būs nepieciešama majonēze, un arī majonēzi ir iespējams pagatavot pašu spēkiem. Vairāk par majonēzes pagatavošanu lasiet rakstā Mājas majonēzes receptes.
Vairākos salātos būs nepieciešamas cieti vārītas olas. Par to kā un cik ilgi vārīt olas varat izlasīt rakstā Kā vārīt olas.
Ātri un vienkārši pagatavojami salāti ar liellopa gaļu un sieru
Liellopa gaļas salātu recepte ar svaigiem gurķiem, papriku un sieru.
Kopējais pagatavošanas laiks: 30 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
150 grami liellopa gaļas;
100 grami siera;
2 gurķi;
1 – 2 paprikas;
nedaudz zaļumu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas;
majonēze pēc garšas.
Pagatavošana:
Liellopa gaļu, papriku, gurķus un sieru sagriež salmiņos, bet zaļumus sasmalcina ar nazi.
Saliek visu bļodā, pievieno sāli, piparus un majonēzi. Samaisa
Liellopu gaļas salātu recepte ar korejiešu burkāniem un sieru
Vienkārši un gardi liellopa salāti ar korejiešu burkāniem, sieru un gurķiem.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
300 grami liellopa gaļas;
150 – 200 grami korejiešu burkānu;
150 grami siera;
3 svaigi gurķi;
3 – 4 olas;
nedaudz zaļumu pēc vēlēšanās;
majonēze pēc garšas.
Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un notīra.
Liellopa gaļu un gurķus sagriež nelielos gabaliņos. Olas un sieru sarīvē ar rupju rīvi.
Salātu traukā slāņos klāj gaļu, gurķus, sieru un olas. Pēc katra slāņa izklāj plānu slānīti ar majonēzi.
Pa virsu izklāj korejiešu burkānus un uzliek nedaudz zaļumu. Lasiet rakstu Kā pagatavot korejiešu burkānus.
Liellopa gaļas salāti ar skābētiem kāpostiem un āboliem
Liellopa salātu recepte, kurā āboli un skābēti kāposti labi papildinās gaļas garšu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 30 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
350 – 400 grami skābētu kāpostu;
250 grami liellopa gaļas;
100 – 120 grami konservētu zaļo zirnīšu;
1 saldskābs ābols;
3 – 4 ēdamkarotes cukura;
2 – 3 ēdamkarotes ābolu etiķa;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Skābētus kāpostus noskalo zem tekoša ūdens, ievieto caurdurī un ļauj notecēt šķidrumam.
Ābolu un liellopa gaļu sagriež kubiciņos, bet etiķi sajauc ar cukuru.
Kāpostus, liellopa gaļu, ābolu un zirnīšus savieno un pievieno etiķi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Liellopa gaļas salātu recepte. Ar rīsiem un zaļajiem zirnīšiem
Šajā liellopa gaļas salātu receptē var izmantot gan majonēzi, gan olīveļļu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 3.
Sastāvdaļas:
200 grami liellopa gaļas;
120 grami rīsu;
4 – 5 ēdamkarotes saldētu zaļo zirnīšu;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas;
majonēze vai olīveļļa pēc garšas.
Pagatavošana:
Novāra rīsus. 3 – 5 minūtes pavāra zirnīšus. Visu atdzesē. Lasiet arī rakstu Kā vārīt rīsus.
Gaļu sagriež nelielos kubiciņos. Sajauc ar rīsiem un zirnīšiem, sāli un pipariem. Pievieno eļļu vai majonēzi un sajauc.
Liellopu gaļas salāti ar sēnēm un olām
Liellopa gaļas salātu recepte ar šampinjoniem, olām un sīpolu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
300 grami šampinjonu;
250 – 300 grami liellopa gaļas;
4 olas;
1 sīpols;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
valrieksti pēc garšas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas;
majonēze pēc garšas.
Pagatavošana:
Vispirms novāra cietas olas, atdzesē un notīra.
Sēnes sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu sagriež sīkos kubiciņos. Apcep abus eļļā līdz kļūst mīksti. Pievieno sāli un piparus. Atdzesē.
Olas un gaļu sagriež kubiciņos. Riekstus sasmalcina.
Savieno visas sastāvdaļas, pievieno sāli, piparus un majonēzi. Visu samaisa.
Salāti ar liellopa gaļu, olām un zaļajiem zirnīšiem
Šajos salātos liellopu gaļa labi sarakstīsies ar zaļajiem zirnīšiem, olu un svaigiem gurķiem.
Kopējais pagatavošanas laiks: 45 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
250 – 300 grami liellopa gaļas;
200 grami konservētu zaļo zirnīšu;
2 – 3 svaigi gurķi;
4 olas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas;
majonēze pēc garšas;
nedaudz lapu salātu.
Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba.
Olas, gurķus un gaļu sagriež salmiņos. Pievieno zaļos zirnīšus, sāli, piparus, majonēzi un samaisa.
Pirms pasniegšanas pārliek ar salātu lapām izklātā traukā.
Salāti ar šampinjoniem, liellopu gaļu un papriku
Ātri pagatavojama liellopu gaļas salātu recepte ar šampinjoniem, papriku, gurķiem un sīpolu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 30 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
250 grami liellopa gaļas;
200 grami marinētu šampinjonu;
2 – 3 svaigi vai marinēti gurķi;
1 paprika;
½ sarkanā sīpola;
nedaudz zaļumu;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas;
majonēze pēc garšas.
Pagatavošana:
Papriku, gaļu, gurķus un sēnes sagriež salmiņos. Sīpolu sagriež puslokos. Zaļumus smalki sasmalcina.
Liek visu bļodā, pievieno sāli, piparus un majonēzi. Sajauc.
Liellopu gaļas salāti ar pupiņām un gurķiem
Garda un ātri pagatavojamu liellopu salātu recepte.
Kopējais pagatavošanas laiks: 30 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
300 – 350 grami liellopa gaļas;
250 grami marinētu šampinjonu;
3 gurķi;
1 kārba konservētu pupiņu savā sulā;
zaļumi pēc garšas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas;
majonēze pēc garšas.
Pagatavošana:
Gaļu, sēnes un gurķus sagriež salmiņos. No pupiņām nolej šķidrumu.
Liek visas sastāvdaļas bļodā. Pievieno sāli, piparus, majonēzi un samaisa. Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem.
Liellopu gaļas salāti ar korejiešu burkāniem un gurķiem
Pikantie burkāni korejiešu gaumē ar gurķiem un šampinjoniem padara šo salātu garšu īpaši spilgtu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 30 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
200 grami liellopa gaļas;
200 grami šampinjonu;
150 grami korejiešu burkānu;
3 – 4 svaigi gurķi;
sāls pēc garšas;
majonēze pēc garšas.
Pagatavošana:
Gurķus un gaļu sagriež salmiņos, bet sēnes nelielos gabaliņos.
Liek visu bļodā kopā ar korejiešu burkāniem. Nedaudz pasāla, pieliek majonēzi un visu sajauc.
Salāti ar liellopa gaļu, kartupeļiem un sēnēm
Garda sēņu, liellopu gaļas un vārītu dārzeņu kombinācija.
Kopējais pagatavošanas laiks: 120 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
150 – 20 grami liellopa gaļas;
150 grami marinētu sēņu;
4 – 5 kartupeļi.
2 burkāni;
4 olas;
nedaudz lociņu;
majonēze pēc garšas.
Pagatavošana:
Kartupeļus un burkānus novāra. Lasiet rakstu Kā vārīt kartupeļu. Novāra cietas olas, atdzesē un noloba čaumalu. Atsevišķi sarīvē ar rupju rīvi. Lasiet arī rakstu Kā vārīt kartupeļus.
Gaļu un sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Lociņus sasmalcina. Dažas sēnes var atstāt dekorēšanai.
Piemērotā traukā klāj kārtās kartupeļus, lociņus, olas, sēnes un gaļu. Pēc katra slāņa izņemot sēnēm klāj plānu majonēzes kārtiņu.
Virsū izklāj burkānus. Pievieno nedaudz majonēzes, sēnes un lociņu dekorācijai.