Kā un cik ilgi vārīt liellopa gaļu

Kā vārīt liellopa gaļu un kā tvaicēt liellopa gaļu
Kā un cik ilgi vārīt liellopa gaļu

Kā izvēlēties liellopa gaļu

Kvalitatīvai atdzesētai liellopa gaļai ir jābūt sarkanai, bez tumšiem un zaļganiem plankumiem. Taukiem ir jābūt baltiem, jo dzeltenīgs tauku tonis var liecināt par to, ka dzīvnieks ir bijis vecs. Un, protams, uz gaļas nedrīkst būt gļotas vai sarecējušas asinis.
Pēc taustes svaiga liellopa gaļa ir elastīga, un, ja šādu gaļu nedaudz iespiež, spiediena pēdas ātri pazūd. Svaigas gaļas smarža ir patīkama un tajā nav nekādu neiederīgu aromātu.
Kvalitatīvas saldētas liellopa gaļas iepakojumam jābūt nebojātam un ar labi salasāmu informāciju par produktu. Ledus daudzumam šādā iepakojumā jābūt minimālam, jo ja ledus ir daudz, pastāv iespēja, ka šāda gaļa ir sasaldēta vairākas reizes.

Kā sagatavot liellopa gaļu

Saldētu gaļu no sākuma noteikti vajadzēt atkausēt. Lai liellopa gaļu atkausētu, to uz dažām stundām var ievietot ledusskapī. Ja rodas vēlme procesu paātrināt, gaļu var ielikt hermētiski aizdarināmā maisiņā un ievietot traukā ar vēsu ūdeni.
Atsaldētu vai atdzesēta gaļa pirms vārīšanas būtu arī jānoskalo zem tekoša ūdens.

Cik ilgi vārīt liellopa gaļu

Parasti liellopu gaļa vārās 2 – 2,5 stundas. Ja kaut kāda iemesla dēļ tiek vārīta neatsaldēta gaļa, vārīšanās laiks būs vēl ilgāks.
Lai paātrinātu liellopa gaļas vārīšanās laiku, gaļu var sagriezt nelielos, vienāda izmēra gabaliņos.
Lai pārliecinātos, ka gaļa ir izvārījusies, tajā ir jāiedur dakšiņas vai kāds cits ass priekšmets. Dakšiņai gaļā ir viegli jāieduras un no dūruma vietas iztecējušajai sulai ir jābūt gandrīz caurspīdīgai, bez jebkāda sārtuma.

Kā vārīt liellopu gaļu uz plīts

Ievietojiet gaļu katliņā un ielejiet tajā vēsu ūdeni. Tad ieslēdziet nelielu uguni un gaidiet, kamēr gaļa sāks vārīties. Ja rotas putas tās ir jānosmeļ.
Lai iegūtu pēc iespējas garšīgāku buljonu, kuru var izmantot kā pamatu zupai, vārīšanas sākumā pievienojiet sāli, piparus un citas garšvielas. Ja mērķis ir iegūt vienkārši vārītu liellopa gaļu, sāli var pievienot pēc vārīšanas.
Prāvāki liellopa gaļas gabali vārīsies vismaz 2 stundas vai pat ilgāk. Mazāku gabalu vārīšana aizņems vismaz 1 – 1,5 stundas.
Vārot liellopa gaļu, būtu jāseko, lai ūdens neizvārās un vajadzības gadījumā ūdens ir jāpielej.
Kad gaļa ir izvārījusies, to pirms izņemšanas vēl uz 20 – 30 minūtēm var atstāt buljonā.

Kā vārīt liellopa gaļu multivārāmajā katlā

Sagrieziet gaļu nelielos gabaliņos, ievietojiet multivārāmajā katlā, aplejiet to ar vēsu ūdeni un tad ieslēdziet sautēšanas režīmu.
Kad ūdens ir sācis vārīties ir jānosmeļ putas un jāpievieno sāls, pipari un citas jums tīkamas garšvielas.
Aizveriet vāciņu un uzstādiet vārīšanās laiku uz pusotru stundu. Kad laiks ir pagājis, pārbaudiet vai gaļa ir pietiekoši un ja nav, lieciet to vārīties vēl 20 – 30 minūtes.

Kā tvaicēt liellopa gaļu

Gaļa ir jāsagriež nelielos gabaliņos un jāievieto tvaicētājā. Pievienojiet nedaudz sāls un piparu. Tad tvaicējiet gaļu aptuveni stundu. Pirms gaļas izņemšanas ir jāpārliecinās, ka tā ir gatava. Tam var izmantot jau pieminēto dakšiņu. Ja gaļa vēl nav gatava, to vajag vēl kādu laiciņu patvaicēt.

Kā vārīt liellopa gaļu pannā

Ievieto gaļu pannā un pieej vēsu ūdeni. Pievieno sāli, piparus un citas garšvielas. Uzlieciet pannai vāku un gaidiet kamēr ūdens sāk vārīties, kad tas ir noticis, uguni samazina un turpina vārīšanu vēl aptuveni pusotru stundu. Gatavošanas ilgums būs atkarīgs no gaļas gabala lieluma.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

18 − ten =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.