10 salāti ar korejiešu burkāniem

10 salāti ar korejiešu burkāniem

10 salāti ar korejiešu burkāniem. Būs gan ikdienišķi, gan neparastāki korejiešu burkānu saltu varianti. Ar desu, vistu, kukurūzu, sēnēm un pat kalmāriem. Iespējams, ka jums interesēs arī raksts “Kā pagatavot korejiešu burkānus”.


Salāti ar korejiešu burkāniem un kukurūzu

Sastāvdaļas:
300 grami korejiešu burkānu;
200 grami konservētas kukurūzas;
100 kūpinātas vai vārītas vistas kājiņas;
dilles pēc garšas;
majonēze pēc garšas.

Pagatavošana:
Vistas gaļu atdala no kauliem un sagriež gabaliņos. Kukurūzai nolej šķidrumu. Savieno gaļu, kukurūzu un korejiešu burkānus. Pievieno dilles un majonēzi, visu samaisa un ļauj 30 minūtes pastāvēt.

Salāti no korejiešu burkāniem, vistas un Ķīnas kāpostiem

Sastāvdaļas:
400 grami vārītas vai žāvētas vistas krūtiņas;
300 grami korejiešu burkānu;
¹⁄₂ Ķīnas kāpostu kāpostgalvas;
1 – 2 gurķi;
dilles pēc garšas;
Majonēze pēc garšas.

Pagatavošana:
Vistu sagriež kubiņos, bet gurķus salmiņos. Sasmalcina kāpostus. Visu pievieno burkāniem un dillēm. Pievieno sāli, majonēzi un tad sajauc.

Salāti ar korejiešu burkāniem un krabju nūjiņām

Sastāvdaļas:
200 grami korejiešu burkānu;
200 grami krabju nūjiņu;
100 grami cieta siera
100 grami majonēzes;
3 olas;
1 buntīte lociņu;
1 buntīte diļļu;
1 ķiploka daiviņa;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Krabju nūjiņas sagriež, bet sieru sarīvē uz rupja rīves. Vārītas olas sagriež kubiciņos. Zaļumus sakapā. Ķiploku saspiež ar presi.
Tad visas sastāvdaļas savieno, pievieno majonēzi, sāli, piparus un labi samaisa.

Salāti ar korejiešu burkāniem un desu

Sastāvdaļas:
200 grami korejiešu burkānu;
200 grami žāvētas desas;
1 liels gurķis;
1 liels tomāts;
buntīte diļļu vai pētersīļu;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Gurķi, tomātu un desu sagriež salmiņos. Sasmalcina zaļumus. Visu pievieno burkāniem, pieliek sāli, majonēzi un sajauc.

Salāti ar korejiešu burkāniem, gurķi un redīsiem

Sastāvdaļas:
100 grami korejiešu burkānu;
2 gurķi;
1 redīs;
1 buntīte lociņu;
1 buntīte pētersīļu;
2 ēdamkarotes olīveļļas;
1 ēdamkarote citronu sulas;
½ tējkarote sinepju;
sāls pēc garšas;
sezama sēklas pēc garšas.

Pagatavošana:
Gurķus un redīsu sagriež gabaliņos vai sarīvē ar korejiešu burkānu rīvi. Lociņus sagriež, pētersīļus smalki sakapā. Visu savieno, pievieno citronu sulu, olīveļļu un sinepes. Kārtīgi sajauc un pārkaisa ar sezama sēklām.

Salāti no korejiešu burkāniem, pupiņām un sausiņiem

Sastāvdaļas:
200 grami konservētu sarkano pupiņu;
100 grami korejiešu burkānu;
100 grami žāvētas vistas krūtiņas;
30 olas;
1 paciņa sausiņu;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Pupiņām nolej šķidrumu un pievieno korejiešu burkāniem. Tad pievieno kubiciņos sagrieztu vistu. Tad pievieno kubiciņos sagrieztas novārītas olas sausiņus. Pievieno majonēzi un sāli. Visu sajauc.


Salāti ar korejiešu burkāniem, desu un sausiņiem

Sastāvdaļas:
200 grami korejiešu burkānu;
100 grami žāvētas desas;
2 olas;
1 paciņa rudzu grauzdiņu;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Desu sagriež salmiņos. Novārītas olas sagriež prāvākos kubiņos vai salmiņos. Savieno desu, olas un korejiešu burkānus. Pievieno sausiņus, sāli un majonēzi. Visu labi sajauc un uzreiz pasniedz.

Salāti no korejiešu burkāniem, vistas un marinētām sēnēm

Sastāvdaļas:
300 grami vārītas vistas filejas;
200 grami marinētu sēņu;
200 grami korejiešu burkānu;
100 grami cieta siera;
100 grami olīvu bez kauliņiem.
2 olas;
zaļumi dekorēšanai;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Sēnes noskalo un sagriež kubiņos. Tāpat sagriež arī vistu un izklāj to visu salātu traukā. Virsū ziež majonēzi. Nākamajā slānī izklāj sēnes un atkal visu noziež ar majonēzi. Nākamajā slānī klāj sasmalcinātās olīvas. Nākamajā kārtā liek uz rupjas rīves sarīvētas olas un arī tās noziež ar majonēzi. Nākamajā kārtā klāj sarīvētu sieru. Pa virsu liek korejiešu burkānus. Salātus dekorē ar zaļumiem. Pirms pasniegšanas salātiem ir kādu brīdi jāpastāv.

Salāti ar korejiešu burkāniem un vistu

Sastāvdaļas:
300 grami vārītas vistas filejas;
200 grami cieta siera;
150 grami korejiešu burkānu;
2 olas;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Sieru sarīvē ar rupju rīvi. Vistu un vārītas olas sagriež kubiciņos. Visas sastāvdaļas savieno, pievieno majonēzi un sajauc. Salātus var klāt arī slāņiem šādā secībā: vista, burkāni, siers un olas. Katru slāni izņemot pēdējo noziež ar majonēzi.

Salāti no korejiešu burkāniem un kalmāriem

Sastāvdaļas:
500 grami kalmāru;
500 grami korejiešu burkānu;
1 neliels sīpols;
3 daiviņas ķiploka;
3 ēdamkarotes sojas mērces;
1 – 2 ēdamkarotes sojas eļļas;
1 tējkarote cukura;
1 tējkarote malta koriandra;
½ tējkarote maltu melno piparu;
½ maltu sarkano piparu;
sāls pēc garšas;
sezama sēklas pēc garšas.

Pagatavošana:
Kalmārus izķidā un attīra no ādas. Tad kalmārus vāra sālītā, vārošā ūdenī 1 – 3 minūtes. Ar vārīšanu nevajag aizrauties, jo pārvārīti kalmāri būs cieti. Atdzesētus kalmārus sagriež salmiņos un ievieto salātu traukā.
Sīpolu sagriež un apcep augu eļļā. Ķiplokus notīra un saspriež presē. Tad sīpolus, ķiplokus, burkānus un garšvielas pievieno kalmāriem. Pievieno sojas mērci un sezama sēklas. Salāti būs garšīgāki, ja pirms pasniegšanas tie nedaudz pastāvēs.


  •  
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

one × 1 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.