- Salāti no kāpostiem, burkāniem un jogurta – medus mērci
- Salāti ar kāpostiem, desu un zaļiem zirnīšiem
- Salāti no svaigiem kāpostiem, vistu, avokado, mango un papriku
- Kāpostu salāti ar āboliem un majonēzes mērci
- Kāpostu salāti ar tomātiem un zemesriekstiem
- Salāti no kāpostiem, seleriju un zilo sieru
- Salāti no svaigiem kāpostiem un kūpināta siera
- Salāti no kāpostiem, brokoļiem, gurķiem un vīnogām
- Kāpostu salāti ar burkāniem un ananasiem
- Kāpostu salāti ar krabju nūjiņām un kukurūzu
Salāti no kāpostiem, burkāniem un jogurta – medus mērci
Sastāvdaļas:
¼ vidēja lieluma kāpostgalvas;
150 grami grieķu jogurta;
1 liels burkāns;
½ buntītes lociņu;
2 ēdamkarotes ābolu etiķa;
2 ēdamkarotes šķidra medus;
1 ēdamkarote citrona sulas;
1 tējkarote sinepju;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Sasmalciniet kāpostus, sarīvējiet burkānu ar korejiešu burkānu rīves un smalki sagrieziet lociņus. Visu ievieto salātu traukā.
Sajauciet jogurtu, citronu sulu, etiķi, medu, sinepēm sāli un pipariem līdz viendabīgai masai. Pievienojiet mērci salātiem un kārtīgi visu samaisiet.
Salāti ar kāpostiem, desu un zaļiem zirnīšiem
Sastāvdaļas:
¼ vidēja lieluma kāpostgalvas;
200 grami desas vai šķiņķa;
200 grami konservētu zaļo zirnīšu;
aptuveni 2 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Kāpostus un desu sagriež plānās plēksnītēs. Tad pievieno zirnīšus, majonēzi, sāli, piparus un visu labi samaisa.
Salāti no svaigiem kāpostiem, vistu, avokado, mango un papriku
Sastāvdaļas:
¼ baltā kāposta;
⅛ sarkanā kāposta;
350 – 400 grami vārītas vistas;
1 avokado
1 mango;
1 sarkanā paprika;
1 prāvs burkāns;
1 buntīte pētersīļu;
½ buntīte lociņu;
saujiņa zemesriekstu;
120 grami zemesriekstu sviesta;
2 – 3 ēdamkarotes ūdens;
2 ēdamkarotes rīsu etiķa;
2 ēdamkarotes sojas mērces;
2 ēdamkarotes šķidra medus;
1 laima sula;
šķipsniņa maltu sarkano piparu.
Pagatavošana:
Sagriež kāpostus, vistu sagriež vidējos gabaliņos, bet mango, avokado un papriku sagriež nelielos kubiciņos vai plēksnītēs. Burkānu sarīvē ar korejiešu burkānu rīvi. Zaļumus un riekstus sasmalcina. Visu sajauc.
Sajauc zemesriekstu sviestu, ūdeni, etiķi, sojas mērci, medu, laima sulu un piparus un tad samaisa līdz viendabīgai masai. Kad tas paveikts, salātus pārlej ar mērci.
Lasiet arī rakstu Kā vārīt vistu.
Kāpostu salāti ar āboliem un majonēzes mērci
Sastāvdaļas:
½ vidēja kāposta;
2 – 3 lieli zaļi āboli;
240 ml ūdens;
120 grami majonēzes;
6 ēdamkarotes citrona sulas;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
2 ēdamkarotes cukura;
1 ēdamkarotes sinepju;
1 tējkarote ķimeņu sēklu;
½ buntītes pētersīļu;
daži timiāna zariņi;
sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
Nomizo un izgriež āboliem serdes. Ābolus sagriež uz pusēm un sagriež plānās pusapaļās šķēlītēs. Sagrieztos ābolus ieliek plastmasas vai stikla traukā un pievieno tiem ūdeni un 4 ēdamkarotes citronu sulas. Ļauj 15 minūtes pastāvēt. Smalki sagriež kāpostus.
Sajauc sinepes, cukuru, sasmalcinātu timiānu, ķimenes, sāli, atlikušo citronu sulu, eļļu un majonēzi.
Kāpostus, ābolus un sasmalcinātus pētersīļus liek salātu traukā, pievieno mērci un kārtīgi sajauc.
Kāpostu salāti ar tomātiem un zemesriekstiem
Sastāvdaļas:
¼ balto kāpostu kāpostgalvas;
¼ sarkano kāpostu kāpostgalvas;
300 grami ķiršu tomātu;
150 – 200 grami zemesriekstu;
1 buntīte pētersīļu;
4 ēdamkarotes laima sulas
2 ēdamkarotes olīveļļas;
1 – 2 tējkarotes medus;
sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
Zemesriekstus ievieto uzkarsētā pannā un periodiski apmaisot apcep līdz zeltainumam. Sarīvē vai sagriež kāpostus, tomātiņus sagriež uz pusēm un sasmalcina pētersīļus.
Sajauc laima sulu, eļļu, sāli un medu. Sagrieztos dārzeņus un pētersīļus ieliek salātu traukā, pievieno mērci un sajauc. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zemesriekstiem.
Salāti no kāpostiem, seleriju un zilo sieru
Sastāvdaļas:
½ vidēja kāposta;
6 seleriju kāti;
170 grami majonēzes;
150 grami zilā siera;
2 lieli burkāni;
2 vidēji sarkanie sīpoli;
60 ml sarkanvīna etiķa;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Selerijas sagriež nelielos salmiņos. Sīpolus sagriež plānos pusapļos. Burkānus sarīvē ar rupju rīvi. Kāpostus sasmalcina.
Sajauc etiķi, majonēzi, sadrupinātu sieru, sālu un piparus. Dārzeņiem pievieno siera mērci un salātus uz stundu ieliek ledusskapī.
Salāti no svaigiem kāpostiem un kūpināta siera
Sastāvdaļas:
¼ vidēja lieluma kāpostgalvas;
150 grami kūpināta siera;
150 grami majonēzes;
2 – 3 daiviņas ķiploku.
Pagatavošana:
Kāpostus sagriež. Ķiploku sasmalcina. Sieru sagriež plānos salmiņos vai sarīvē uz rupjas rīves. Visu savieno un pievieno majonēzi. Gatavie salāti vismaz pāris stundas ir jāpatur ledusskapī.
Salāti no kāpostiem, brokoļiem, gurķiem un vīnogām
Sastāvdaļas:
¼ vidēja lieluma kāpostgalvas;
150 grami vīnogu;
1 prāvs gurķis;
1 avokado;
¼ vidēja brokoļa;
1 citrona sula;
1 – 2 ēdamkarotes olīveļļas;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Avokado nomizo un pārgriež uz pusēm. Vienu pusi avokado un nomizotu gurķi sagriež plānās šķēlītēs. Sasmalcina kāpostu un salauž brokoli zariņos. Visu ievieto piemērotā traukā un tad pievieno veselas vīnogas.
Otru avokado pusīti saspaida ar dakšiņu un savieno ar citrona sulu, eļļu, sāli un pipariem. Izveidojušos mērci pievieno salātiem un visu sajauc.
Kāpostu salāti ar burkāniem un ananasiem
Sastāvdaļas:
¼ vidēja lieluma kāposta;
250 – 300 grami konservētu ananāsu;
1 vidēja lieluma burkāns;
4 ēdamkarotes baltvīna etiķa;
3 – 4 ēdamkarotes majonēzes;
2 ēdamkarotes cukura.
Pagatavošana:
Kāpostus sasmalcina, bet burkānu sarīvē ar rupju rīvi. Pievieno kubiciņos sagrieztus ananāsus. Majonēzi sajauc ar cukuru un etiķi un tad pievieno salātiem.
Kāpostu salāti ar krabju nūjiņām un kukurūzu
Sastāvdaļas:
½ vidēja lieluma kāpostgalvas;
250 grami konservētas kukurūzas;
200 grami krabju nūjiņu;
2 – 3 vidēja lieluma gurķi;
1 sīpols;
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
½ buntītes diļļu;
sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
Kāpostus sagriež nelielās plānās plēksnītēs. Gurķus sagriež puslokos, bet sīpolu sīkos kubiciņos. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, kukurūzu un kubiciņos sagrieztas krabju nūjiņas. Pievieno majonēzi, sāli un visu labi sajauc.