10 interesanti salāti ar gurķiem

10 interesanti salāti ar gurķiem

Svaigi, viegli un ļoti garšīgi! Šajā rakstā atrodami 10 gardi un interesanti salāti ar gurķiem. Šīs receptes iepriecinās gan gurķu cienītājus, gan ikvienu, kurš meklē ko jaunu.

Salāti ar gurķiem, krabju nūjiņām un tomātiem

Sastāvdaļas:
450 grami krabju nūjiņu;
100 grami majonēzes;
2 gurķi;
2 tomāti;
3 ķiploku daiviņas;
¼ buntītes lociņu.

Pagatavošana:
Gurķus, tomātus un krabju nūjiņas sagriež nelielos kubiciņos. Tomātiem vispirms ir jāizņem sēklas. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus un ar majonēzi sajauktus saspiestus ķiplokus. Visu rūpīgi samaisa.

Kārtainie gurķu salāti ar garnelēm un kukurūzu

Sastāvdaļas:
150 grami konservētas kukurūzas;
100 grami vārītu garneļu;
1 gurķis;
1 burkāns;
1 ola;
2 ēdamkarotes majonēzes;
1 ēdamkarote tomātu mērces;
dažas salātu lapas.

Pagatavošana:
Novāra cietu olu, atdzesē un noloba. Olu un gurķi sagriež kubiciņos. Burkānu sarīvē ar rīvi. Salātu lapas sagriež lielos gabalos.
Sastāvdaļas liek caurspīdīgā traukā šādā secībā: salātu lapas, kukurūza, burkāni, gurķis, olas un attīrītas garneles. Sajauc majonēzi ar tomātu mērci un pārlej ar to salātus.

Salāti ar gurķiem, vistu un papriku

Sastāvdaļas:

Salātiem:
2 vistas krūtiņas bez ādas;
1 gurķis;
1 romiešu salātu galviņa;
1 sarkanais sīpols;
1 paprika;
1 ķiploka daiviņa;
1 ēdamkarote olīveļļas;
2 tējkarotes kurkuma;
saujiņa pekanriekstu vai valriekstu;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Mērcei:
4 ēdamkarotes ābolu etiķa;
2 ēdamkarotes olīveļļas;
2 ķiploka daiviņas;
1 ēdamkarote šķidra medus;
¼ tējkarotes sāls;
¼ tējkarotes maltu melno piparu.

Pagatavošana:
Vistu liek bļodā, pievieno eļļu, sasmalcinātus ķiplokus, kurkumu sāli un piparus. Rūpīgi samaisa tā, lai vista būtu pilnībā noklāta ar garšvielām. Liek uz uzsildītas pannas un cep no katras puses 4 – 7 minūtes līdz vista ir gatava.

Nedaudz atdzisušo vistu un papriku sagriež kubiciņos, bet sīpolu un gurķi plānos aplīšos. Salātus sagriež prāvos gabalos. Riekstus nedaudz sasmalcina. Visas sastāvdaļas liek salātu traukā.
Sasmalcinātus ķiplokus sajauc ar pārējām mērces sastāvdaļām. Pievieno mērci salātiem un rūpīgi samaisa.

Gurķu un ananāsu salāti

Sastāvdaļas:

Salātiem:
200 grami konservētu ananāsu;
150 grami ķiršu tomātu;
1 gurķis;
1 sīpols;
dažas salātu lapas;
sauja sezama sēklu.

Mērcei:
1 ēdamkarote citronu sulas;
1 ēdamkarote čili mērces;
1 ēdamkarote sojas mērces;
1 tējkarote cukura;
1 tējkarote viegli sasmalcinātu melno piparu;
1 tējkarote sāls.

Pagatavošana:
Visas mērces sastāvdaļas sajauc un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Traukā liek sasmalcinātas salātu lapas, kubiciņos sagrieztu gurķi un tāpat sagrieztu ananāsu, pusgredzenos sagrieztus sīpolus un tomātus. Pārlej ar mērci un pārkaisa sezama sēklas.

Salāti ar gurķiem, avokado un mocarellu

Sastāvdaļas:
100 grami mocarellas mini bumbiņas;
3 tomāti;
2 gurķi;
2 gatavi avokado;
1 sarkanais sīpols;
2 ēdamkarotes olīveļļas;
2 ēdamkarotes citronu sulas;
1 ēdamkarote itāļu garšvielu maisījuma;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Tomātus un avokado sagriež kubiciņos, bet gurķus un sīpolu sagriež pusgredzenos. Sagrieztos dārzeņus, augļus un sieru liek salātu traukā. Pievieno eļļu, citronu sulu un garšvielu. Visu rūpīgi samaisa.

Salāti ar gurķiem, kukurūzu un ziedkāpostiem

Sastāvdaļas:
1 galviņa ziedkāpostu;
250 grami konservētas kukurūzas;
60 grami jogurta bez piedevām;
2 gurķi;
1 sarkanā paprika;
2 ēdamkarotes majonēzes;
daži lociņi;
daži diļļu zariņi;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Ziedkāpostus salauž pa daļiņām un sīki sagriež. Gurķus un papriku sagriež nelielos kubiņos. Sajauc dārzeņus, pievieno kukurūzu, jogurtu, sasmalcinātus zaļumus, garšvielas un visu rūpīgi samaisa.

Salāti ar gurķiem, garnelēm un olīvām

Sastāvdaļas:
500 grami vārītu garneļu;
400 grami nelielu tomātu;
100 grami olīvu;
80 ml olīveļļas;
2 gurķi;
1 sarkana paprika;
1 zaļa paprika;
1 neliels sarkanais sīpols;
2 citronu sula;
2 daiviņas ķiploku;
2 tējkarotes kaltēta oregano;
daži pētersīļu zariņi;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Gurķus sagriež ļoti plānās un garās spageti veidīgās loksnītēs. Tomātus sagriež uz pusēm, papriku sagriež kubiciņos, bet sīpolus plānos pusgredzenos. Pievieno attīrītas garneles, olīvas un sasmalcinātus pētersīļus.
Sajauc olīveļļu, citronu sulu, sasmalcinātus ķiplokus un garšvielas. Pievieno mērci salātiem un visu rūpīgi samaisa.

Salāti ar gurķiem, tunci un turku zirņiem

Sastāvdaļas:
300 grami konservēta tunča;
80 grami konservētu vai vārītu turku zirņu;
1 gurķis;
1 sarkanā paprika;
1 neliels sarkanais sīpols;
1 citrons;
2 ķiploka daiviņas;
sauja olīvu;
1 buntīte pētersīļu;
3 ēdamkarotes olīveļļas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Papriku un sīpolu sagriež nelielos kubiņos, bet gurķi sagriež pusgredzenos. Sajauc visu ar tunci, sasmalcinātiem ķiplokiem, zirņiem, uz pusēm sagrieztām olīvām un sasmalcinātiem pētersīļiem. Pievieno eļļu, garšvielas, citrona sulu un arī tā ārējo miziņu. Visu rūpīgi samaisa.

Salāti no gurķiem, vistas un žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas:
1 vistas krūtiņa;
100 grami žāvētu plūmju;
2 gurķi;
2 olas;
2 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra vistu, novāra cietas olas. Visas sastāvdaļas sagriež kubiciņos, pievieno majonēzi un sajauc.

Salāti ar gurķiem, lasi un kvinoju

Sastāvdaļas:
400 grami laša filejas;
200 grami ķiršu tomātu;
150 grami kvinojas;
60 ml olīveļļas;
60 ml baltvīna etiķa;
1 gurķis;
1 citrons;
1 neliels sarkanais sīpols;
4 ķiploka daiviņas;
dažas lapu kāposta lapas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Zivi ierīvē ar garšvielām un liek cepties aptuveni 15 – 20 minūtes 190 °C grādu temperatūrā. Novāra kvinoju vadoties pēc instrukcijas uz iepakojuma.
Salātu traukā izklāj kāpostus, pievieno vienas citrona puses sulu, nedaudz olīveļļas un sāli. Ar rokām spaida kāpostus aptuveni 2 – 3 minūtes.
Pievieno nelielos gabaliņos sadalītu cepto lasi, kvinoju, aplīšos sagrieztu gurķi, uz pusēm sagrieztus tomātus un pusgredzenos sagrieztu sīpolu.
Sajauc etiķi ar otras citrona puses sulu, olīveļļu, sasmalcinātiem ķiplokiem un pipariem. Pievieno mērci salātiem un samaisa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eight − five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.