Sešas bezmaksas 2D animācijas programmas

Sešas bezmaksas 2D animācijas programmas
Animāciju veidošana var būt aizraujošs un radošs veids, kā paust savas idejas un stāstīt stāstus. Turklāt mūsdienās tas ir vienkāršāk un pieejamāk nekā jebkad agrāk un to var izmēģināt ikviens.
Šajā rakstā mēs aplūkosim dažas no populārākajām bezmaksas 2D animācijas programmām, kas ļauj jums sākt savu ceļojumu animācijas veidošanas pasaulē.

Pivot Animator

Bezmaksas 2D animācijas programma Pivot Animator
Platformas: Windows.
Ļoti vienkārši apgūstama animācijas programma, kas varētu patikt bērniem un iesācējiem. Programma ļauj veidot animācijas ar stikmaniem(no kociņiem veidotiem cilvēciņiem un citām līdzīgām figūrām). Programmiņas komplektā ir zināms skaits gatavu tēlu kā arī ir iespējams veidot pašiem savas figūriņas. Tāpat programmā var mainīt fonus, pievienot spraitus un dažādus efektus. Pateicoties vienkāršajai figūriņu vadībai, savu pirmo animāciju varēsiet izveidot jau dažu desmitu minūšu laikā.
Pēc programmas lejupielādes var parādīties antivīrusa brīdinājums par nevēlamu programmu. Tā tas visticamāk ir tādēļ, ka programmas instalācijas laikā tiek piedāvāts instalēt arī McAfee drošības programmatūru. No šīs nevēlamās instalācijas var izvairīties vienkārši nospiežot Decline brīdī, kad parādās paziņojums par tās instalāciju.
Piezīme: Lai pārvietotu figūriņas velciet tās aiz dzeltenajiem punktiem.

https://pivotanimator.net/

TupiTube

Bezmaksas animācijas programma TupiTube
Platformas: Windows, Linux, macOS, Android.

Vēl viena vienkārša bezmaksas 2D animācijas programma kas ir piemērota iesācējiem un īpaši bērniem. Šī programma gan ir nedaudz sarežģītāka nekā iepriekšēja, bet arī iespēju tajā ir vairāk. Animāciju zīmēšana ir samērā vienkārša, un, pateicoties tam, multeņu zīmēšana rit diezgan ātri. Gatavo animāciju var eksportēt vairākos video un attēlu formātos.

https://tupitube.com/

Pencil2D

Bezmaksas 2D animācijas programma Pencil2D
Platformas: Windows, Linux, macOS.

Pencil2D ir vienkārša bezmaksas 2D animācijas programma ar atvērtu kodu. Programmas interfeis ir salīdzinoši viegli uztverams, un tādēļ to ir viegli apgūt. Ārī zīmēšanas process nav sarežģīts un tas ļauj ātri veidot animācijas. Programmā var pievienot vairākus rastra grafikas, vektoru, skaņu un kameras slāņus. Gatavās animācijas var eksportēt vairākos attēlu un video formātos.

https://www.pencil2d.org/

Synfig Studio

Bezmaksas animācijas programmas Synfig Studio
Platformas: Windows, Linux, macOS.

Vēl viena atvērtā koda 2D animācijas programma. Synfig Studio ir bagātāka ar iespējām nekā jau pieminētās programmas un tādēļ var šķist sarežģītāka. Šī programma ļauj izmantot vairāk nekā 50 vektoru un rastra grafikas slāņus, filtrus, deformācijas un gradientus. Tai ir pilnvērtīga kaulu sistēma un uzlabota vadības iespējas, kas atvieglo darbu un ļauj veidot kvalitatīvas animācijas filmas.

https://www.synfig.org/

OpenToonz


Bezmaksas 2D animācijas programmas OpenToonz
Platformas: Windows, Linux, macOS.

OpenToonz ir profesionāla bezmaksas 2D animācijas programma, ar kuru ir veidotas vairākas labi zināmas animācijas filmas. Šī animācijas programma ir bagātīgi, apgādāta ar instrumentiem, kas sniedz plašas iespējas zīmēt gan tradicionāli, gan ar datoru, izmantot slāņus, lietot efektus un daudzas citas noderīgas funkcijas. Tāpat šī programma ir apgādāta ar ērtu skeleta animācijas funkcionālu. OpenToonz ir ļoti funkcionāla animācijas programmatūra kas varbūt šķitīs nedaudz sarežģīta iesācējiem, bet tas nenozīmē, ka tā nav apgūstama.

https://opentoonz.github.io/

LIBRESPRITE

Bezmaksas Pixel Art animācijas programma Libresprite
Platformas: Windows, Linux, macOS.

LIBRESPRITE nav klasiska animācijas programma, bet primāri ir radīta spēļu spraitu animācijai. Tādēļ šī programma var būt noderīga, ja meklē animācijas programmu Pixel Art stila spraitu un citas spēļu grafikas veidošanai.

https://libresprite.github.io

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

three × one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.