Piecas sēņu krēmzupas receptes

Piecas sēņu krēmzupas receptes
Sēņu krēmzupa ir sildošs un baudījumiem pilns ēdiens, kas ļoti labi iederas drēgnās rudens dienās. Šīs gardās zupas ir viegli pagatavojamas un ideāli piemērotas gan ģimenes maltītei, gan svinīgam vakaram.
Esam sagatavojuši piecas salīdzinoši vienkāršas un garšīgas sēņu krēmzupas receptes, kas noteikti iepriecinās sēņu mīļotājus.

Šampinjonu krēmzupa ar saldo krējumu

Pateicoties sēnēm un sīpoliem, zupa iegūst burvīgu aromātu, bet saldais krējums to padara izcili maigu.

Kopējais pagatavošanas laiks: 40 minūtes.
Porciju skaits: 3.

Sastāvdaļas:
500 grami šampinjonu;
500 ml buljona;
200 ml saldā krājuma;
2 sīpoli;
1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas;
1¹⁄₂ ēdamkarotes miltu;
1 ēdamkarote sviesta;
sausiņi pēc garšas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Šampinjonus pārgriež uz pusēm un tad sagriež plānās šķēlītēs. Sasmalcina sīpolus.
Sēnes un sīpolus liek uz uzkarsētas pannas un cep augu eļļā aptuveni 10 – 12 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
Apceptās sēnes un sīpolus sablenderē. Pievieno pusi buljonu un sablenderē vēlreiz.
Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un nepārtraukti maisot gatavo aptuveni 1 minūti.
Liek katliņā sablenderēto sēņu masu un pievieno arī atlikušo buljonu.
Samaisa, uzvāra un vāra vēl 7 – 8 minūtes.
Pievieno saldo krējumu un atkal uzvāra. Vajadzības gadījumā pievieno vēl sāli.
Pirms pasniegšanas zupai pārkaisa sausiņus.

Šampinjonu un austersēņu krēmzupas recepte

Šo divu sēņu kombinācija padarīs zupas garšu vēl piesātinātāku.

Kopējais pagatavošanas laiks: 80 minūtes.
Porciju skaits: 4.

Sastāvdaļas:
500 – 600 ml ūdens vai vistas buljona;
250 – 300 grami svaigu šampinjonu;
250 – 300 grami svaigu austersēņu;
200 – 250 ml trekna saldā krējuma;
50 – 70 grami sviesta;
1 sīpols;
2 – 3 daiviņas ķiploku;
1½ ēdamkarotes kviešu miltu;
1 ēdamkarotes augu eļļas;
daži zariņi timiāna;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Sēnes sagriež vidēja lieluma gabaliņos, bet sīpolu sagriež sīki.
Katliņā uz vidējas uguns uzsilda sviestu un augu eļļu. Pievieno sēnes un cep tik ilgi, kamēr izgaro to izdalītais šķidrums.
Pievieno sīpolus un nedaudz apbrūnina kopā ar sēnēm. Pievieno sāli un samaisa.
Pārkaisa ar miltiem un maisot cep vēl 2 minūtes.
Pievieno veselas ķiploka daiviņas un timiānu. Tad pievieno karstu ūdeni(vai buljonu) un uzvāra.
Samazina uguni līdz mērenam, uzliek vāciņu un vāra aptuveni 20 minūtes, periodiski apmaisot.
Noņem zupu no uguns un izņem no tās timiānu. Ar iegremdējamo blenderi sablenderē sēnes.
Pievieno saldo krējumu un visu vēlreiz sakuļ ar blenderi. Liek zupu uz uguns un uzsilda, bet nepieļauj tās uzvārīšanos.

Gaileņu krēmzupa

Maiga, bieza un ar piesātinātu sēņu garšu un aromātu.

Kopējais pagatavošanas laiks: 45 minūtes.
Porciju skaits: 3.

Sastāvdaļas:
300 ml dārzeņu buljona vai ūdens;
250 grami gaileņu;
200 ml saldā krējuma;
150 grami kartupeļu;
1 sīpols;
1 – 2 ēdamkarotes sviesta;
1 ēdamkarote augu eļļas;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu sagriež pusgredzenos.
Lielākās gailenes sagriež uz pusēm vai četrās daļās, bet mazās var atstāt veselas.
Dziļā pannā uzkarsē sviestu un augu eļļu un 2 minūtes apcep kartupeļus. Pievieno sīpolus un cep vēl 3 – 4 minūtes.
Tad pievieno gailenes un cep visu kopā vēl 5 – 7 minūtes.
Pievieno buljonu vai ūdeni un uzvāra. Pievieno sāli. Turpina vārīt uz nelielas uguns vēl 10 – 15 minūtes. Ja kartupeļi vēl nav mīksti, tad turpina vārīt, kamēr kartupeļi kļūst mīksti.
Visu pārliek katliņā un sablenderē. Pievieno saldo krējumu un samaisa. Liek uz plīts un uzvāra.

Meža sēņu krēmzupas recepte

Sēņu krēmzupa ar maigi samtainu garšu un piesātinātu aromātu. Zupai vislabāk derēs bērzu bekas, bekas un citas sēnes, kurām nav nepieciešama ilgstoša vārīšana.

Kopējais pagatavošanas laiks: 55 minūtes.
Porciju skaits: 3.

Sastāvdaļas:
600 ml vistas buljona vai ūdens;
300 – 350 grami meža sēņu;
150 – 200 ml 20% saldā krējuma;
1 sīpols;
1 ēdamkarote augu eļļas;
1 ēdamkarote sviesta;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Sēnes sagriež nelielos gabaliņos, bet sīpolu sasmalcina.
Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē sviestu un augu eļļu. Nedaudz apbrūnina sīpolus, tad pievieno sēnes un maisot cep aptuveni 5 minūtes.
Pievieno buljonu vai ūdeni. Uzvāra un vāra vēl 10 – 15 minūtes.
Noņem katliņu no ūdens un pievieno saldo krējumu, kā arī sāli un piparus. Tad visu sakuļ ar iegremdējamo blenderi.
Katliņu atkal liek uz uguns un uz mērenas uguns silda 1 – 2 minūtes.

Gaileņu krēmzupa ar olu dzeltenumiem

Samtaina, maiga un ļoti garda gaileņu krēmzupa.

Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.

Sastāvdaļas:
1500 ml vistas buljona;
500 grami gaileņu;
120 ml trekna saldā krējuma;
50 ml konjaka;
30 grami sviesta;
2 sīpoli;
3 olu dzeltenumi;
3 ēdamkarotes augu eļļas;
2 ēdamkarotes kviešu miltu;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Uz vidējas uguns pietiekoši dziļā pannā uzkarsē sviestu. Pievieno izsijātus miltus un maisot cep aptuveni 2 minūtes.
Turpinot maisīt, pamazām pievieno karstu buljonu. Pēc buljona uzvārīšanās to vēl 20 minūtes vāra uz mērenas uguns. Buljons ir regulāri jāapmaisa.
Gailenes sagriež uz pusēm vai četrās daļās, bet sīpolu mazos kubiciņos.
Pannā uzsilda 2 ēdamkarotes augu eļļas un uz vidējas uguns cep sēnes, kamēr izgaro to izdalītais šķidrums.
Tad pievieno sīpolus un vēl vienu karoti eļļas. Cep aptuveni 3 – 4 minūtes. Pielej konjaku un maisa kamēr izgaro vis šķidrums.
Sēnes un sīpolus sablenderē. Pievieno buljonu un samaisa. Liek vārīties un pēc uzvārīšanās vāra vēl 10 minūtes uz mērenas uguns.
Olu dzeltenumus sakuļ ar saldo krējumu. Patstāvīgi maisot pievieno 100 – 150 ml šķidruma.
Tad saldā krējumu ar olām pievieno zupai, pievieno sāli un piparus. Samazina uguni un vāra vēl dažas minūtes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

twenty − ten =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.