Astoņas ābola pīrāga “Šarlote” receptes

Astoņas ābola pīrāga “Šarlote” receptes
Šajā rakstā atradīsiet astoņas burvīgas ābolu “Šarlotes” receptes, kas sasildīs sirdi un iepriecinās garšas kārpiņas.

Vienkārša ābolu pīrāga “Šarlote” recepte

Garda un gaisīga ābolu “Šarlotes” recepte.

Kopējais pagatavošanas laiks: 50 minūtes.
Porciju skaits: 8.

Sastāvdaļas:
150 grami miltu;
150 grami cukura;
10 grami vaniļas cukura;
4 – 5 lieli āboli;
4 olas;
1¹⁄₂ ēdamkarotes trekna skābā krējuma;
gabaliņš sviesta;
šķipsniņa sāls;
kanēlis pēc garšas(neobligāti).

Pagatavošana:
Ar mikseri viegli sakuļ olas ar sāli. Nepārtraucot kult, pakāpeniski pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
Turpina kult vēl 6 – 7 minūtes līdz masa kļūst pavisam gaiša un gaisīga. Cukuram ir jābūt pilnībā izkusušam.
Pievieno izsijātus miltus un krējumu un uzmanīgi samaisa ar karoti vai lāpstiņu
Āboliem izgriež serdes, nomizo un sagriež gabaliņos. Sagrieztos ābolus iemaisa mīklā. Šajā posmā vēlmes gadījumā var pievienot kanēli.
Cepamo formu ieziež ar sviestu un ielej tajā mīklu. Šādam apjomam būs piemērota forma ar diametru 18 centimetri.
Liek cepeškrāsnī un cep 180°C aptuveni 30 minūtes.

Ābolu “Šarlote” ar sviestu

Pateicoties sviestam šī “Šarlote” būs vēl maigāka un mīkstāka.

Kopējais pagatavošanas laiks: 70 minūtes.
Porciju skaits: 6.

Sastāvdaļas:
270 grami miltu;
250 grami sviesta;
240 grami cukura;
4 āboli;
4 olas;
10 grami cepamā pulvera;
10 grami vaniļas cukura;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Olām pievieno abus cukurus un sāli un kuļ ar mikseri, līdz izveidojas gaiša, gaisīga masa.
Sviestu nedaudz pasilda, lai tas kļūtu mīksts. Sviests nav jāizkausē pavisam.
Olu masai pievieno sviestu un ar miltiem sajauktu cepamo pulveri. Visu cītīgi samaisa.
Tad mīklai pievieno gabaliņos sagrieztus ābolus. Āboliem jābūt nomizotiem un bez serdēm.
Formā ieklāj cepamo papīru. Tad ielej mīklu un izlīdzina.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30 – 40 minūtes.
Kūkas gatavību var noteikt tajā iedurot zobu bakstāmo. Kūka ir gatava, kad pie zobu bakstāmā vairāk nelīp mīkla.

Ābolu kūka “Šarlote” ar krējumu

Garda un aromātiska “Šarlotes” recepte ar skābo krējumu.

Kopējais pagatavošanas laiks: 50 minūtes.
Porciju skaits: 6.

Sastāvdaļas:
300 grami skābā krējuma;
200 grami miltu;
200 grami cukura;
3 – 4 āboli;
3 olas;
10 grami vaniļas cukura;
gabaliņš sviesta;
1¹⁄₂ tējkarotes cepamā pulvera;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Ar mikseri kuļ olas pakāpeniski pievienojot abus cukurus. Kulšana prasīs vairākas minūtes, un rezultātā jāsanāk gaišai, gaisīgai masai.
Pievieno krējumu un vēlreiz sakuļ.
Tad turpinot kulšanu pamazām pievieno iepriekš izsijātus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli. Kuļ kamēr izveidojas viendabīga masa.
Ieziež ar sviestu formu un ielej tajā mīklu.
Pa virsu iespiež ābolus, kārtojot tos pa apli. Daļu ābolu var pievienot arī mīklai.
Tad liek formu cepeškrāsnī un cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes. Kūkas gatavību var pārbaudīt, iespraužot tajā zobu bakstāmo.

Ābolu “Šarlote” ar biezpienu recepte

Maiga un viegli pagatavojama biezpiena “Šarlote”.

Kopējais pagatavošanas laiks: 80 minūtes.
Porciju skaits: 6.

Sastāvdaļas:
250 grami biezpiena;
250 grami miltu;
150 grami cukura;
120+ grami sviesta;
3 āboli;
3 olas;
1 tējkarote vaniļas cukura;
1 tējkarote cepamā pulvera;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Ar mikseri sakuļ olas, cukuru un sāli. Kuļ tik ilgi kamēr izveidojas gaiša, gaisīga masa.
Pievieno biezpienu un mīkstu sviestu un vēlreiz sakuļ.
Nelielām porcijām pievieno ar cepamo pulveri sajauktus miltus un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga. Var būt vajadzīgs nedaudz lielāks miltu daudzums, nekā norādīts, jo mīklai ir jāsanāk samērā biezai.
Ābolus nomizo un attīra no serdēm. Vienu ābolu sagriež kubiciņos, bet pārejos divus sagriež šķēlītēs. Kubiciņus pievieno mīklai.
Ieziež ar sviestu ne pārāk platu formu un liek tajā mīklu. Pa virsu izkārto ābolu šķēlītes.
Kūku cep 180 grādos aptuveni 50 – 60 minūtes.

Mazkaloriju ābolu “Šarlotes” recepte

Šīs ābolu kūkas pagatavošanai cukura vietā tiek izmantots saldinātājs un kviešu miltu vietā tiek lietoti rīsu milti.

Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 6.

Sastāvdaļas:
120 ml piena;
100 grami rīsu miltu;
20 grami kukurūzas cietes;
18 grami cukura aizvietotāja;
8 olas;
3 – 4 āboli;
2 tējkarotes cepamā pulvera;
kanēlis pēc garšas(neobligāti).

Pagatavošana:
Nomizo un izgriež serdes āboliem. Pusi ābolu sagriež kubiciņos, bet pārējos šķēlītēs.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un sakuļ kopā ar cukura aizvietotāju.
Miltus izsijā kopā ar cieti un cepamo pulveri.
Olu dzeltenumus sajauc ar pienu. Pievieno miltus un kuļ līdz izveidojas viendabīga masa.
Mīklai uzmanīgi pievieno olu baltumus. Pievieno arī kubiciņos sagrieztos ābolus.
Ieslēdz cepeškrāsni un uzstāda 180 grādu temperatūru.
Ņem formu ar 20 centimetru diametru un izklāj ar cepamo papīru.
Ielej formā mīklu un pa virsu klāj ābolus. Vēlmes gadījumā ābolus var pārkaisīt ar kanēli.
Liek uzsildītā cepeškrāsnī un cep aptuveni 35 – 45 minūtes līdz kūka kļūst zeltaina.

Ābolu kūkas “Šarlote” ar kefīru recepte

Aromātiska, maiga un gaisīga ābolu “Šarlote” ar kefīru.

Kopējais pagatavošanas laiks: 80 minūtes.
Porciju skaits: 6.

Sastāvdaļas:
450 ml kefīra;
395 grami miltu;
200 grami cukura;
4 olas;
3 – 4 āboli;
2+ ēdamkarotes augu eļļas;
2 tējkarotes cepamā pulvera;
1 tējkarote vaniļas ekstrakta(var aizstāt ar10-15 gramiem vaniļas cukura);
½ tējkarotes sāls.

Pagatavošana:
Ābolus nomizo, attīra no serdēm un sagriež nelielos kubiciņos. Tad sagrieztos ābolus sajauc ar 25 gramiem miltu.
Olas kuļ ar cukuru un sāli, līdz izveidojas gaiša, pufīga masa. Pievieno kefīru, augu eļļu, vaniļas ekstraktu un visu samaisa.
Laicīgi ieslēdz cepeškrāsni un uzstāda 180 grādu temperatūru, jo mīkla ir jāievieto jau uzsildītā krāsnī.
Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri. Tad nelielām porcijām pievieno olu masai un kuļ, līdz izveidojas viendabīga masa.
Pievieno mīklai ābolus un izmaisa. Apaļu formu ieziež ar augu eļļu un ielej tajā mīklu. Formu liek cepeškrāsnī un cep 45 – 55 minūtes līdz kūka kļūst zeltaina.

Ābolu “Šarlote” uz pannas bez cepeškrāsns recepte

Šo ābolu kūku var pagatavot pat bez cepeškrāsns. Pietiks ja jums būs panna ar biezu dibenu.

Kopējais pagatavošanas laiks: 50 minūtes.
Porciju skaits: 4.

Sastāvdaļas:
150 grami cukura;
120 grami miltu;
3 olas;
2 – 3 āboli;
1 tējkarote vaniļas ekstrakta(var aizstāt ar10-15 gramiem vaniļas cukura);
1 tējkarote augu eļļas;
1 tējkarote cepamā pulvera.

Pagatavošana:
Ābolus sagriež šķēlītēs. Olas sakuļ ar vaniļas ekstraktu un cukuru, līdz izveidojas gaiša,gaisīga masa. Tas prasīs aptuveni 5 – 6 minūtes.
Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri. Nelielās devās pievieno olu masai un izmaisa līdz viendabīgumam.
Ņem pannu ar biezu dibenu un rūpīgi ieziež ar augu eļļu. Pannā izklāj ābolus un tiem virsū uzlej mīklu.
Pannai uzliek vāku un liek uz minimālas uguns. Cep aptuveni 30 – 40 minūtes.

Ābolu kūka “Šarlote” multivārāmajā katlā

Vēl viena “Šarlotes” versija. Šoreiz multivārāmajam katlam.

Kopējais pagatavošanas laiks: 80 minūtes.
Porciju skaits: 6.

Sastāvdaļas:
200+ grami cukurs;
120 grami miltu;
4 olas;
3 – 4 āboli;
1 tējkarote vaniļas ekstrakta (var aizstāt ar10-15 gramiem vaniļas cukura);
1 tējkarote cepamā pulvera;
1 tējkarote sviesta;
kanēļa pulveris pēc garšas.

Pagatavošana:
Ābolus nomizo, attīra no serdēm un sagriež šķēlītēs. Multivārāmā katla tasi ieziež ar sviestu un viegli apkaisa ar cukuru.
Ābolus izklāj tases dibenā un uzkaisa kanēli. Olas sakuļ ar cukuru, līdz izveidojas gaiša, pufīga masa.
Miltus izsijā un kopā ar cepamo pulveri pievieno sakultajām olām. Pievieno arī vaniļas ekstraktu un izmaisa līdz mīkla kļūst viendabīga.
Lej mīklu tasē uz āboliem, uzstāta cepšanas režīmu un gatavo 45 – 55 minūtes. Kad cepšana ir beigusies, multivārāmo katlu atver un atstāj tajā pīrāgu vēl uz 10 – 15 minūtēm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eleven − 4 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.