Piecas gardu mājas cepumu receptes

Piecas gardu mājas cepumu receptes

Šokolādes, auzu, amerikāņu zemesriekstu un ziemassvētku cepumiņi. Piecas cepumu receptes, starp kurām būs arī tādas, kas derēs vegāniem. Visas cepumu receptes ir paredzētas 2 – 4 porcijām.

Šokolādes cepumu recepte

Kraukšķīgi un birstoši šokolādes cepumi. Nākamajā dienā pēc cepšanas cepumi var apžūt un kļūt pacieti. Ieteicams glabāt hermētiski noslēdzamā traukā.

Sastāvdaļas:
130 grami kviešu miltu;
100 grami cukura;
60 grami augu eļļas;
1 ola;
2 ēdamkarotes kakao pulvera;
½ sodas;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Miltus, kakao, sodu un sāli cītīgi samaisa. Citā bļodiņā sakuļ olu ar cukuru līdz masa kļūst pavisam gaiša. Pievieno augu eļļu un izmaisa līdz viendabīgai masai.
Sajauc sausās un šķidrās sastāvdaļas. Rezultātā būtu jāsanāk elastīgai un nedaudz lipīgai masai.
Ar divu ēdamkarošu palīdzību veido cepumus un cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Zemesriekstu cepumi bez miltiem

Pēc šīs receptes gatavotie zemesriekstu cepumi izdodas ļoti saldi un aromātiski.

Sastāvdaļas:
½ glāzes zemesriekstu pastas;
½ glāzes cukura;
1 paciņa M&M konfekšu;
1 ola.

Pagatavošana:
Olu un cukuru cītīgi samaisa. Kult nevajag. Atstāj uz 5 – 10 minūtēm kamēr izkūst cukurs.
Pievieno zemesriekstu pastu un maisa līdz izveidojas viendabīga masa. Ar divu ēdamkarošu palīdzību liek mīklu uz pannas atstājot starp cepumiem pietiekoši lielu atstarpi, jo cepšanas laikā mīkla nedaudz iztecēs. Katru cepumu dekorē ar M&M konfektēm.
Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 10 – 12 minūtes. Cepumu maliņām ir jākļūst brūnganām. Pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē.

Auzu pārslu cepumu ar kokosriekstu skaidiņām. Recepte

Vienkārša un ātra auzu pārslu cepumu recepte, kuru pagatavošanai nebūs vajadzīgs pat mikseris.

Sastāvdaļas:
120 grami auzu pārslu;
100 grami kviešu miltu;
80 grami cukura;
80 grami sviesta;
80 grami krējuma;
60 grami kokosriekstu skaidiņu;
½ tējkarotes sodas;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Lielā bļodā sajauc visas sastāvdaļas un ar rokām mīca mīklu.
Tad izveido cepumus, liek uz pannas un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes.

Citronu radziņu recepte

Šo cepumu pagatavošana būs nedaudz sarežģītāka, bet rezultāts būs tā vērts. Radziņiem piemīt patīkama saldskāba garša. Vēlmes gadījumā var paeksperimentēt ar pildījumu, piemēram, aizvietot riekstus ar ievārījumu vai šokolādi.

Sastāvdaļas:
250 grami kviešu miltu;
100 grami + 2 ēdamkarotes cukura;
1 citrons;
50 ml augu eļļas;
liela sauja valriekstu
½ tējkarote sodas;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Ar smalku rīvīti norīvē citrona ārējo miziņu. Tad no citrona izspiež sulu, būtu jāsanāk aptuveni 50 ml. Ja sulas sanāk mazāk, pievieno ūdeni, lai kopā sanāktu 50 ml.
Sajauc citronu sulu, citrona miziņu, augu eļļu un 100 gramus cukura. Pievieno miltus, sodu un sāli.
Samīca pacietu mīklu. Mīklai būtu jāveidojas apaļā bumbā. Vajadzības gadījumā pievieno nedaudz miltu vai dažas karotes ūdens.
Pildījuma pagatavošanai sasmalcina riekstus un sajauc ar atlikušo cukuru.
Mīklu sadala trīs daļās. Katru daļu izrullē ar mīklas rulli 2 – 3 mm biezā kārtiņā un sagriež sektoros.
Uz katra sektora platākās daļas izliek 1 tējkaroti riekstu pildījumu. Izveido radziņu un liek uz pannas. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes. Radziņam ir jāapbrūninās.

Ziemassvētku ingvera cepumu recepte

Mīklas pagatavošana un izrullēšana prasīs nedaudz laika, bet

Sastāvdaļas:
400 grami kviešu miltu;
200 grami sviesta;
100 grami cukura;
2 olas;
½ tējkarotes kanēļa;
⅓ tējkarotes ingvera;
naža gals muskatriekstu pulvera;
rieksti dekorēšanai(neobligāti).

Pagatavošana:
Jau laicīgi izņem no ledusskapja sviestu, lai tas kļūtu mīksts. Sajauc visas sastāvdaļas un samīca. To var darīt gan ar rokām, gan ar virtuves kombainu. Samīcīto mīklu uz stundu liek ledusskapī.
Tad mīklu izrullē aptuveni 3 mm biezā slānī. Ar formiņām izgriež cepumus. Vēlmes gadījumā var dekorēt ar sasmalcinātiem riekstiem.
Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Lasiet arī mūsu Septiņas maizes receptes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

6 − 1 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.