10 gardi un sātīgi salāti ar vistu

  • 1
  •  
  •  
  •  

Salāti ar vistu
Vistas salāti

10 gardi salāti ar vistu un ananāsiem, olām, sēnēm, sieru, gurķiem, kivi un pat vīnogām. Šeit būs vistas salāti jebkurai gaumei.
Vairākās šajās receptēs ir jāizmanto vārīta vista un ja jūs neziniet kā tas ir jādara, jums varētu noderēt mūsu raksts Kā vārīt vistu. Savukārt majonēzes receptes atradīsiet rakstā Mājas majonēzes receptes.

Salātu saraksts:

Vistas salāti ar žāvētām plūmēm, sēnēm, sieru un valriekstiem

Sastāvdaļas:
400 grami vistas filejas;
150 grami šampinjonu;
150 grami cietā siera;
100 grami žāvētu plūmju;
50 grami valriekstu;
1 sīpols;
2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
majonēze (pēc garšas);
sāls (pēc garšas).

Pagatavošana:
Novāriet vistu. Žāvētās plūmes aplejiet ar verdošu ūdeni un ļaujiet tām 20 minūtes mērcēties. Sēnes sagriež vidēja lieluma gabaliņos, bet sīpolus sagriež pusapļos.
Uzkarsējiet pannu ar eļļu un lieciet tajā šampinjonus kopā ar sīpoliem. Periodiski apmaisot cepiet līdz sēnes un sīpoli kļūst zeltaini un, protams, neaizmirstiet pievienot sāli.
Visas sastāvdaļas atdzesē. Piemērotā traukā liek kubiciņos sagrieztu vārītas vistas gaļu un noziež ar majonēzi. Virsū klāj sēnes ar sīpoliem un uz tiem izvieto prāvākos gabaliņos sagrieztas žāvētas plūmes. Visu pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru un sasmalcinātiem valriekstiem.

Salāti ar vistu, korejiešu burkāniem un kukurūzu

Sastāvdaļas:
400 grami žāvētas vistas;
300 grami korejiešu burkānu salāti;
250 – 300 grami konservētas kukurūzas;
3 – 4 ēdamkarotes majonēzes;
sausiņi(nav obligāti).

Pagatavošana:
Vistu sagriež nelielos gabaliņos. Tad pievieno korejiešu burkānus, kukurūzu, majonēzi un labi visu sajauc. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar sausiņiem.

Salāti ar vistu, ananāsiem un sieru

Sastāvdaļas:
400 grami vistas filejas;
300 grami konservētu ananāsu;
150 – 200 grami cieta siera;
3 ēdamkarotes majonēzes;
2 daiviņas ķiploka;
sāls(pēc garšas).

Pagatavošana:
Novāriet vistu un tad atdzesējiet. Vistas fileja un ananasi jāgriež nelielos gabaliņos. Sieru sarīvē ar smalku rīvi. Sajauc sastāvdaļas, atstājot nedaudz rīvētā siera dekorēšanai.
Samaisa majonēzi ar sasmalcinātiem ķiplokiem un pievieno salātiem, tad pievieno sāli un visu sajauc. Uzkaisa atlikušo sieru. Pirms salātu pasniegšanas tiem būtu jāļauj nedaudz nostāvēties.

Vistas salāti ar seleriju, vīnogām un mandelēm

Sastāvdaļas:
900 grami vistas filejas;
200 – 300 grami majonēzes;
180 – 200 grami sarkano vīnogu;
3 seleriju kāti;
80 grami smalki sagrieztu mandeļu;
nedaudz zaļo lociņu;
1 tējkarote sinepju;
sāls (pēc garšas);
malti melnie pipari (pēc garšas).

Pagatavošana:
Novārītu atdzesētu vistu sagriež nelielos kubiciņos. Vīnogas sagriež uz pusēm vai četrās daļās. Selerijas sagriež gabaliņos. Mandeles nedaudz apgrauzdē uz sausas pannas.
Tad pievieno sagrieztus lociņus, majonēzi, sinepes, sāli un piparus. Visu cītīgi samaisa.

Salāti ar vistu, kartupeļiem, olām, sieru un marinētiem sīpoliem

Sastāvdaļas:
250 grami vistas filejas;
180 grami kausēta kūpināta siera;
2 – 3 kartupeļi;
4 olas;
1 sīpols;
2 tējkarotes cukura;
1 ēdamkarote 9% etiķa;
majonēze (pēc garšas);
sāls (pēc garšas).

Pagatavošana:
Smalki sagriež sīpolu un pievieno tam cukuru un etiķi. Aplej ar verdošu ūdeni, samaisa un ļauj pilnībā atdzist.
Vistu, olas un kartupeļus vāra līdz pilnīgai gatavībai un atdzesē. Novārīto vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos. Olu baltumu un dzeltenumu atsevišķi sarīvē uz smalkas rīves. Atdzesētus kartupeļus un sieru sarīvē uz rupjas rīves.
Tad izklāj produktus šādā secībā: vista, sīpoli bez šķidruma, kartupeļi, olu dzeltenumi, siers, olu baltumi. Pamīšus pa virsu vistai, kartupeļiem un sieram liek arī majonēzi. Tāpat slāņiem pievieno sāli pēc garšas.

Vistas salāti ar pupiņām, olām un gurķiem

Sastāvdaļas:
300 grami vārītas vai žāvētas vistas filejas;
250 – 300 konservētu balto pupiņu;
2 – 3 gurķi;
3 – 4 olas;
majonēze (pēc garšas);
sāls (pēc garšas);
zaļumi (neobligāti, pēc garšas).

Pagatavošana:
Ja vēlaties izmantot vārītu vistas fileju, tad tā, protams, ir jāuzvāra un tad jāatdzesē. Novāra cietas olas un arī atdzesē un notīra. Tad vistu, olas un gurķi sagriež mazos gabaliņos.
Pievieno pupiņas, majonēzi, sālu, sasmalcinātus zaļumus un visu samaisa. Ja nevēlaties maisīt, salātus var klāt arī slāņos šādā secībā: vista, gurķi, olas, pupiņas. Slāņus pārklāj ar majonēzi un pievieno sāli. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Salāti ar vistu, kivi, korejiešu burkāniem, āboliem un olām

Sastāvdaļas:
200 grami vistas filejas;
150 grami korejiešu burkānu;
5 kivi;
3 olas;
1 – 2 zaļo ābolu;
majonēze (pēc garšas);
sāls (pēc garšas).

Pagatavošana:
Vista ir jānovāra un jāatdzesē. Tāpat arī ir jānovāra cietas olas, jāatdzesē un jānoloba. Vistu un kivi sagriež nelielos gabaliņos. Nedaudz kivi pietaupa dekorēšanai. Olas un mizotus ābolus sarīvē uz smalkas rīves.
Salātus izvieto slāņos: vista, kivi, burkāni, āboli un olas. Sāli pievieno vistas slānim. Vistus slāņus izņemot vistas pārklāj ar majonēzi. Salātus dekorē ar plānos aplīšos sagrieztiem kivi.

Vistas salāti ar tomātiem, pekiniešu kāpostiem, sieru un sausiņiem

Sastāvdaļas:
200 grami vistas filejas;
150 – 200 grami pekiniešu kāpostu;
150 gramu cieta siera;
100 grami sausiņu;
2 tomāti;
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
garšvielas vistai;
sāls (pēc garšas).

Pagatavošana:
Ieberziet vistu ar sāli un garšvielām. Uzkarsē pannā eļļu un apcep vistu no abām pusēm līdz parādās zeltaina garoziņa. Tad atdzesējiet vistu un sagrieziet mazos gabaliņos.
Kāpostu saplēš ar rokām. Sieru un tomātus sagriež sīkos kubiciņos. Pievieno vistu, sāli, majonēzi un labi sajauc. Pirms pasniegšanas pievieno salātiem sausiņus.

Salāti ar vistu, papriku, šampinjoniem un olām

Sastāvdaļas:
250 grami žāvētas vistas;
200 grami šampinjonu;
1 – 2 tomāti;
2 olas;
1 sīpols;
½ sarkanās paprikas;
3 ēdamkarotes majonēzes;
1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas;
malti melnie pipari (pēc garšas);
sāls (pēc garšas).

Pagatavošana:
Sēnes sagriež lielākos gabaliņos, bet sīpolus sīkos. Tad sēnes un sīpolus apcep eļļā, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sāli. Novāra cietas olas, atdzesē un noloba.
Tomātus, papriku un vistu sagriež prāvos, garos gabaliņos. Olas sagriež vidējos gabaliņos. Pievieno atdzesētas sēnes ar sīpoliem, majonēzi, sāli, piparus un visus samaisa.

Vistas salā ar ceptām olām un kukurūzu

Sastāvdaļas:
400 grami vistas filejas;
100 – 150 grami konservētas kukurūzas;
6 olas;
1 sīpols;
7 tējkarotes augu eļļas;
majonēze (pēc garšas);
malti melnie pipari (pēc garšas);
sāls (pēc garšas).

Pagatavošana:
Novāriet vistu un atdzesējiet. Sīpolus sagriež pusgredzenos, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm. Tad nolej ūdeni. Sakuliet olas pa vienai ar sāli, pipariem un nedaudz eļļas. Ar atlikušo eļļu ieziediet panu un apcepiet katru sakulto olu no abām pusēm. Kad uzceptās olas atdziest, tās sagriež salmiņos. Tāpat salmiņos sagriež arī vistu. Vistu un olas sajauc ar sīpoliem, kukurūzu, majonēzi un sāli.


  • 1
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

20 − eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.