Septiņi salāti ar skābētiem kāpostiem

Septiņi salāti ar skābētiem kāpostiem

Skābēti kāposti ne tikai valdzina ar unikālu garšu, bet arī ir bagāti ar dzelzi, vitamīniem un citām cilvēkam vajadzīgām vielām. Piedāvājam septiņas receptes ar salātiem no skābētiem kāpostiem!

Salāti ar skābētiem salātiem, ābolu, apelsīnu un citronu

Salāti ar skābētiem kāpostiem āboliem un mērci ar citronu un apelsīnu sulu.

Kopējais pagatavošanas laiks: 15 minūtes.
Porciju skaits: 4.

Sastāvdaļas:
100 grami skābētu kāpostu;
1 salds vai saldskābs ābols;
1 citrons;
½ – 1 sīpols;
½ apelsīna;
3 – 4 ēdamkarotes augu eļļas;
⅔ tējkarotes ķimeņu;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas;
1 burkāns(pēc vēlēšanās).

Pagatavošana:
Ar smalku rīvīti citronam noņem ārējo miziņas slāni. No citrona mīkstuma izspiež ēdamkaroti sulas. No apelsīna izspiež visu sulu.
Skābētajiem kāpostiem nospiež lieko šķidrumu.
Ābolu sagriež nelielos kubiciņos, bet citronu sīkos.
Ja vēlaties pievienot burkānu, tas ir jāsarīvē ar rupju rīvi.
Ķimenes apcep uz mērenas uguns aptuveni vienu minūti. Pannai jābūt sausai.
Liek bļodā kāpostus, ābolus, citrusu sulu, citrona miziņu, eļļu, ķimenes, pievieno sāli, piparus un visu sajauc.

”Minskas” salātu recepte

Šie salāti tiek gatavoti no skābētiem kāpostiem, kartupeļiem un marinētām sēnēm.

Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.

Sastāvdaļas:
200 grami skābētu kāpostu;
200 grami marinētu šampinjonu vai citu sēņu;
4 kartupeļi;
1 sīpols;
dilles pēc garšas;
sāls pēc garšas;
augu eļļa pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesējiet un nomizojiet.
Lasiet arī rakstu, kurā stāstām kā vārīt kartupeļus. Tajā skaitā arī ar mizu.
Kartupeļus sagriež kubiciņos, sēnes plāksnītēs, bet sīpolus pusgredzenos vai sīkāk. Sasmalcina dilles.
Nedaudz nospiediet šķidrumu no skābētiem kāpostiem. Sajauc ar jau sagrieztajām sastāvdaļām, pievieno sāli, eļļu un visu sajauc.

Vinegrets ar ķilavām

Ķilavas lieliski papildina vārītos dārzeņus, skābētos kāpostus un gurķus.

Kopējais pagatavošanas laiks: 210 minūtes.
Porciju skaits: 4.

Sastāvdaļas:

200 – 250 grami ķilavu garšvielu sālījumā;
70 – 100 grami skābētu kāpostu;
3 kartupeļi;
2 – 3 bietes;
1 – 2 burkāni;
1 – 2 sālīti vai marinēti gurķi;
1 sīpols;
3 – 4 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu;
lociņi pēc garšas;
augu eļļa pēc garšas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra bietes, kartupeļus ar mizu un burkānus. Visu atdzesē un attīra no mizas.
Lasiet arī mūsu rakstu Kā vārīt bietes
Vārītos dārzeņus un gurķus sagriež nelielos kubiņos. Sīpolu sagriež sīki.
Ķilavas sagriež aptuveni tādos pašos gabaliņos kā dārzeņi. Dažas atstāj veselas salātu dekorēšanai. Ja ļoti negribas nodarboties ar ķilavu griešanu, tās var vienkārši noklāt pa virsu salātiem.
Sagrieztos dārzeņus un ķilavas liek bļodā, pievieno zaļos zirnīšus un kāpostus, eļļu, sāli, piparus. Visus sajauc un ļauj 20 minūtes ievilkties.
Pirms pasniegšanas dekorē ar lociņiem un nesagrieztajām ķilavām.

Salāti ar skābētiem kāpostiem, ābolu un liellopu gaļu

Šajā salātu receptē ābols un liellopu gaļa lieliski papildina skābēto kāpostu garšu.

Kopējais pagatavošanas laiks: 15 minūtes.
Porciju skaits: 4.

Sastāvdaļas:
350 – 400 grami skābu kāpostu;
250 grami vārītas liellopa gaļas(var aizvietot ar desu);
100 – 120 grami konservēti zaļie zirnīši;
1 saldskābs ābols;
3 – 4 ēdamkarotes cukura;
2 – 3 ēdamkarotes ābolu etiķa;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Skābos kāpostus noskalo zem tekoša ūdens un ievieto caurdurī, lai notecētu ūdens.
Ābolu un liellopu gaļu sagriež kubiciņos. Etiķi sajauca ar cukuru.
Savieno skābos kāpostus ar liellopu gaļu un ābolu, zaļajiem zirnīšiem un etiķa mērci. Pievieno sāli un maltus melnos piparus pēc garšas.

Salāti ar skābētiem kāpostiem, burkāniem un bietēm

Vienkāršu, bet garšīgu salātu recepte.

Kopējais pagatavošanas laiks: 15 minūtes.
Porciju skaits: 4.

Sastāvdaļas:
300 grami skābu kāpostu;
2 bietes;
2 burkāni;
1 buntīte pētersīļu;
augu eļļa pēc garšas;
1 sīpols pēc vēlēšanās.

Pagatavošana:
Bietēm un burkāniem notīra mizu un sarīvē ar rupju rīvi. Sasmalcina pētersīļus. Ja vēlaties pievienot sīpolu, to sagriež un pievieno pie jau sagrieztajiem dārzeņiem.
Pievieno skābos kāpostus un augu eļļu. Visu samaisa.

Salāti ar skābētiem kāpostiem, papriku un burkānu

Šie salāti lieliski papildinās pamatēdienu.

Kopējais pagatavošanas laiks: 120 minūtes.
Porciju skaits: 4.

Sastāvdaļas:
400 – 450 grami skābētu kāpostu;
60 ml augu eļļas;
50 grami cukura;
1 liels burkāns;
1 paprika;
½ sīpola;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Burkānu sagriež salmiņos, bet papriku nelielos kubiciņos. Sīpolu sagriež sīkos kubiciņos.
Nospiež kāpostus atstājot apmēram 100 ml šķidruma.
Sajauc kāpostus ar cukuru un ļauj 15 minūtes nostāvēties.
Pievieno burkānu, papriku, sīpolu, eļļu un atlikto šķidrumu no kāpostiem. Pievieno sāli, piparus un liek ledusskapī uz 1 – 2 stundām.

Salāti ar skābētiem kāpostiem un redīsiem

Lieliski salāti no skābiem kāpostiem, redīsiem un sīpoliem.

Kopējais pagatavošanas laiks: 15 minūtes.
Porciju skaits: 3.

Sastāvdaļas:
250 grami skābu kāpostu;
1 prāvs redīs;
½ burkāna;
½ sarkanā sīpola;
augu eļļa pēc garšas.

Pagatavošana:
Skābētos kāpostus nospiež. Nomizotu redīsu un burkānu sarīvē uz rupjas rīves. Sīpolu sagriež pusgredzenos vai sīkāk.
Visu liek bļodiņā, pievieno eļļu un samaisa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fourteen − seven =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.