Gardi un uzturvielām bagāti salāti ir lielisks veids, kā piepildīt ikdienu ar ko svaigu un interesantu. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar 10 vienkāršām, taču izcilām salātu receptēm, kuru sastāvā bez citām sastāvdaļām ir arī siers un olas. Šie salāti ne tikai iepriecinās jūsu garšu kārpiņa, bet arī sniegs sāta sajūtu. Bon appétit!
Piezīme! Visos salātos tiek izmantotas cieti vārītas olas un tādēļ iespējams, ka jums noderēs arī raksts, kurā stāstām kā vārīt olas.
Salāti ar olām, sieru, konservētu tunci un gurķi
Siers un svaigais gurķis lieliski papildina tunča un olu garšu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
200 grami konservēta tunča;
150 grami cieta siera;
100 ml ūdens;
4 olas;
1 svaigs gurķis;
1 sīpols;
1 ēdamkarote ābolu etiķa;
1 tējkarote cukura;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Cieti vārītas olas atdzesē un noloba.
Sīki sagriež sīpolu. Siltu ūdeni sajauc ar cukuru un etiķi. Pievieno sagrieztajam sīpolam un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam šķidrumu nolej.
Sarīvē olas, gurķi un sieru. Tunci saspaida ar dakšiņu. Nedaudz gurķa var atstāt salātu dekorēšanai.
Klāj slāņos olas, tunci, sīpolus un sieru. Katram slānim pievieno, sāli, piparus un noziež ar majonēzi.
Salāti ar olām sietu, vārīto desu, zaļiem zirnīšiem un skābu ābolu
Ābola skābums padara salātus patīkami svaigus.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
200 grami vārītās desas;
150 grami siera;
150 grami konservētu zaļo zirnīšu;
3 olas;
1 skābs ābols;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas;
zaļumi pēc garšas.
Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba.
Olas, ābolu un sieru sagriež nelielos kubiciņos, bet desu sagriež salmiņos.
Sagrieztās sastāvdaļas sajauc ar zaļajiem zirnīšiem. Pievieno sāli, piparus un majonēzi. Dekorē ar zaļumiem.
Salāti ar olām, vistu, sieru, āboliem un valriekstiem
Skaisti kārtainie salāti kas vienlaikus ir arī ļoti gardi.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
450 grami vistas krūtiņas;
300 grami zaļu ābolu;
250 grami cieta siera;
250 grami valriekstu;
4 olas;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
Novāra vistas krūtiņu. Novāra cietas olas, atdzesē un noloba.
Sīki sagriež vistas krūtiņu. Nomizotus ābolus, olas un sieru sarīvē. Sasmalcina riekstus.
Slāņos klāj vistu, ābolus, olas un sieru. Katram slānim pievieno sāli un noziež ar majonēzi. Nokaisa ar riekstiem.
Lasiet arī rakstu, kurā stāstam kā vārīt vistas gaļu. Tajā skaitā arī kā vārīt vistas krūtiņu.
Salāti ar sieru, žāvētu vistu, kukurūzu olām un vīnogām
Vīnogas un kukurūza lieliski atsvaidzina salātu garšu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
350 grami žāvētas vistas;
350 grami vīnogu bez kauliņiem;
200 grami konservētas kukurūzas;
150 grami siera;
4 olas;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba.
Olas, vistu un sieru sagriež kubiciņos. Sajauc ar kukurūzu, pievieno sāli, piparus un majonēzi.
Nolīdzina salātu virsmu, uzklāj majonēzi un dekorē ar uz pusēm sagrieztām vīnogām.
Salāti ar korejiešu burkāniem, vistu, olām un sieru
Gardi salāti ar vārītu vistas krūtiņu un korejiešu burkāniem.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
300 grami vistas krūtiņas;
150 grami cietā siera;
150 grami korejiešu burkānu;
3 olas;
5 ēdamkarotes majonēzes;
3 daiviņas ķiploku;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas;
zaļumi pēc garšas.
Pagatavošana:
Novāra vistas krūtiņu un atdzesē. Novāra cietas olas, atdzesē un noloba.
Vistu sagriež sīkos gabaliņos. Atsevišķi sarīvē olu dzeltenumus, baltumus un sieru.
Saspiež ķiploku un sajauc ar majonēzi.
Slāņos klāj vistu, burkānus, olu dzeltenumus, sieru un olu baltumus. Katram slānim pievieno sāli, piparus un noziež ar majonēzi. Dekorē ar zaļumiem.
Lasiet arī mūsu rakstu ar korejiešu burkānu recepti.
Salāti ar liellopa gaļu, sieru, olām, kukurūzu un sausiņiem
Sātīgi un gardi salāti no gaļas, olām, saldās kukurūzas un sausiņiem.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
300 grami liellopa gaļas;
200 grami konservētas kukurūzas;
100 grami cieta siera;
100 grami sausiņu;
2 olas;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba.
Olas un sieru sarīvē, bet gaļu sagriež mazos gabaliņos.
Visu savieno kopā ar kukurūzu un samaisa. Pievieno sāli, piparus, majonēzi un sausiņus.
Kārtainie salāti ar gurķiem, olām, sieru un šampinjoniem
Vēl vieni sātīgi un gardi salāti. Šoreiz ar gurķiem un sēnēm.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
200 grami cieta siera;
200 grami svaigu šampinjonu vai citu sēņu;
200 grami sālītu gurķu;
3 olas;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas;
zaļumi pēc garšas.
Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba.
Pannā uz vidējas uguns uzsilda eļļu un apcep šķēlītēs sagrieztas sēnes. Pievieno sāli un atdzesē.
Olas, sieru un gurķus sarīvē. No sarīvētajiem gurķiem nospiež lieko šķidrumu.
Klāj kārtās gurķus, olas, sieru un sēnes. Visiem slāņiem pievieno sāli, piparus un tad noziež ar majonēzi. Dekorē ar zaļumiem.
Salāti ar vistu, sieru, olām un ananāsiem
Pievilcīgi un gardi salāti ar vārītu vistas krūtiņu un konservētiem ananāsiem.
Kopējais pagatavošanas laiks: 60 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
350 grami vistas krūtiņas;
150 grami siera;
150 grami konservētu ananasu;
1 iepakojums salātu maisījuma;
2 olas;
majonēze pēc garšas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas;
zaļumi pēc garšas.
Pagatavošana:
Novāra vistas krūtiņu un atdzesē. Novāra cietas olas, atdzesē un noloba.
Olas un vistu sagriež sīkos gabaliņos, bet ananāsus nelielos gabaliņos. Sieru sarīvē.
Slāņos klāj salātu maisījumu, vistu, olas un sieru. Katram slānim pēc vajadzības pievieno sāli, piparus un tad noziež ar majonēzi.
Pa virsu bagātīgi noklāj ar majonēzi un dekorē ar ananasiem un zaļumiem.
Salāti ar žāvētu vistu, ananasiem, šampinjoniem un žāvētām plūmēm
Daudzu iecienīts žāvētas vistas un saldskābu augļu savienojums, kuru papildina sēnes un rieksti.
Kopējais pagatavošanas laiks: 30 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
400 grami žāvētas vistas;
300 grami šampinjonu;
200 grami konservētu ananāsu;
200 grami cietā siera;
100 grami žāvētu plūmju;
100 grami majonēzes;
80 grami valriekstu;
2 olas;
1 tējkarote augu eļļas;
sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
Žāvētās plūmes uz 20 minūtēm iemērc karstā ūdenī, nožāvē un sīki sagriež.
Novāra cietas olas, atdzesē, noloba un sagriež mazos kubiciņos.
Šampinjonus sagriež plāksnītēs, 7 – 8 minūtes apcep augu eļļa. Pievieno sāli un atdzesē.
Ananāsus un vistu sagriež vidējos kubiciņos. Sieru sarīvē uz vidējas rīves. Riekstus sasmalcina.
Liek traukā vistu, ananāsus, olas, sēnes un plūmes. Katru slāni noziež ar majonēzi. Pa virsu kaisa sieru un riekstus.
Kārtainie salāti ar liellopa gaļu, olām, sieru, burkānu un ābolu
Neparasta vienkāršu sastāvdaļu kombinācija.
Kopējais pagatavošanas laiks: 45 minūtes.
Porciju skaits: 6.
Sastāvdaļas:
200 grami siera;
200 grami liellopa gaļas;
3 olas;
1 glāze ūdens;
1 sīpols;
1 ābols;
1 burkāns;
1 ēdamkarote etiķa;
2 tējkarotes cukura;
¹⁄₂ tējkarotes sāls;
majonēze pēc garšas.
Pagatavošana:
Sīpolu sagriež gredzenu pusītēs. Pievieno sāli, cukuru, etiķi un vārošu ūdeni.
Samaisa sīpolus un ļauj tiem atdzist.
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba.
Gaļu sagriež mazos gabaliņos.
Olas, sieru, svaigu burkānu un nomizotu saldskābu ābolu sarīvē uz sīkas rīves.
No marinētajiem sīpoliem nolej šķidrumu.
Traukā liek pusi sīpolu, pa virsu liek pusi gaļas un noklāj ar majonēzi. Pārkaisa ar pusi olu un pusi siera.
Tad izliek pusi burkāna un visu ābolu.
Tad turpina likt produktus šādā secībā: gaļa, majonēze, sīpoli, olas, majonēze, burkāni un siers.
Tad salāti pirms pasniegšanas uz pāris stundām ir jāievieto ledusskapī.