10 olu salāti visām gaumēm. Ar vistas un paipalu olām

  •  
  •  
  •  
  •  

Olu salāti visām gaumēm
Jauna salātu izlase, kurā kļūs īpaši aktuāla pēc Lieldienām. Olu salāti ar kukurūzu, tomātiem, avokado un pat garnelēm. Būs salāti gan ar vistas, gan paipalu olām.

Salātu saraksts:

Klasiskie olu salāti ar lociņiem

Sastāvdaļas:
4 vistu olas;
4 ēdamkarotes krējuma(var arī majonēzi);
buntīte lociņu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē, noloba un sagriež kubiciņos. Nomazgā un sasmalcina lociņus. Visu sajauc, pievieno, sāli, piparus un krējumu(vai majonēzi). Visu samaisa.

Olu salāti ar konservētu kukurūzu

Sastāvdaļas:
4 vistu olas;
1 bundžiņa konservētas kukurūzas;
150 grami cieta siera;
4 ēdamkarotes majonēzes.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē, noloba un sagriež kubiciņos. Tad sarīvē sieru uz vidējas rīves, nolej kukurūzai šķidrumu un sajauc visas sastāvdaļas. Pievieno majonēzi un visu samaisa.

Olu salāti ar kausēto sieru

Sastāvdaļas:
4 vistu olas;
180 grami kausētā siera;
3 daiviņas ķiploka(neobligāti);
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas;
majonēze pēc garšas.

Pagatavošana:
Olas un sieru sarīvē uz sīkas rīves. Lai siers neliptu pie rīves un rokām, tas kādu laiciņu ir jāpatur ledusskapī. Pievienojiet sāli, piparus un majonēzi. Ja patīk pikantāka garša, var pievienot arī saspiestus ķiplokus.

Salāti ar olām un tomātiem

Sastāvdaļas:
3 vistas olas;
3 nelieli tomāti;
1 sīpols;
3 ēdamkarotes krējuma;
buntīte diļļu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas;
kaltēti ķiploki pēc garšas.

Pagatavošana:
Tomātus un cieti novārītas olas sagriež prāvos kubiciņos, bet sīpolu un dilles sasmalcina. Visas sastāvdaļas savieno un samaisa.

Amerikāņu olu salāti

Sastāvdaļas:
3 vistas olas;
2 selerijas kāti;
2 buntītes diļļu;
1 buntīte lociņu;
2 ēdamkarotes majonēzes;
1 ēdamkarote franču sinepju;
daži marinēti pipargurķīši;
½ tējkarotes paprikas pulvera;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Nomazgājiet un sasmalciniet selerijas, lociņus un dilles. Tad sasmalciniet gurķus.
Cieti vārītas olas sagriež kubiciņos un tad sajauc ar zaļumiem un gurķiem. Pievieno majonēzi, sinepes un visu samaisa.

Salāti ar olām un liellopa gaļu

Sastāvdaļas:
500 grami vārītas liellopa gaļas;
5 vistu olas;
1 bundžiņa konservētas kukurūzas;
1 paprika;
1 svaigs gurķis;
buntīte diļļu;
majonēze pēc garšas;
pipari pēc garšas;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē, noloba un sagriež prāvākos gabaliņos. Nomazgā gurķi un papriku un sagriež salmiņos. Vārītu liellopa gaļu sagriež nelielos kubiciņos. Sasmalcina dilles. Nolej no kukurūzas lieko šķidrumu. Visu sajauc, pievieno garšvielas un majonēzi un tad samaisa.

Salāti ar olām un avokado

Sastāvdaļas:
5 vistu olas;
1 avokado;
1 sarkanais sīpols;
2 ēdamkarotes grieķu jogurta;
1 tējkarote citronu sulas;
1 tējkarote franču sinepju;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba. Pagatavo mērci: sajauc jogurtu, sinepes, citronu sulu, sāli un piparus.
Sīkos gabaliņos sagriež sīpolu. Ja izmantojat balto sīpolu, ieteicams to pārliet ar verdošu ūdeni.
Avokado mīkstumu un olas sagriež kubiciņos. Visas sastāvdaļas sajauc un pirms pasniegšanas atstāj kādu laiciņu nostāvēties.

Olu salāti ar garnelēm

Sastāvdaļas:
500 grami garneļu ar čaulu;
3 vistu vai 6 paipalu olas;
1 svaigs gurķis;
3 ēdamkarotes skāba krējuma;
1 tējkarote franču sinepju;
1 tējkarote citrona sulas;
buntīte diļļu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba. Novāra garneles sāļā ūdenī, tad atdzesē un notīra. Ja garneles ir lielas tās sagriež, bet sīkas garneles var arī negriezt. Lasiet arī mūsu rakstu Kā vārīt garneles.
Olas sagriež prāvos kubiciņos, bet gurķi salmiņos. Dilles sasmalcina ar nazi.
Visas sastāvdaļas savieno, pievieno, krējumu, sāli, piparus, sinepes un citrona sulu. Visu sajauc.

Paipalu olu salāti ar tunci

Sastāvdaļas:
200 grami olīvu bez kauliņiem;
200 grami pipargurķīši;
10 paipalu olas;
2 bundžiņas konservēta tunča eļļā;
1 buntīte salātu;
4 ēdamkarotes olīveļļas;
sausiņi(nav obligāti).

Pagatavošana:
Tunci saspaida ar dakšiņu. Cieti vārītas paipalu olas un olīvas sagriež uz pusēm. Gurķus sagriež plānās šķēlītēs.
Visu sajauc un pievieno olīveļļu. Pārkaisa ar sausiņiem. Vēlmes gadījumā var dekorēt ar tomātiem.

Salāti no ceptām olām un korejiešu burkāniem

Sastāvdaļas:
250 grami korejiešu burkānu;
1 bundžiņa konservētas kukurūzas;
4 vistu olas;
1 ēdamkarote miltu;
majonēze;
augu eļļa;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Sakuļ olas, pievieno sāli un miltus un tad uz labi uzkarsētas pannas uzcep plānu omleti. Kad omlete atdziest to sarullē un sagriež salmiņos.
Piemērotā traukā sajauc burkānus, sagriezto omleti un kukurūzu. Pievieno majonēzi un sajauc.

Omletes salāti ar vistu

Sastāvdaļas:
300 grami vārītas vistas filejas;
1 bundžiņa zaļo zirnīšu;
5 vistu olas;
1 sarkanais sīpols;
1 daiviņa ķiploku(nav obligāti);
Majonēze pēc garšas;
augu eļļa.
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas;

Pagatavošana:
Līdzīgi kā iepriekšējos salātos pagatavo omleti, atdzesē, sarullē un sagriež salmiņos. Arī vārītu vistu sagriež salmiņos. Sīpolus sagriež pusapļos. Zaļajiem zirnīšiem nolej šķidrumu un tad savieno visas sastāvdaļas, pievieno majonēzi un sajauc. Vēlmes gadījumā var pievienot arī saspiestu ķiploku. Lasiet arī rakstu Kā vārīt vistu


  •  
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

four × 5 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.