10 gardi salāti ar ananāsiem

10 gardi salāti ar ananāsiem

Ananāss ir saldskābs auglis, kurš labi saderēsies ar sieru, vistu, olām un citiem produktiem. Šodienas izlasē 10 gardi salāti ar ananāsiem.

Pāris noderīgu padomu

  • Visus minētos ananāsu salātus var gatavot gan no svaigiem, gan konservētiem ananāsiem.
  • Kā notīrīt ananāsu var apskatīties šajā video.
  • Salātiem nepieciešamo majonēzi var pagatavot arī mājās. Kā to izdarīt var atrast mūsu rakstā Mājas majonēzes receptes
  • Kārtaini salāti ar ananāsiem, vistas gaļu un sieru

    Sastāvdaļas:
    350 grami vistas filejas;
    250 grami konservētu vai svaigu ananāsu;
    200 grami siera;
    dažas ēdamkarotes majonēzes;
    sāls(neobligāti);

    Pagatavošana:
    Vistu un ananāsu sagriež vidēja izmēra kubiņos. Sieru sarīvē ar smalku rīvi. Salātus klāj šādos slāņos: puse siera, puse vistas, ananās, atlikusī vista un siers. Katru slāni viegli ieziež ar majonēzi. Vistai pievieno sāli pēc garšas. Salāti uz 1 – 2 stundām ir jāievieto ledusskapī.

    Salāti ar ananāsiem, sieru un ķiplokiem

    Sastāvdaļas:
    400 grami konservētu vai svaigu ananāsu;
    250 grami cieta siera;
    1 – 2 daiviņas ķiploka;
    pāris ēdamkarotes majonēzes;
    dažas olīvas(neobligāti);
    malti melnie pipari pēc garšas;
    zaļumi(neobligāti).

    Pagatavošana:
    Ananāsus sagriež nelielos kubiciņos, sieru sarīvē ar vidēju rīvi, bet ķiplokus sasmalcina. Pievieno piparus majonēzi un visu sajauc. Vēlmes gadījumā salātus var dekorēt ar ananāsu gredzeniem, olīvām un zaļumiem.

    Salāti ar ananāsiem, gaļu, marinētiem gurķiem un sausiņiem

    Sastāvdaļas:
    400 grami vārītas cūkgaļas vai liellopa gaļas;
    250 grami konservētu vai svaigu ananāsu;
    50 grami sausiņu ar gaļas garšu;
    2 marinēti gurķi;
    dažas ēdamkarotes majonēzes;
    zaļie lociņi pēc garšas;
    malti melnie pipari pēc garšas;
    sāls pēc garšas.

    Pagatavošana:
    Gaļu, ananāsus un gurķus sagriež nelielos gabaliņos. Sasmalcina un pievieno lociņus, pievieno sāli, piparus, majonēzi un tad visu sajauc. Īsi pirms pasniegšanas salātus pārkaisa ar sausiņiem.

    Ananāsu salāti ar garnelēm, pekinas kāpostiem un granātābolu

    Sastāvdaļas:
    1 neliela pekinas kāpostgalva;
    300 grami ananāsu;
    300 grami attīrītas sīkas garneles;
    100 grami granātābolu sēklu;
    3 ēdamkarotes skāba krējuma;
    1 ēdamkarote olīveļļas;
    1 – 2 tējkarotes sinepju ar veseliem sinepju graudiņiem;
    1 tējkarote citronu sulas;
    1 tējkarote sāls;

    Pagatavošana:
    Novāra garneles un atdzesē. Kāpostu sagriež prāvākos gabaliņos, bet ananāsu vidējos. Pievieno garneles un granātābolus.
    Sajauc krējumu, olīveļļu, citronu sulu un sinepes. Pievieno salātiem, sajauc un ievieto ledusskapī uz 10 – 20 minūtēm.

    Salāti ar ananāsiem, žāvētu vistu, kukurūzu un gurķi

    Sastāvdaļas:
    200 grami konservētu vai svaigu ananāsu;
    200 grami žāvētas vistas filejas;
    150 grami konservētas kukurūzas;
    1 – 2 gurķi;
    4 – 5 ēdamkarotes skāba krējuma;
    ½ tējkarote sinepju;
    sāls pēc garšas;
    malti melnie pipari pēc garšas;

    Pagatavošana:
    Vistu un ananāsu sagriež vienāda izmēra kubiciņos. Gurķi sagriež taisnstūra kubiciņos. Pievieno kukurūzu. Skābo krējumu sajauc ar sāli pipariem un sinepēm. Maisījumu pievieno pārējām sastāvdaļām un visu sajauc. Vajadzības gadījumā pievieno sāli.
    Lasiet arī mūsu rakstu Kā vārīt garneles

    Ananāsu salāti ar šampinjoniem, vistu un marinētiem sīpoliem

    Sastāvdaļas:
    300 grami vārītas vistas filejas;
    150 grami ananāsu;
    150 grami marinētu šampinjonu;
    2 sīpoli;
    dažas ēdamkarotes majonēzes;
    ½ ēdamkarotes 9% etiķa;
    ½ tējkarotes sāls;
    ½ tējkarotes cukura.

    Pagatavošana:
    Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos, aplej ar verdošu ūdeni un tad to nolej. Pievieno etiķi, sāli, cukuru un sajauc. Atstāj marinēties kamēr tiek sagatavotas pārējās sastāvdaļas.
    Vistu un ananāsu sagriež vidējos gabaliņos. Šampinjonus griež uz pusēm vai četrās daļās. Sīpoliem nospiež marinādi un pievieno pārējām sastāvdaļām. Pievieno majonēzi, visu sajauc un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Kārtainie salāti ar ananāsiem, vistu, sieru, olām un valriekstiem

    Sastāvdaļas:
    150 grami ananāsu;
    150 grami vārītas vistas filejas;
    80 grami valriekstu (lobītu);
    50 grami cieta siera;
    2 cieti vārītas olas;
    dažas ēdamkarotes majonēzes;
    sāls pēc garšas.

    Pagatavošana:
    Olas, vistu un ananāsus sagriež nelielos kubiciņos. Sieru sarīvē ar vidēju rīvi. Riekstus apžāvē uz sausas pannas un sasmalcina ar nazi.
    Slāņus klāj šādā kārtībā: vista, ananāsi, olas, un siers. Katru slāni noziež ar majonēzi. Vistai nepieciešamības gadījumā pievieno sāli.
    Salātus pārkaisa ar riekstiem un ievieto ledusskapī uz 60 – 120 minūtēm.

    Ananāsu salāti ar liellopu gaļu, korejiešu burkāniem, sieru un kukurūzu

    Sastāvdaļas:
    200 grami konservētu vai svaigu ananāsu;
    200 grami vārītas liellopa gaļas;
    200 grami cieta siera;
    200 grami konservētas kukurūzas;
    200 grami korejiešu burkānu;
    dažas ēdamkarotes majonēzes.

    Pagatavošana:
    Liellopa gaļu sagriež taisnstūrveida kubiciņos, bet ananāsu lielākos gabaliņos. Sieru sarīvē ar smalku vai vidēju rīvi. Pievieno kukurūzu, burkānus un majonēzi. Visu kārtīgi sajauc.
    Lasiet arī rakstu Kā pagatavot korejiešu burkānu salātus.

    Ananāsu salāti ar krabju nūjiņām, olām un sieru

    Sastāvdaļas:
    350 grami krabju nūjiņu;
    250 grami ananāsu;
    250 grami cieta siera;
    3 vārītas olas;
    3 – 4 daiviņas ķiploka;
    dažas karotes majonēzes;
    sāls pēc garšas;
    malti melnie pipari pēc garšas;
    nedaudz pētersīļu(neobligāti);
    Nedaudz olīvu(neobligāti).

    Pagatavošana:
    Krabju nūjiņas un ananāsus sagriež nelielos kubiciņos. Sieru un olas sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli, piparus un majonēzi. Ja ir vēlēšanās, var pievienot arī nedaudz pētersīļu un sagrieztas olīvas. Salātus sajauc un ievieto ledusskapī uz 60 minūtēm.

    Salāti ar ananāsiem, selerijām, āboliem, sieru un papriku

    Sastāvdaļas:
    250 grami ananāsu;
    100 – 150 grami cieta siera;
    daži seleriju kāti;
    1 – 2 zaļu ābolu;
    1 sarkanā paprika;
    dažas ēdamkarotes majonēzes;
    pāris zariņu pētersīļu;
    sāls pēc garšas.

    Pagatavošana:
    Selerijas, nomizotus ābolus, sieru, ananāsus un papriku sagriež vidējos kubiciņos. Pievieno rupji sagrieztus zaļumus, majonēzi, sāli un visu labi sajauc.

    Atbildēt

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

    twelve + five =

    Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.