Kabači ir universāli un garšīgi dārzeņi, kas lieliski iederas dažādos ēdienos. Viena no interesantākajām kabaču izmantošanas iespējām ir kabaču ruletes. Tās ir vieglas, svaigas un garšīgas uzkodas, kas ir ideāli piemērotas gan ikdienas maltītēm, gan svētku galdam. Šajā rakstā piedāvāsim vairākas kabaču rulešu receptes, kas apvieno dažādas sastāvdaļas un garšas, lai iepriecinātu ikvienu gardēdi.
Kabaču ruletes recepte ar sieru un olām
Sātīgi kabaču rullīši ar siera un olu salātu pildījumu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 40 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
- 2 – 3 nelieli kabači;
- 7 olas;
- 100 grami siera;
- 4 ēdamkarotes kviešu miltu;
- 3 ēdamkarotes augu eļļas;
- 2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
- 1 daiviņa ķiploka;
- sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
- Novāra 4 cietas olas. Atdzesē un sarīvē ar rupju rīvi. Tāpat uzreiz sarīvē arī sieru.
Lasiet kā vārīt cietas olas. - Ķiplokus saspiež ar presi. Olu masu sajauc ar ķiplokiem un majonēzi. Pievieno nedaudz sāli.
- Kabačus sagriež plānās lentēs.
- Atlikušās olas sakuļ ar sāli. Pievieno izsijātus miltus un samaisa, lai nepaliek kunkuļi.
- Uz vidējas uguns uzkarsē pannā eļļu. Kabaču lentas apviļā sakultajā olā un apbrūnina no abām pusēm. Šādi apcep visas kabaču lentas un tad atdzesē.
- Tad uz lentas liek olu – siera masu un izveido ruleti.
Kabaču rullīši ar maltu vistas gaļu un sieru
Gardas cepeškrāsnī ceptas kabaču un vistas gaļas ruletes ar siera garoziņu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 70 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
- 2 – 3 nelieli kabači;
- 350 grami maltas vistas gaļas;
- 300 – 350 ml tomātu mērces;
- 200 grami siera;
- 1 sīpols;
- 2 ēdamkarotes augu eļļas;
- sāls pēc garšas;
- malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
- Kabačus sagriež plānās lentās, nedaudz pasāla un atstāj uz 15 minūtēm.
- Sīpolu sagriež sīkos gabaliņos un apcep līdz maigam zeltainumam.
- Sīpoliem pievieno malto gaļu un cep vēl dažas minūtes, kamēr maltā gaļa maina krāsu un tad atdzesē. Pārāk lielie gabaliņi ir jāsaspaida.
- Sieru sarīvē ar rupju rīvi. Aptuveni ⅔ siera sajauc ar malto gaļu. Pievieno sāli un piparus.
- Pildījumu liek uz kabaču lentēm un tad sarullē ruletes.
- Cepšanas formā izklāj tomātu mēri un uz tās izvieto kabaču ruletes. Pa virsu uzkaisa atlikušo sieru.
- Cep 180 °C aptuveni 30 – 35 minūtes.
Kabaču rullīši ar avokado un biezpiena sieru
Burvīgas kabaču ruletes ar avokado, tomāta un sīpola pildījumu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 20 minūtes.
Porciju skaits: 6.
Sastāvdaļas:
- 2 kabači;
- 100 grami biezpiena siera;
- 1 – 2 avokado;
- 1 citrons;
- ½ tomāta;
- ½ sīpola;
- 1 ķiploka daiviņa;
- 2 – 3 koriandra zariņi;
- sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
- Kabačus sagriež plānās lentēs. Apcep no abām pusēm grila pannā. Atdzesē.
Cepšanai var izmantot arī parastu pannu, bet tad tajā jāizmanto neliels eļļas daudzums. - Blenderī sasmalcina avokado kopā ar tomātu, sīpolu, koriandru, viena citrona sulu, ķiploku un sāli. Gatavo mērci sajauc ar biezpiena sieru.
- Pildījumu klāj uz kabaču lentēm un sarullē ruletes.
Kabaču ruletes ar malto gaļu, sieru un tomātu mērci
Gardi, aromātiski un sātīgi kabaču rullīši ar malto gaļu, tomātu mērci un divu veidu sieriem.
Kopējais pagatavošanas laiks: 50 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
- 2 – 3 nelieli kabači;
- 300 – 350 grami maltās gaļas;
- 250 – 300 ml tomātu mērces;
- 200 grami cieta siera;
- 150 grami Rikota siera;
- 1 liela ola;
- 1 daiviņa ķiploka;
- 1 ēdamkarote augu eļļas;
- 1 bazilika zariņš;
- sāls pēc garšas;
- malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
- Kabačus sagriež plānās lentās, no abām pusēm nedaudz pasāla un atstāj uz 15 minūtēm.
- Pannā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu un 7 – 8 minūtes apcep malto gaļu. Lielos gabaliņus saspaida. Atdzesē.
- Cieto sieru sarīvē ar sīku rīvi. Aptuveni ⅔ siera sajauc ar rikota sieru, malto gaļu, olu, sasmalcinātu baziliku, sasmalcinātu ķiploku, sāli un melnajiem pipariem.
- Pildījumu liek uz kabaču lentām un tad sarullē ruletes.
- Cepšanas formā ielej tomātu mērci un uz tās liek kabaču ruletes.
- Pārsedz ar foliju un cep 180 °C aptuveni 25 minūtes. 5 minūtes pirms gatavības noņem foliju un pārkaisa ar atlikušo sieru.
Kabaču ruletes ar šampinjoniem, sieru un bekonu
Vienkārša, bet garda kabaču uzkoda.
Kopējais pagatavošanas laiks: 40 minūtes.
Porciju skaits: 4.
Sastāvdaļas:
- 3 vidēji kabači;
- 300 – 350 grami šampinjonu;
- 200 grami siera;
- 100 grami bekona;
- 2 daiviņas ķiploka;
- 1 tējkarote augu eļļas;
- sāls pēc garšas;
- malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
- Kabačus sagriež plānās lentēs. Sagrieztos kabačus uz 20 sekundēm ieliek verdošā ūdenī un tad noskalo aukstā ūdenī. Atstāj kamēr notek ūdens.
- Bekonu un sēnes sagriež mazos gabaliņos, bet sieru sarīvē. Ķiplokus sasmalcina.
- Bekonu apbrūnina uz sausas pannas un liek uz šķīvja.
- Pēc bekona palikušajos taukos apcep sēnes. Pievieno ķiplokus un cep vēl 30 sekundes. Noņem no uguns, sajauc ar bekonu, pievieno sāli un piparus.
- Uz kabaču lentēm liek pildījumu, pārkaisa ar sieru un sarullē ruleti.
- Kabaču rullīšus liek ar eļļu ieziestā formā un pārkaisa ar atlikušo sieru.
- Cep 180 °C aptuveni 15 minūtes.