7 veidi kā radīt iespaidu, ka esi labs sarunu biedrs

Reizēm, lai iepatiktos cilvēkiem nākas būt, vai izlikties par labu sarunu biedru. Nav nekāds noslēpums, ka viena no būtiskākajām laba sarunu biedra pazīmēm ir spēja būt labam klausītājam. Tomēr tālu ne visi cilvēki tiešām prot būt labi uzklausītāji vai vismaz prot par tādiem. Tāpēc piedāvājam jums septiņus veidus kā radīt iespaidu, ka tu esi labs sarunu biedrs!

Veicināšana
Tavs uzdevums ir likt savam sarunu biedram saprast, ka tu viņu ļoti uzmanīgi klausies. Skaties viņam acīs. Mājiet ar galvu. Izmantojiet tādas frāzes kā “Tiešām?”, “Nopietni?”, “Neticami!” Vairāk par ar acu kontaktu.

Precizēšana
Ir ļoti svarīgi precizēt ko tieši jūsu sarunu biedrs ir domājis. Pretējā gadījumā jūs sāksiet piedomāt dažādas sīkas, līdz galam nepateiktas lietas viens otra vietā. Ir arī svarīgi atcerēties, ka tavs sarunu biedrs var neapzināti izvairīties precizēt kaut kādus tam sāpīgus jautājumus. Izmantojiet tādas frāzes kā “Vai jūs, lūdzu, nevarētu atkārtot?”, “Vai tu vēlējies pateikt, ka.. ”, “Jūs to domājāt kā..”

Pārstāsts
Ja tu pārstāstīsi sava sarunu biedra izteiktās domas, tad viņš pirmkārt dzirdēs kā tās izklausās no malas, otrkārt, sapratīs, ka esi viņu sapratis un ka atgriezeniskā saite ir izveidojusies. Un šis cilvēks varēs vai nu izlabot sevis teikto, vai pāriet pie kopsavilkuma. Izmanto tādas frāzes kā “Jeb citiem vārdiem..”, “Tas būtu..”, “Tad kā es sapratu..”

Sarunu biedra domas attīstīšana
Tev ir jāuztver tava sarunu biedra paustā doma un jāmēģina to attīstīt. Šādi jums abiem diviem būs vieglāk nokļūt līdz pateiktā patiesajai jēgai. Izmanto tādas frāzes kā “Es arī domāju, ka..” vai “Man radās iespaids, ka..”

Sarunu biedra izjūtu atspoguļošana
Šeit tavs uzdevums ir likt tavam sarunu biedram saprast, ka tu ne tikai izproti viņa teikto, bet arī izproti to, ko viņš attiecībā pret pateikto izjūt. Šeit var izmantot tādas frāzes kā “Tu acīm redzot, ļoti pārdzīvo..” vai “Man šķiet, ka jūs jūtaties..”

Līdzpārdzīvojums
Liec savam sarunu biedram saprast, ka tu ne tikai viņu saproti, bet arī pilnībā izproti viņa izjūtas. Lieto tādas frāzes kā “Tavā vietā es arī..” vai “Es tevi labi saprotu..”

Kopsavilkums
Ir ļoti svarīgi veikt sarunas kopsavilkumu. Šādi tavs sarunu biedrs sapratīs, ka nav veltīgi ar tevi runājis un tev atklājies. Šeit noder frāzes “Rezultātā sanāk, ka..” vai “Ja visu sasummē tad”

Ja tev patika raksts, lūdzu dalies ar to!

One thought on “7 veidi kā radīt iespaidu, ka esi labs sarunu biedrs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

4 × 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.