Kāpēc uzkarst telefons un kā šādā situācijā rīkoties

Kāpēc uzkarst telefons

Rakstā nosauksim galvenos iemeslus, kāpēc uzkarst telefons un dosim padomus ko šādā brīdī darīt.

Telefons karst, jo tas tiek intensīvi lietots

Resursus prasīgas spēles, filmēšana un smagas lietotnes rada paaugstinātu slodzi telefona procesoram un videokartei. Rezultātā telefons ne tikai uzkarst, bet arī ātrāk izlādējas. Reizēm telefons var uzkarst arī telefona sarunu laikā (īpaši slikta tīkla pārklājuma gadījumā) un brīžos, kad tiek lietotas papildinātās realitātes, GPS vai citas lietotnes, kas intensīvi izmanto WiFi un Bluetooth sakaru moduļus.

Ko darīt
Centieties savu ierīci mazāk noslogot. Taisiet pauzes garu spēļu sesiju laikā, daudzu failu lejupielāžu laikā un brīžos kad intensīvi izmantojiet kameru vai citas resursus prasīgas lietotnes.

Telefons sakarst, jo tajā darbojas slikti uzrakstītas lietotnes

Iespējams, ka kāda vai pat vairākas jūsu ierīcē esošajās programmas ir slikti optimizētas vai pat kļūdainas un tas rada paaugstinātu telefona noslodzi. Attiecīgi lielāka sistēmas noslodze rada lielāku siltuma izdalīšanos un ātrāku akumulatora izlādi.

Ko darīt
Visloģiskākais risinājums būtu no šādām lietotnēm atbrīvoties. Ja ievērojat, ka pēc kādas jaunas lietotnes instalācijas telefons sāk vairāk uzkarst, apsveriet to cik ļoti jums šī programma ir vajadzīga un vai to nevar nomainīt ar kādu līdzīgu lietotni. Svarīgi ir arī atcerēties, ka svaigākas lietotņu versijas var saturēt kļūdu labojumus un attiecīgi uzlabot to darbu. Šī iemesla dēļ ir ir svarīgi lietotnes laiku pa laikam atjaunot pat tad, ja automātiskā lietotņu atjaunināšana jums ir atslēgta.

Telefons uzkarst, jo to ietekmē ārēji faktori

Telefons var uzkarst arī tad, ja tad atrodas tiešos saules staros, zem segas, kabatā vai noslēgtā maciņā. Atsevišķi šie faktori ne tik bieži kļūst par telefona uzkaršanas iemeslu, tomēr ja telefonu ietekmē uzreiz vairāki no tiem un telefons vēl tiek aktīvi lietots, uzkaršana risks būtiski pieaug. Šis ir viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc uzkarst telefons karstās vasaras dienās.

Ko darīt
Cenšaties neturēt telefonu tiešos saules staros, īpaši karstā laikā. Izvēlaties tādu telefona bloķēšanas metodi, lai tas nejauši neatbloķētos un nepalaistu lietotnes, kamēr tas atrodas kabatā. Nelieciet telefonu kabatā ja veicat lielu failu lejuplādi. Noņemat telefona maciņu, ja spēlējat spēles un ja tas traucē telefonam dzesēties.

Telefons silst, ja tas tiek nepareizi lādēts

Arī bojāta vai nepiemērotas jaudas lādētāja izmantošana var izraisīt dažādas telefona problēmas un tajā skaitā arī tā karšanu. Savukārt oriģināls telefona lādētājs ja arī izraisa uzkaršanu tad visai nenozīmīgu. Protams, ja telefons lādēšanas laikā tiks intensīvi lietots, telefona uzkaršana būs tikai loģiska parādība.

Ko darīt
Izmantojiet tikai oriģinālus lādētājus un kabeļus. Ja jūsu lādētājs ir bojāts, nekādā gadījumā to neizmantojiet, bet iegādājaties jaunu lādētāju. Centieties nelietot telefonu lādēšanas laikā.

Telefons uzkarst, jo tam ir problēmas ar operētājsistēmu

Paaugstināta telefona karšanu var izraisīt arī kļūdas tā operētājsistēmā vai tajā integrētajās programmās. Turklāt ar laiku operētājsistēmā var sakrāties dažādi vairs nevajadzīgi faili kas var radīt lielāku sistēmas noslodzi un attiecīgi veicināt telefona uzkaršanu.

Ko darīt
Iesākumā vienkārši pārstartējiet telefonu un pārliecināties, ka ierīces oprētājsistēma ir atjaunota līdz jaunākajai pieejamajai versijai. Ja nekas nemainās, mēģiniet telefonu patīrīt vai atgriezties pie rūpnīcas uzstādījumiem. Pirms tam, protams, neaizmirstiet saglabāt visus jums svarīgos failus un datus.

Telefons var uzkarst, ja tiek veikta telefona pirmā konfigurēšana vai ja tiek atjaunoti dati no rezerves kopijas

Telefona pirmās palaišanas laikā un arī pēc telefona operētājsistēmas atjaunošanas tiek intensīvi noslogots procesors, sakaru moduļi un datu glabātava. Rezultātā telefons var pastiprināti uzsilt un var arī palēnināties tā darbības ātrums.

Ko darīt
Telefona karšana šādā situācijā ir tikai normāla, un kad process būs beidzies telefons, atdzisīs līdz savai normālajai temperatūrai. Viss ko jūs varat darīt ir pacensties neradīt telefonam papildus slodzi.

Telefons var silt, ja tam ir aparatūras problēmas

Ja neviens no pieminētajiem telefona karšanas iemesliem nešķiet jūsu gadījums, pastāv iespēja, ka ir bojāta telefona aparatūra. Iespējams, ka pie vainas ir kāds rūpnīcas brāķis vai fizisks telefona bojājums.

Ko darīt
Ja jums ir aizdomas, ka telefons ir bojāts, mēģiniet to atgriezt balstoties pēc garantijas vai nogādājiet to servisa centrā.

Kā saprast, ka telefons ir pārkarsis

Ja telefona korpuss ir uzkarsis tik ļoti, ka to kļūst grūti noturēt, ir pilnīgi skaidrs, ka tas ir pārkarsis. Īpaši gadījumos, kad siltums nav izkliedēts pa telefona korpusu vienmērīgi, bet koncentrējas noteiktās vietās. Parasti brīžos, kad telefona temperatūra sāk pārsniegt pieļaujamos limitus, ierīce uzsāk mēģinājumus to samazināt un sāk ierobežot procesora veiktspēju, apstādina uzlādi, samazina ekrāna spilgtumu vai pat atslēdz to. Parasti kad temperatūra sāk kļūt kritiski augsta, ekrānā tiek izvadīts paziņojums, ka telefons ir pārkarsis.

Kā ātri atdzesēt telefonu

Ja telefons lādējas – atvienojiet to no lādētāj. Pārvietojiet telefonu uz vietu, kur to neskar tieši saules stari. Ja telefons ir maciņā – noņemiet to. Samaziniet telefona ekrāna spilgtumu. Ieslēdziet lidmašīnas režīmu vai pat pilnībā to izslēdziet. Ja tuvumā ir ventilators, novietojiet telefonu vietā, kur to skars ventilatora radītā gaisa plūsma.
Nekādā gadījumā nelieciet telefonu ledusskapī vai saldētavā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

4 × two =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.