Kā atrast draugus jebkurā vecumā. Internetā un reāli

Kā atrast draugus

Nesēdi un neceri, ka jauni draugi uzradīsies paši no sevis. Ņem iniciatīvu savās rokās un rīkojies! Uzzini kā atrast draugus jebkurā vecumā!

Daži vienkārši padomi, kas palīdzēs iegūt draugus un uzturēt draudzību

  • Nekad neizliecies un vienmēr esi tāds kāds esi. Šādi tu nevienu neapmānīsi iepazīstoties un vēlāk nebūs vilšanos kad jaunie draugi tevi iepazīs tuvāk.
  • Labi padomā par to, ko tu novērtē cilvēkos un ar kādiem cilvēkiem tev ir vieglāk komunicēt. Ņem to vērā meklējot jaunus draugus
  • Izvairies no aizspriedumiem un nespried par citiem cilvēkiem pēc baumām vai pirmā iespaida. No sākuma iepazīsti cilvēku labāk un tikai tad izdari secinājumus.
  • Draudzība ir savstarpēji izdevīgas attiecības. Piedāvā savu palīdzību, ja redzi, ka cilvēkam tā ir vajadzīga. Ja tavs draugs būs īsts, tu varēsi rēķināties ar tādu pašu palīdzību no viņa puses.
  • Uzturi sakarus ar jaunajiem draugiem: sazinies internetā, satiekaties un cenšaties dažādot savu kopīgo izklaidi. Neesi pārāk uzstājīgs. Ja cilvēks tevi ignorē, neuzbāzies tam.
  • Nepārdzīvo, ja jaunie paziņas zaudē par tevi interesi. Ļoti iespējams, ka satiktie cilvēki nav tie, kurus tev vajag vai varbūt tu attiecībās ar tiem esi pieļāvis kļūdu. Analizē savu pieredzi un turpini meklēt

Kā atrast draugus internetā

Līdz ar interneta plašāku izplatību, cilvēki ir sākuši vairāk pavadīt laiku tajā un mazāk satikties reālā pasaulē. No vienas puses tas nešķiet labi, un tomēr no otras puses internets ir vienkārši sava veida instruments, kuru katrs lieto pēc saviem ieskatiem.
Internets var būt gan vieta, kurā paslēpties no reālās pasaules gan vieta socializācijai. Pastāv vairākas vietnes un servisi, kas spēj pulcēt visai iespaidīgu lietotāju skaitu. Tālāk pieminēsim dažus, kuros ir vislielākās iespējas atrast draugus.

Kā atrast draugus online kopienās
Interneta forumi, čati, sociālie tīkli, Facebook grupas un tādas sociālas ziņojumapmaiņas lietotnes kā Telegram ir lieliskas platformas jaunu paziņu un draugu iegūšanai.
Galvenais atrast īsto kopienu, kurā var uzturēties tev interesanti cilvēki un tad neuzbāzīgi ar tiem iepazīties.
Latvija nav īpaši liela valsts un tomēr pat šeit var atrast kopienas, kas ir veidotas pēc ģeogrāfiskā principa. Facebook var atrast grupas, kas pulcē cilvēkus no kādas konkrētas pilsētas, Rīgas rajona vai apdzīvotas vietas. Lai tādas atrastu, pietiek ievadīt Facebook meklētājā interesējošās vietas nosaukumu un izpētīt meklējuma rezultātus. Visbiežāk gan šādas grupas galvenokārt kalpo par bezmaksas sludinājumu dēļiem, bet reizēm izdodas atrast jaunus paziņas arī šādās grupās.
Ja dzīvo Rīgā vai tās apkaimē, ir vērts pameklēt kopienu, balstoties uz tavām interesēm. Piemēram, tas var būt kāds makšķerēšanas, auto vai ceļot mīlētāju forums vai grupa jau pieminētajā Facebook. Galvenais, lai jūsu izvēlētajā kopienā ir gana daudz biedru. Protams, ne visi tās biedri dzīvos galvaspilsētā vai tās apkaimē, bet lielākā daļa noteikti.
Kopumā jāsaka, ka atrast jaunas paziņas un draugus interneta kopienās nav nekas neiespējams, galvenais ir būt pietiekoši aktīvam biedram un piedalīties kopienas diskusijās.

Atrod jaunus draugus iepazīšanās servisos
Eksistē diezgan daudz servisu kas ir radīti tieši tādēļ lai cilvēki varētu iepazīties. Visbiežāk šādās vietnēs meklē partnerus attiecībām vai seksam un tomēr neviens neliedz šādi meklēt arī draugus.
Ir zināmi gadījumi, kad cilvēki ir atraduši draugus pat Tinder, nemaz jau nerunājot par citiem iepazīšanās portāliem ar plašāku funkcionālu.
Jāpiemin, ka pastāv arī servisi, kuri ir domāti tieši draugu meklēšanai. Tie varbūt nav tik populāri, bet kopumā pat vairāk atbilst izvirzītajam mērķim.

Meklē draugus daudzlietotāju spēlēs
Ja nekad neesi spēlējis daudzlietotāju spēles, tu vari arī nenojaust cik spēcīgas sociālās saites var izveidoties starp lietotājiem. Virtuālajās spēļu pasaulēs cilvēki atrod ne tikai draugus, bet arī vīrus un sievas.
Šādās daudzlietotāju spēlēs cilvēkiem nākas sadarboties ar citiem lietotājiem un ielaisties kopīgās dēkās. Šādos apstākļos nav grūti satuvināties un atrast arī citas kopīgas intereses. Ar laiku draudzība var kļūt tik stipra, ka pārceļos arī uz reālo pasauli.

Nedaudz par pieklājību iepazīstoties internetā

  • Sakārto savu profilu. Izdzēs attēlus un ierakstus, kuru dēļ tu vari šķist sliktāks, nekā patiesībā ir.
  • Publicējot savu anketu, īsi apraksti savas īpašības, iepazīšanās mērķus un intereses.
  • Centies rakstīt bez gramatikas kļūdām un neaizmirsti par punktiem un komatiem.
  • Nepārspīlē ar smaidiņiem, emoji, izsaukuma zīmēm un lielajiem burtiem
  • Centies nesadalīt vēstules vairākās daļās. Pabeidz domu un tikai tad to nosūti. Ne visiem patīk saņemt vairākus paziņojumus pēc kārtas.
  • Centies būt oriģināls.
  • Nelamājies.
  • Izvairies no riebīgiem jokiem
  • Nestrīdies par sīkumiem un cieni sarunbiedra viedokli.
  • Esi pieklājīgs.

Kā atrast draugus reālajā pasaulē

Ja esi no cilvēkiem, kuri labāk jūtas reālajā pasaulē, zini, ka interesantus cilvēkus var atrast arī bez interneta.

Meklē draugus mācību iestādē vai darbā
Skolas, universitātes un darbs ir tās vietas, kur parasti cilvēki mēdz iepazīties ar citiem cilvēkiem.
Ja tavā kolektīvā ir cilvēki, ar kuriem tu labprāt gribētu iepazīties, bet neviens no tiem iniciatīvu neizrāda tad sper pirmo soli tu. Vari parunāt ar vadītāju par kopīgiem pasākumiem pēc darba. Šādi pasākumi var būt, piemēram, pārgājiens vai kopīgs bāra apmeklējums. Vari arī vienkārši piedāvāt šādu kopīgu izklaidi tieši kolēģiem. Neformāli apstākļi var radīt iespēju izveidot draudzīgas attiecības.
Ja tu mācies vai strādā attālināti vai ja kolektīvā nav cilvēku, kas tev šķistu interesanti, var izmēģināt arī citas iespējas, kā iegūt jaunus draugus.

Meklē draugus pēc savām interesēm
Vēl kāds sens veids kā atrast draugus ir pievienošanās kādai sporta sekcijai. Lielākas iespējas izveidot draudzīgas attiecības būs, ja tiks izvēlēts kāds komandas sporta veids. Laba alternatīva sportam var būt arī dejas.
Ja fiziskās aktivitātes nav pārāk mīļas, var pamēģināt atrast kādu interešu klubu. Tas var būt kāds iestādījums, kurā spēlē galda spēles vai grāmatu klubs. Izvēlē balstieties uz savām interesēm, jo tas palīdzēs atrast līdzīgi domājošus cilvēkus.
Vislabāk šādus interešu klubus meklēt internetā. Nereti arī pašvaldībās eksistē dažādi pieaugušo interešu klubi par kuriem arī nevajadzētu piemirst.

Nedaudz par pieklājību

  • Pirms tikšanās apdomā kā pavadīt laiku maksimāli interesanti. Piedāvā saviem jaunajiem paziņām savus variantus un interesējies par viņu piedāvājumiem.
  • Nekavē. Nevienam nepatīk gaidīt.
  • Atceries par cilvēka privāto telpu un nepārkāp tās robežas.
  • Esi atvērts jaunām vietām, aktivitātēm un ceļojumiem.

Lasi arī mūsu rakstu Kā iepatikties jebkuram cilvēkam.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

one × five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.