Piedāvājam izlasi ar astoņām marinētu kāpostu receptēm. Atradīsi marinētu kāpostu receptes ilgstošai glabāšana un arī ātrai apēšanai.
Vienkārši marinēti kāposti ziemai
Sastāvdaļas:
1,5 kilogrami kāpostu;
500 vai vairāk ml vārīta ūdens;
2 – 3 ķiploka daiviņas;
40 grami sāls;
20 grami cukura;
5 – 7 melno piparu graudiņi;
1 – 2 lauru lapas;
5 ml 70% etiķa esences.
Pagatavošana:
Sagriež vai sarīvē kāpostus. Sterilizētas burkas apakšā liek ķiplokus, piparus un lauru lapas. Pa virsu liek kāpostus un sablīvē. Pieliek sāli un cukuru, pārlej ar verdošu ūdeni līdz burkas augšai un pievieno etiķa esenci. Burkai uzliek vāciņu, pārklāj ar segu vai pledu un ļauj pilnībā atdzist. Pēc tam burku glabā aukstā vietā.
Lasiet arī mūsu rakstu, kurā stāstam kā sterilizēt burkas.
Marinēti kāposti ar papriku ziemai
Sastāvdaļas:
5 kilogrami kāpostu;
1.3 kilogrami paprikas;
1.2 litri ūdens;
1 kilograms sīpolu;
1 kilograms burkānu;
500 ml augu eļļas;
350 grami cukura;
150 ml 9% etiķa;
1 – 2 asie pipari;
1 neliela diļļu buntīte;
4 ēdamkarotes sāls.
Pagatavošana:
Kāpostus sagriež vai sarīvē. Burkānus sarīvē ar rupju rīvi. Sīpolus sagriež gredzenu ceturtdaļās. Papriku sagriež salmiņos, bet asos piparus aplīšos. Dilles sasmalcina.
Visu sajauc un pievieno sāli, cukuru, etiķi, eļļu un ūdeni. Atstāj uz trīs stundām nostāvēties, periodiski apmaisot. Liek sterilizētās burkās blīvi sapresējot, bet pa virsu lej atlikušo marinādi.
Burciņas piesedz ar vāciņiem un liek katlā, kurā ieklāts dvielis. Pielej siltu ūdeni un vāra uz mazas uguns. Kad ūdens sāk vārīties vāra vēl 30 minūtes. Tad aiztaisa vāciņus, uzklāj pledu vai segu un ļauj atdzist. Glabā vēsā vietā.
Marinēti kāposti ar āboliem ziemai
Sastāvdaļas:
500 ml ūdens;
400 grami kāpostu;
200 grami ābolu;
200 grami burkānu;
3 tējkarotes cukura;
2 tējkarotes sāls;
½ tējkarotes citronskābes.
Pagatavošana:
Kāpostus sagriež, bet ābolus un burkānus sarīvē ar rupju rīvi. Samaisa un liek sterilizētā burkā.
Katliņā uzvāra ūdeni, kuram pievienots sāls, cukurs un citronskābe.
Marinādi lej burciņā un tad piesedz ar vāciņu. Burku liek katliņā, kurā pirms tam ieklāts dvielis vai auduma salvete. Katliņā ielej siltu ūdeni un uzvāra, kad ūdens sāk vārīties vāra vēl 15 minūtes uz mazas uguns. Tad aiztaisa vāciņu, pārsedz ar segu un pledu un ļauj pilnīgi atdzist. Gatavos marinētos kāpostus glabā vēsā vietā.
Ātrie marinētie kāposti ar burkāniem
Sastāvdaļas:
1 kilograms kāpostu;
500 ml ūdens;
50 ml augu eļļas;
50 ml 9% etiķa;
3 – 4 ķiploka daiviņas;
3 – 4 ēdamkarotes cukura;
1 – 2 burkāni;
1 ēdamkarote sāls.
Pagatavošana:
Kāpostus sagriež, burkānus sarīvē ar rupju rīvi, bet ķiplokus sasmalcina. Visu liek dziļā bļodā, un samaisa.
Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un uzvāra. Pievieno eļļu un noņem no uguns. Pievieno etiķi, cukuru un samaisa.
Kāpostus pārlej ar marinādi, pārklāj ar šķīvi un uzliek smagumu, piemēram, ūdens burciņu. Kāpostiem ir jāmarinējas istabas temperatūrā.
Kāposts var nogaršot jau pēc četrām stundām, bet pēc vēl dažām stundām garša kļūs vēl piesātinātāka. Kāposti ir jāglabā ledusskapī un jāapēd divu nedēļu laikā.
Marinēti kāposti ar bietēm
Sastāvdaļas:
2 kilogrami kāpostu;
1 biete;
1 litrs ūdens;
150 ml augu eļļas;
150 ml 9% etiķa;
150 grami cukura;
8 – 10 ķiploka daiviņas;
5 lauru lapas;
2 ēdamkarotes sāls;
10 – 15 graudiņi melno piparu.
Pagatavošana:
Kāpostus sagriež prāvos gabaliņos, bet bieti sagriež salmiņos. Ķiplokus sagriež 2 vai 4 daļās. Dziļā bļodā vai katliņā klāj slāņos kopā ar piparu graudiņiem un lauru lapām.
Citā katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru etiķi, eļļu un uzvāra uz vidējas uguns.
Karstu marinādi lej virsū kāpostiem. Virsū uzliek šķīvi un piespiež ar kādu smagumu. Pagaida kad kāposti atdziest un tad pārvieto uz ledusskapi. Marinētos kāpostus var ēst jau pēc 24 stundām. Kāposti ir jāglabā vēsā vietā un jāapēd 2 – 3 mēnešu laikā.
Marinēti kāposti ar sinepēm
Sastāvdaļas:
3 kilogrami kāpostu;
3 sīpoli;
3 burkāni;
250 ml augu eļļas;
200 ml 9% etiķa;
180 grami cukura;
1½ ēdamkarotes sāls;
1 ēdamkarote sinepju.
Pagatavošana:
Sagriež kāpostus. Sīpolus sagriež gredzenu ceturtdaļās. Burkānus sarīvē ar rupju rīvi. Visu liek dziļā bļodā un sajauc.
Katliņā ielej eļļu un etiķi, pieliek cukuru un sinepes. Vāra 5 minūtes uz mazas uguns.
Dārzeņiem pievieno marinādi un samaisa. Uzliek vāciņu un atstāj uz divām stundām istabas temperatūrā. Šajā laikā dārzeņi ir pāris reizes jāsamaisa.
Tad visu pārliek stikla burkā, uzliek vāciņu un glabā ledusskapī. Pēc pāris dienām marinētie kāposti būs gatavi. Kāpostus glabā ledusskapī ne ilgāk par pusotru mēnesi.
Marinēti kāposti ar dzērvenēm un medu
Sastāvdaļas:
2 kilogrami kāpostu;
1 litrs ūdens;
400 grami burkānu;
350 grami dzērveņu;
100 grami medus;
100 ml 6% ābolu etiķa;
50 grami sāls.
Pagatavošana:
Kāpostus sagriež, bet burkānus sarīvē ar vidēju vai rupju rīvi. Dārzeņus un dzērvenes liek dziļā bļodā un samaisa.
Vārošā ūdenī liek sāli, etiķi un medu. Pagaida kad ūdens atkal sāk vārīties, noņem no uguns un nedaudz atdzesē.
Marinādi pielej dārzeņiem un pa virsu liek šķīvi, uz kura uzliek nelielu atsvaru. Tad kāposti ir jāatstāj marinēties istabas temperatūrā 24 stundas. Tad marinētos kāpostus pārliek stikla burkā un glabā ledusskapī ne ilgāk par 30 dienām.
Marinēti kāposti ar kariju
Sastāvdaļas:
1 kilograms kāpostu;
50 ml augu eļļas;
50 ml 9% etiķa;
3 tējkarotes sāls;
2 tējkarotes karija;
1 ēdamkarote cukura;
½ tējkarotes maltu melno piparu.
Pagatavošana:
Kāpostus sagriež, pievieno sāli, piparus, cukuru un kariju. Samaisa un atstāj vienu stundu nostāvēties istabas temperatūrā.
Pievieno etiķi, eļļu un samaisa. Pārliek dziļā bļodā, uzliek viršu šķīvi un uz tā uzliek kaut ko smagu. Kāpostus atstāj marinēties istabas temperatūrā uz 24 stundām. Tad pārliek stikla burkā un glabā ledusskapī ne ilgāk par 2 – 3 nedēļām.