Kā sālīt siļķi. Piecas vieglas siļķes sālīšanas receptes

  •  
  •  
  •  
  •  

Kā sālīt siļķi

Piecas vieglas receptes kā sālīt siļķi. Klasiska un ar sinepēm, eļļā vai ar citronu. Būs pat recepte, kā iesālīt siļķi pilnībā bez ūdens vai cita šķidruma.

Kas ir jāzina pirms siļķes sālīšanas

  • Siļķes sālīšanai vispiemērotākā būs Atlantijas vai Klusajā okeānā ķerta siļķe
  • Jāizvēlas ir tikai kvalitatīva un nebojāta siļķe. Labāk pirkt veselas siļķes un tad pašrocīgi tās sadalīt
  • Saldētu siļķi nevajadzētu mēģināt atsaldēt mikroviļņu krāsnī vai ūdenī, bet ļaut tai atkust dabīgi. Uzlieciet to uz šķīvja un ievietojiet ledusskapī, līdz tā pilnībā atkūst
  • Siļķes sālīšanai labāk izmantot rupja maluma sāli bez joda piedevas

Kā sālīt siļķi garšvielu sālījumā

Šī ir klasiska siļķes sālīšanas recepte, kas ir piemērota veselu siļķu sālīšanai.

Sastāvdaļas:
2 siļķes;
1 litrs ūdens;
2 ēdamkarotes sāls;
1 ēdamkarote cukura;
3 – 4 lauru lapas;
melnie piparu graudiņi, smaržīgie pipari un krustnagliņas pēc garšas.

Pagatavošana:
Būtu vēlams zivij nogriezt žaunas, jo tās var piedot rūgtumu, taču to tīrīt nav obligāti. Siļķi var vienkārši nomazgāt un nosusināt papīra dvielī.
Uzvāriet ūdeni un pievienojiet sāli, cukuru un garšvielas. Pēc garšvielu pievienošanas ūdenim ir jāpavārās 3 – 5 minūtes, tad noņemiet to no plīts un atdzesējiet.
Ņemiet piemērota lieluma plastikāta konteineri vai emaljētu trauku ar vāciņu. Ievietojiet tajā zivi un pārlejiet to ar atdzesēto sālījumu. Sālījumam zivs ir pilnībā jāapņem un ja siļķes neietilpst sālījumā, var izmantot slogu.
Siļķei 3 stundas ir jāpastāv istabas temperatūrā un tad tā ir jāievieto ledusskapī. Sālīto siļķi var sākt nogaršot pēc 48 stundām.

Sālīta siļķe ar sinepēm

Vēl kāds sālīšanas veids, kas ļauj sālīt veselas siļķes. Sinepes piešķir siļķei īpašu garšu un vienlaikus padara to elastīgu un stingru.

Sastāvdaļas:
2 siļķes;
1 litrs ūdens;
3 ēdamkarotes sāls;
2 ēdamkarotes cukura;
1 ēdamkarote sauso sinepju;
5 lauru lapas;
1 graudiņi melno piparu.

Pagatavošana:
Noskalojiet zivi. Daži cilvēki pirms sālīšanas patur siļķi aukstā ūdenī aptuveni 30 – 40 minūtes, lai to padarītus sulīgāku. Ja vēlaties sālīt zivis ar galvu, neaizmirstiet tām izgriezt žaunas.
Uzvāriet ūdeni un vārošam ūdenim pievienojiet sāli, cukuru, lauru lapu un piparus. Pavāriet sālījumu 3 minūtes un tad ļaujiet tam atdzist.
Ievietojiet siļķi piemērotā traukā un pārlejiet ar sālījumu. Pārberiet sālījumam sinepes un uzlieciet slogu. 2 – 3 stundas zivīm ir jāpastāv istabas temperatūrā un tad tās ir jāievieto ledusskapī uz divām diennaktīm.

Kā sālīt siļķes gabaliņus eļļā

Lai izmantotu šo siļķes sālīšanas metodi, tās ir jāsagriež 2 – 3 centimetru biezos gabaliņos.

Sastāvdaļas:
1 siļķe;
1 liels sīpols;
6 ēdamkarotes rafinētas augu eļļas;
3 ēdamkarotes sāls.

Pagatavošana:
Attīrītu siļķi sagriež gabaliņos, bet sīpolu sagriež puslokos. Stikla burkā vai caurspīdīgā plastikāta konteinerī klāj slāņos siļķi un sīpolus. Katru slāni pārkaisa ar sāli.
Kad slāņu klāšana ir pabeigta, visu pārlej ar eļļu. Trauku aizvāko un liek ledusskapī, kur tam ir jānostāv divas dienas.

Sālīta siļķe ar citronu

Šī sālīšanas metode būs piemērota veselas vai gabaliņos sagrieztas siļķes filejas sālīšanai. Siļķe sanāks maiga un aromātiska.

Sastāvdaļas:
1 siļķe;
1 citrons;
2 ēdamkarotes sāls;
1 ēdamkarote cukura;
5 lauru lapas;
15 melno piparu graudiņi.

Pagatavošana:
Nomazgā citronu un sagriež plānos gabaliņos. Iztīra un sagriež siļķi.
Stikla burciņā vai citā piemērotā traukā slāņos klāj zivi un citronu, katru slāni pārkaisot ar sāli un garšvielām. Pa virsu uzliek mazāka diametra šķīvi un noslogo ar kaut ko smagu.
Ievieto ledusskapī uz 24 stundām. Tad izņem, visu samaisa un liek ledusskapī vēl uz vienu diennakti.

Kā sālīt siļķi bez ūdens

Vēl kāds veids kā iesālīt siļķi bez ūdens.

Sastāvdaļas:
1 siļķe;
1 ēdamkarote sāls;
1 tējkarote cukura;
½ tējkarote maltu melno piparu.

Pagatavošana:
Zivi nomazgā, iztīra, nogriež galvu un spuras.
Sajauc sāli, cukuru un piparus. Ar maisījumu ieziež zivi un tad ietin to pārtikas plēvē. Ietīto zivi novieto uz šķīvja un ievieto ledusskapī, kur tai ir jānostāv divas diennaktis.


  •  
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eighteen − one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.