15 garšīgi un interesanti salāti ar zaļajiem zirnīšiem

Salāti ar zaļajiem zirnīšiem

Interesanti un garšīgi salāti ar zaļajiem zirnīšiem. Kombinācijas ar sēnēm, vistu, krabju nūjiņām un pat garnelēm.

Salāti ar zaļajiem zirnīšiem, desu un sausiņiem

Sastāvdaļas:
200 grami konservētu zaļo zirnīšu;
200 grami žāvētas desas;
100 grami jebkuras garšas grauzdiņu;
1 svaigs gurķis;
2 – 3 daiviņas ķiploka;
1 – 2 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Gurķi un desu sagriež smalkos salmiņos. Pievieno zirnīšus, sausiņus, sasmalcinātus ķiplokus, majonēzi un sāli. Tad visu sajauc. Salāti ir jāpasniedz uzreiz, lai sausiņi nesamirkst un neizjūk.

Salāti no zaļajiem zirnīšiem, gurķa un olām

Sastāvdaļas:
250 grami konservētu zaļo zirnīšu;
4 olas;
1 svaigs gurķis;
½ buntītes diļļu;
1 – 2 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba. Olas un gurķi griež nelielos kubiciņos. Dilles sasmalcina. Pievieno zaļos zirnīšus, majonēzi, sāli, piparus un visu sajauc.

Salāti ar zaļajiem zirnīšiem un mencu aknām

Sastāvdaļas:
120 grami konservētu zaļo zirnīšu;
120 grami konservētu mencu aknu;
1 marinēts gurķis;
2 olas;
¼ buntītes lociņu;
1 – 2 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba. Olas un gurķi sagriež mazos kubiciņos. Mencu aknas saspaida ar dakšiņu. Lociņus sasmalcina.
Pievieno zaļos zirnīšus, sāli, piparus un majonēzi. Visu cītīgi samaisa.

Salāti no zaļajiem zirnīšiem, vistas, sēnēm un kartupeļiem

Sastāvdaļas:
300 grami vistas krūtiņas;
300 grami marinētu šampinjonu;
250 grami konservētu zaļo zirnīšu;
2 kartupeļi;
2 burkāni
4 olas;
1 sīpols;
¼ buntītes diļļu;
¼ buntītes pētersīļu;
¼ buntītes lociņu;
augu eļļa;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra vistas krūtiņu un kartupeļus. Novāra cietas olas, atdzesē un noloba. Sīpolu sagriež sīkos kubiciņos un cep uzkarsētā eļļā, kamēr tie kļūst mīksti. Tad pievieno ar rupju rīvi sarīvētu burkānu un regulāri apmaisot cep 5 – 7 minūtes.
Vistas krūtiņu, sēnes, olas un kartupeļus sagriež vidēja lieluma kubiciņos. Pievieno atdzesētus sīpolus ar burkāniem, sasmalcinātus zaļumus, zaļos zirnīšus, sāli, piparus un 1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas. Visu labi samaisa.

Salāti ar zaļajiem zirnīšiem, krabju nūjiņām, avokado, tomātiem un sieru

Sastāvdaļas:
120 grami konservētu zaļo zirnīšu;
100 grami krabju nūjiņu;
100 grami cieta siera;
100 grami Suluguni siera
1 tomāts;
1 avokado;
¼ buntītes pētersīļu;
3 – 4 tējkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Krabju nūjiņas sagriež šķēlītēs, bet abu veidu sierus, tomātu un avokado kubiciņos. Pievieno zaļos zirnīšus, sasmalcinātus zaļumus, sāli, majonēzi un visu sajauc.

Salāti no zaļajiem zirnīšiem, burkāniem un vistu sirdīm

Sastāvdaļas:
500 grami vistu sirdis;
120 grami konservētu zaļo zirnīšu;
2 burkāni;
1 sīpols;
daži lociņi;
augu eļļa;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra vistu sirdis sālītā ūdenī un atdzesē. Sīpolu sagriež plāksnītēs, bet burkānu sarīvē ar rupju rīvi. Sīpolus nedaudz apcep iepriekš uzkarsētā eļļā, pievieno sarīvētos burkānus, sāli un piparus un periodiski maisot cep dažas minūtes.
Vistu sirdis sagriež prāvākos salmiņos. Pievieno atdzesētus sīpolus ar burkāniem, zaļos zirnīšus, sasmalcinātus lociņus, sāli, piparus un visu sajauc.
Lasiet arī mūsu rakstu Kā vārīt vistu.

Salāti ar zaļajiem zirnīšiem, jūras kāpostiem, olām un sieru

Sastāvdaļas:
180 grami jūras kāpostu;
100 grami konservētu zaļo zirnīšu;
50 grami cieta siera;
2 olas;
1 marinēts gurķis;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba. Olas un sieru sarīvē ar smalku rīvi. Gurķi sagriež nelielos kubiciņos. Pievieno kāpostus, zirnīšus, majonēzi un piparus, un tad visu sajauc.

Salāti ar zaļajiem zirnīšiem, kukurūzu un desu

Sastāvdaļas:
300 grami žāvētas vai vītinātas desas;
120 grami konservētu zaļo zirnīšu;
120 grami konservētas kukurūzas;
¼ buntītes diļļu;
1 – 2 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Sagriež desu paprāvos gabaliņos. Pievieno zirnīšus, kukurūzu, sasmalcinātas dilles, sāli, piparus un majonēzi. Tad visu cītīgi samaisa.

Salāti no zaļajiem zirnīšiem, sēnēm un garnelēm

Sastāvdaļas:
250 grami svaigu šampinjonu;
150 gramu attīrītu garneļu;
150 gramu konservētu zaļo zirnīšu;
1 sīpols;
nedaudz augu eļļas;
2 ēdamkarotes trekna saldā krējuma;
1 tējkarote citronu sulas;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāriet garneles. Sīpolu sagriež pusgredzenos, bet šampinjonus prāvākos gabaliņos. Sīpolus un sēnes atsevišķi apcep, līdz tie kļūst zeltaini.
Sajauciet garneles, sīpolu, sēnes un zirnīšus. Atsevišķi sajauc saldo krējumu, sāli, piparus, citronu sulu un tad pievieno izveidojušos mērci salātiem.

Salāti ar zaļajiem zirnīšiem, burkāniem, olā, un sojas – sinepju mērci

Sastāvdaļas:
120 grami konservētu zaļo zirnīšu;
50 grami cieta siera;
2 olas;
1 burkāns;
2 daiviņas ķiploka;
2 ēdamkarotes majonēzes;
1 ēdamkarote sojas mērces;
½ tējkarote sinepju;
nedaudz diļļu un pētersīļu.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba. Olas sagriež nelielos kubiciņos. Svaigu burkānu un sieru sarīvē ar rupju rīvi. Pievieno zirnīšus.
Lai pagatavotu mērci majonēzi sajauc ar sinepēm, sasmalcinātu ķiploku, sojas mērci un smalki sagrieztiem zaļumiem. Pievieno mērci salātiem un visu labi sajauc.

Salāti no zaļajiem zirnīšiem un kalmāriem

Sastāvdaļas:
300 grami konservētu zaļo zirnīšu;
2 – 3 kalmāru liemeņi;
2 olas;
1 sīpols;
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un noloba. Kalmārus uz vienu minūti ievieto verdošā ūdenī. Tad kalmārus atdzesē, noņem plēvīti un sagriež nelielos kubiciņos.
Olas un sīpolu sagriež sīkos kubiciņos. Sajauc kalmāru, olas, sīpolu un zaļos zirnīšus. Pievieno majonēzi, sāli un visu sajauc.

Salāti ar zaļajiem zirnīšiem, pekinas kāpostiem un šķiņķi

Sastāvdaļas:
150 grami konservētu zaļo zirnīšu;
150 grami šķiņķa;
½ vidēja lieluma pekinas kāposta;
¼ buntītes lociņu;
2 – 3 karotes majonēzes;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Smalki sagriež kāpostu. Šķiņķi sagriež nelielos tievos salmiņos. Smalki sagriež sīpolus. Pievieno zaļos zirnīšus, sāli, majonēzi un visu labi sajauc.

Salāti no zaļajiem zirnīšiem, vistu un gurķiem

Sastāvdaļas:
400 grami vistas krūtiņas;
250 grami konservētu zaļo zirnīšu;
150 grami krējuma;
2 svaigi gurķi;
½ buntītes diļļu;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Izvāra vistu un atdzesē. Atdzesēto vistu un gurķus sagriež nelielos kubiciņos. Sasmalcina dilles. Pievieno zirnīšus, krējumu, sāli un visu sajauc.

Salāti no zaļajiem zirnīšiem, paprikas, selerija un tomātiem

Sastāvdaļas:
120 grami konservētu zaļo zirnīšu;
100 grami ķiršu tomātiņu;
¼ vidēja pekinas kāposta;
2 selerijas kāti;
1 – 2 paprikas;
1 sarkanais sīpols;
2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
2 ēdamkarotes citronu sulas;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Smalki sagriež kāpostu. Seleriju, papriku un sīpolu sagriež plānās plēksnītēs, bet tomātus sagriež četrās daļās. Pievieno zaļos zirnīšus, citronu sulu, eļļu, sāli un visu sajauc.

Salāti ar zaļajiem zirnīšiem, siļķi un kartupeļiem

Sastāvdaļas:
100 grami konservētu zaļo zirnīšu;
2 nelielas sālītu siļķu filejas;
1 – 2 kartupeļi;
1 sarkanais sīpols;
¼ buntītes diļļu;
¼ buntītes pētersīļu;
1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas.

Pagatavošana:
Novāra kartupeļus, atdzesē un notīra mizu. Siļķi sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolu un kartupeļus sagriež garenos salmiņos. Sasmalcina zaļumus. Pievieno zirnīšus eļļu un visu labi sajauc.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

five × 3 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.