10 interesantas biešu salātu receptes visām gaumēm

  • 1
  •  
  •  
  •  

10 biešu salātu receptes
Eksistē ne mazums dažādu biešu salātu recepšu un arī mēs vēlamies dot nelielu ieguldījumu šajā svētīgajā lietā.
Ja kāda no biešu salātu receptēm prasa vārītu biešu izmantošanu un tu nezini, kā tās ir jāvāra, vari ieskatīties mūsu rakstā Kā vārīt bietes.


Salātu saraksts

Salāti no vārītām bietēm, žāvētām plūmēm, riekstiem un avokado

Sastāvdaļas:
3 vidējas vārītas bietes;
5 – 6 žāvētas plūmes;
1 avokado;
nedaudz valriekstu;
nedaudz ķirbja sēkliņu;
1 ēdamkarote citrona sulas;
sāls(pēc garšas).

Pagatavošana:
Bietes sasmalcina salmiņos. Žāvētās plūmes sagriež prāvos gabaliņos, bet avokado nelielos kubiciņos. Tad pievieno sasmalcinātus valriekstus, ķirbja sēkliņas, citrona sulu un sāli. Visu labi sajauc.

Salāti no svaigām bietēm, burkāniem, olīvām un sinepju mērci

Sastāvdaļas:
½ sarkanā sīpola;
2 ēdamkarotes sarkanā vīna vai ābolu etiķa;
1 ēdamkarotes sinepju;
4 ēdamkarotes olīveļļas;
3 vidējas bietes;
1 liels burkāns;
60 – 80 gramu olīvu;
½ buntītes pētersīļu;
sāls(pēc garšas).

Pagatavošana:
Sagriež sīpolu sīkos kubiciņos. Pievieno etiķi, eļļu un sinepes, visu samaisa un ļauj 15 minūtes pastāvēt.
Bietes un burkānu sasmalcina sīkos salmiņos. Olīvas sagriež aplīšos. Sasmalcina pētersīļus. Pievieto visu pie sīpoliem, pieliek sāli un cītīgi visu samaisa.

Salāti no ceptām bietēm ar vistu, riekstiem un ķiplokiem

Sastāvdaļas:
3 vidējas bietes;
400 grami vārītas vistas filejas;
3 daiviņas ķiploku;
50 – 80 gramu valriekstu;
dažas ēdamkarotes majonēzes;
sāls(pēc garšas).

Pagatavošana:
Ietiniet bietes folijā un ievietojiet tās līdz 200°C grādiem uzsildītā cepeškrāsnī un cepiet tās 45 – 50 minūtes. Tad ļaujiet bietēm atdzist, nomizojiet tās un sagrieziet nelielos kubiciņos. Tāpat sagrieziet arī vistu un sasmalciniet ķiplokus.
Sīki sasmalcina riekstus un nedaudz apcep uz sausas pannas. Tad tos kopā ar majonēzi un sāli pievieno pārējām sastāvdaļām un labi samaisa.

Siltie biešu salāti ar tomātiem un spinātiem

Sastāvdaļas:
1 sarkanais sīpols;
1 ēdamkarote olīveļļas;
1 – 2 tomāti;
nedaudz olīvu;
pāris zariņu pētersīļu;
1 daiviņa ķiploku;
2 vidējas vārītas bietes;
2 – 3 spinātu ķekaru;
2 ēdamkarotes balzāmetiķa;
sāls(pēc garšas);
malti melnie pipari(pēc garšas).

Pagatavošana:
Sagriež sīpolus pusapļos un ievieto tos pannā, kurā jau ir uzkarsēta eļļa un uz vidējas uguns. Tad periodiski apmaisot cep sīpolus aptuveni divas minūtes.
Nelielos kubiciņos sagriež tomātus, bet olīvas sagriež aplīšos. Sasmalcina ķiplokus un pētersīļus. Pievieno produktus sīpoliem un cep visu vēl 3 minūtes.
Bietes sagriež prāvos gabaliņos un kopā ar etiķi, sāli un pipariem pievieno jau apceptajiem produktiem un cep visu vēl minūti. Ievieto visu bļodiņā, kurā jau ir ievietoti spināti un labi samaisa.

Salāti ar ceptām bietēm, turku zirņiem un marinētiem gurķiem

Sastāvdaļas:
3 vidējas bietes;
250 grami konservētu vai vārītu turku zirņu;
1 – 2 marinēti gurķi;
50 grami fetas siera;
½ sarkanā sīpola;
½ citrona;
2 daiviņas ķiploku;
1 zariņš rozmarīna;
3 ēdamkarotes olīveļļas;
pāris zariņu pētersīļu vai citu zaļumu;
sāls(pēc garšas);
malti melnie pipari(pēc garšas).

Pagatavošana:
Uz folija izvieto bietes, ķiplokus un rozmarīnu, uzlej karoti eļļas un nedaudz ūdens. Tad pievieno sāli ar pipariem un kārtīgi ietin visu folijā. Cep cepeškrāsnī pie 180 °C ,aptuveni 45 – 50 minūtes, kamēr bietes kļūst mīkstas. Kad cepšana ir pabeigta, bietes atdzesē un notīra.
Bietes un gurķus sagriež aptuveni vienādos kubiciņos, bet sīpolu sagriež nelielos salmiņos. Sasmalcina izceptos sīpolus.
Pievieno bietēm un gurķiem zirņus, citronu sulu, sāli, piparus un atlikušo eļļu. Visu labi samaisa un tad pārkaisa ar sadrupinātu sieru un sasmalcinātiem zaļumiem.

Salāti no vārītām bietēm, sieru, olām un žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas:
1 vidēja vārīta biete;
80 grami cieta siera;
2 vārītas olas;
8 – 10 žāvētas plūmes;
1 – 2 daiviņas ķiploku;
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes.

Pagatavošana:
Sarīvē bietes un olas uz rupjas rīves, bet siers jāsarīvē uz smalkas rīves. Plūmes sagriež tievos salmiņos. Sasmalcina ķiplokus. Visu ievieto vienā traukā, pievieno majonēzi un kārtīgi samaisa.

Pikanti svaigu biešu salāti ar burkāniem, rozīnēm un medus mērci

Sastāvdaļas:
3 vidēja lieluma burkāni;
1 liela biete;
70 grami rozīņu;
2 ēdamkarotes citrona sulas;
2 tējkarotes medus;
½ tējkarotes paprikas pulvera;
¼ tējkarotes malta kumīna;
¼ tējkarotes kanēļa;
pāris zariņi piparmētru;
sāls(pēc garšas);
šķipsniņa maltu aso piparu.

Pagatavošana:
Burkānus un bietes sarīvē uz rupjas rīves un pievieno rozīnes. Atsevišķi sajauc papriku, kumīnu, kanēli, sāli un piparus. Pievieno citrona sulu, tad medu un sakuļ līdz viendabīgai masai.
Burkāniem un bietēm pievieno mērci un sajauc. Tad ļauj salātiem vienu stundu pastāvēt. Pēc stundas pievieno sasmalcinātas piparmētras un visu vēlreiz labi sajauc.

Biešu salāti ar apelsīniem, riekstiem, fetas sietu un citrusu – medus mērci

Sastāvdaļas:
1 prāva vārīta biete;
1 apelsīns;
½ sarkanā sīpola;
50 grami fetas siera;
saujiņa valriekstu;
30 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas;
3 ēdamkarotes olīveļļas;
2 ēdamkarotes ābolu etiķa;
1 ēdamkarote medus;
pāris zariņu pētersīļu;
½ tējkarotes rīvētas apelsīnu miziņas;
sāls(pēc garšas);
malti melnie pipari(pēc garšas).

Pagatavošana:
Nomizo un attīra apelsīnu un tad sagriež to daiviņās. Sīpolu sagriež nelielos salmiņos, bet bietes un sieru kubiciņos. Sasmalcina riekstus un pētersīļus.
Sajauc apelsīnu sulu ar tā mizu, etiķi, medu, eļļu, sāli un pipariem.
Piemērotā traukā izvieto bietes, bet tām virsū izklāj apelsīnus, fetu un sīpolus. Pāri kaisa riekstus un pētersīļus un virsū lej mērci.

Salāti no svaigām bietēm, bumbieriem un fetas siera

Sastāvdaļas:
4 prāvas bietes;
3 gatavi bumbieri;
200 grami fetas siera;
½ citrona;
4 – 5 ēdamkarotes olīveļļas;
pāris zariņi piparmētru;
sāls(pēc garšas);
malti melnie pipari(pēc garšas);
Saujiņa nolobītu saulespuķu sēklu(neobligāti).

Pagatavošana:
Bietes un bumbierus sasmalcina(vai sagriež) garos salmiņos.
Sajauc atsevišķi citronu sulu, eļļu, sāli un piparus un pievieno salātiem.
Visu pārkaisa ar sasmalcinātām piparmētru lapām, sadrupinātu sieru un pēc vēlēšanās arī ar saulespuķu sēkliņām.

Salāti no svaigām bietēm, gurķiem, burkāniem, granātiem un mango

Sastāvdaļas:
1 vidēja lieluma biete;
1 gatavs mango;
2 citroni;
1 vidēja lieluma gurķis
1 vidēja lieluma burkāns
1 granāts;
pāris zariņi koriandra;
1 ēdamkarote brūnā cukura;
1 ēdamkarote olīveļļas;
paprika(pēc garšas);
sāls(pēc garšas);
malti melnie pipari(pēc garšas).

Pagatavošana:
Mango sagriež kubiciņos. Pievieno tiem sasmalcinātu koriandru, papriku, sāli, piparus, cukuru, divu citronu sulu, eļļu un labi visu sajauc.
Gurķus sagriež prāvākos gabaliņos, bet bieti un burkānu salmiņos. Šīm sastāvdaļām pievieno granāta sēkliņas un mango kopā ar mērci. Visu labi sajauc.


  • 1
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eighteen + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.