Septiņas kļūdas kas tiek pielaistas pērkot pirmo auto

Septiņas kļūdas kas tiek pielaistas pērkot pirmo auto
Droši vien nebūs daudz tādu cilvēku, kas pērkot savu pirmo auto, nebūtu pieļāvuši nevienu kļūdu. Lasi un uzzini kādas ir visbiežāk pieļautās kļūdas, iegādājoties pirmo auto.

Neīstais auto

Nereti cilvēkiem mēdz būt dažādas cerības attiecībā uz to, kāda būs to jaunā mašīna. Piemēram, jūs vēlaties daudz ceļot un tādēļ sapņojat par busiņu. Vai varbūt vēlaties divvietīgu mašīnu tikai sev un savai otrajai pusītei.
Tomēr realitāte mēdz ienest savas korekcijas un ceļojumus nākas atlikt laika trūkuma dēļ, bet ģimenēs mēdz parādīties pieaugums.
Tam nav lielas nozīmes, ja jūs jebkurā brīdī varat iegādāties citu auto, tomēr ja tas nav tik viegli izdarāms, ir jārēķinās, ka ar iegādāto mašīnu būs jābrauc vairākus gadus.
Līdzīgi ir arī tad, ja, pērkot auto, galvenais mērķis ir pārsteigt citus. Protams, eksistē viedoklis, ka jauna, skaista un jaudīga mašīna atstās iespaidu uz apkārtējiem un vienlaikus padarīs jūsu dzīvi labāku, tomēr tas ir pa spēkam arī vienkārši labai un uzticamai mašīnai. Turklāt būs mazāka iespēja, ka jums būs jāsaskaras ar nākamajā punktā aprakstītajām problēmām.

Pārāk augstas ekspluatācijas izmaksas

Cilvēki, kuriem nav pieredzes auto lietošanā, ne vienmēr apjauš, cik patiesībā izmaksā degviela un auto uzturēšana.
Benzīna cenas biežāk pieaug, nekā pazeminās un neekonomiska mašīna var izveidot diezgan jūtamu robu budžetā. Īpaši ja auto tiek lietots bieži.
Tāpat ir jārēķinās ar to, ka mašīna prasīs regulāras apkopes un tas arī maksās naudu. Turklāt mašīna agrāk vai vēlāk, bet noteikti būs jāremontē, un atkarībā no auto modeļa un nepieciešamā remonta, tas var būt pat visai dārgi. Šī iemesla dēļ pirms auto iegādes ir vērts izpētīt, cik maksās jūsu izvēlētās mašīnas uzturēšana un remonti.
Papētiet forumus vai pakonsultējaties ar citiem auto īpašniekiem un noskaidrojiet visas izvēlētā auto vājās vietas un to vai jūs spēsiet to uzturēt labā kārtībā.

Neplānoti remonti

Bieži vien izvēloties pirmo auto, tiek dota priekšroka lietotām mašīnām un tas šķiet diezgan saprātīgi. Lietotu auto ir mazāk žēl, ja tas cieš kādā negadījumā vai tiek saskrāpēts, kas auto vadīšanas sākuma posmā, ir visai iespējami.
Diemžēl apskatot auto, pat pieredzējis autovadītājs var nespēt noteikt vai auto nav kādu apslēptu defektu. Ar šo uzdevumu spēs tikt galā tikai pieredzējis automehāniķis.
Pat auto pārbaudi pirms iegādes labāk veikt kādā sev labi zināmā servisā, ne tajā, ko iesaka auto pārdevējs. Slēpti defekti var izmaksāt pat ļoti dārgi, tāpēc dodoties uz lietota auto apskati, labāk paņemt līdzi kādu pieredzējušu automehāniķi vai veikt auto diagnostiku kādā pārbaudītā servisā. Šāda auto apskate, protams, nebūs pa velti, tomēr tā var novērst daudz lielākus izdevumus par auto remontu un pat izvairīties no kaitējuma veselībai.
Izpētiet arī kādi ir mūsu citi padomi lietota auto iegādē.

Pirkums bez tirgošanās

Ja esat izlēmuši iegādāties lietotu auto, nekautrējaties uzskatīt, ka sludinājumā norādītā mašīnas cena ir tikai aptuvena. Pērkot lietotu auto, tirgošanās ir ne tikai pieņemama, bet pat vajadzīga un lielākajā daļā gadījumu auto pārdevējs būs tai gatavs. Lai ietaupījums būtu kaut cik vērā ņemams, auto apskate ir jāveic ļoti rūpīgi un ir jāuzdod īstie jautājumi. Nereti vērīgs un pieredzējis pircējs spēj nosist auto cenu pat par vairākiem simtiem eiro. Ja nezināt kā panākt iekārotas mašīnas cenas pazemināšanu, izlasiet mūsu padomus, kā nokaulēt lietota auto cenu.

Auto “nodzīšanai”

Reizēm cilvēki domā, ka pirmā mašīna ir jāpērk pēc iespējas lētāka un sliktāka, lai to nav žēl, ja ar to kaut kas notiks, kamēr jaunais auto īpašnieks izkops vadīšanas prasmes.
Tomēr šajā brīdī ir vērts aizdomāties par to, vai auto ir vajadzīgs tādēļ, lai to sasitu vai tomēr tādēļ, lai ar to brauktu? Vai mērķis ir iemācīties auto labot vai tomēr pārvietoties no punkta A uz punktu B?
Turklāt jaunais vadītājs jau tā var justies visai nedroši un ja to nosēdinās pie pavisam bēdīga auto stūres, tas visticamāk situāciju tikai pasliktinās. Šī iemesla dēļ labāk dot priekšroku ne visai dārgam, bet uzticamam auto kas nepievils visnepiemērotākajā brīdī.

Cerības, ka mašīna būs izdevīgs ieguldījums

Automašīnas var maksāt visai dārgi, un tomēr tas nenozīmē, ka ieguldījumi mašīnā atmaksāsies(ja runa ir par mašīnu privātai lietošanai, ne auto biznesam vai retu auto kolekcijai). Pārdošanas gadījumā mašīnas vērtība sarūk jau tikai tāpēc vien, ka tai ir nomainījies īpašnieks. Jums var ieteikt nopirkt dārgāku mašīnu motivējot to ar apgalvojumiem, ka pārdošana gadījumā šo auto varēs pārdot dārgāk. Tomēr parasta ikdienas lietošanai paredzēta mašīna nav ieguldījums. Un labāk izvēlēties drošu un uzticamu mašīnu par saprātīgu cenu.

Kredīts tieši auto placī

Kad mašīna ir atrasta un jūs esat gatavs pirkumam, ir svarīgi izvairīties no vēl vienas kļūdas. Īpaši būtiski tas būs tad, ja vēlaties auto pirkt kredītā. Nereti auto pārdevēji mēdz piedāvāt it kā ļoti izdevīgus kredītus ar visai nelieliem mēneša maksājumiem.
Tomēr šajā brīdī ir ļoti svarīgi uzmanīgi izlasīt līgumu uz izpētīt visu aizdevuma noteikumus. Nereti šķietami izdevīgais kredīts var slēpt visai ievērojamus procentus, kas var jūtami augstāki nekā banku izsniegtajos kredītos. Pirms auto pirkšanas ir vēlams jau laicīgi izpētīt visus pieejamos kredītu variantus un izvēlēties pašu izdevīgāko no tiem, jo pretējā gadījumā jums var sanākt ievērojami pārmaksāt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eighteen − thirteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.