10 gardu siera kūku receptes

  • 7
  •  
  •  
  •  

Siera kūku receptes
10 gardu siera kūku receptes

Klasiska, liķiera, šokolādes vai banānu. Šajā kūku izlasē noteikti atradīsies tāda siera kūkas recepte, kas neatstās vienaldzīgu arī tevi! Būs gan tādas siera kūkas, kuras ir jācep, gan tādas kurām cepšana nav nepieciešama.


Kas jāzina pirms siera kūkas pagatavošanas

  • Klasiskās siera kūkas pagatavošanai izmanto krējuma sieru(krēmsieru), piemēram, “Filadelfija”. Tieši pateicoties šim sieram, siera kūka iegūst savu krēmīgo konsistenci.
  • Visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā. Ja produktu temperatūras atšķirsies, tas var veicināt kunkuļu rašanos.
  • Sastāvdaļas jākuļ uzmanīgi un zemā ātrumā, jo ja pildījumā būs daudz gaisa kūka var ieplaisāt cepšanas laikā.
  • Labāk ņemt formu ar noņemamu dibenu, jo tā būs vieglāk izņemt siera kūku no formas. Protams, formas dibenu pirms cepšanas ir ieteicams ieziest ar olīveļļu.
  • Siera kūku var cept ūdens tvaikos. Garaiņi padarīs siera kūku maigāku un gaisīgāku. Lai šādu cepšanu varētu veikt, formas dibens ir jāietin folijā tā, lai veidotos ūdens necaurlaidīgs bortiņš un ūdens neiekļūtu formā. Tad ievietojiet formu augstā pannā un ielejiet pannā ūdeni.
  • Siera kūka jācep cepeškrāsns zemākajā līmenī, aptuveni 160 °C temperatūrā (maksimāli 180 °C). Šādi mazināsies iespēja, ka siera kūka cepšanas laikā varētu ieplaisāt.
  • Plaisas pildījumā var radīt arī dēļ krasas temperatūras izmaiņas pēc cepšanas. Mēģiniet pēc cepeškrāsns izslēgšanas nedaudz atvērt krāsns durtiņas un atstāt kūku krāsnī vēl vismaz 30 minūtes. Tad ļaujiet kūkai vēl 30 minūtes pastāvēt istabas temperatūrā.
  • Gatavā siera kūka noteikti ir jāatdzesē. Tai būtu jānostāv ledusskapī vēl vismaz 4 stundas vai vēl labāk – visu nakti. Šādi siera kūka būs stingrāka un nejuks griešanas laikā.
  • Savukārt slapjš nazis palīdzēs siera kūku labāk sagriezt.

 
Kūku saraksts

 

Klasiskās siera kūkas “Ņujorka” recepte

Sastāvdaļas

  • 150 grami smilšu cepumi;
  • 75 grami sviesta;
  • 900 grami siera “Filadelfija”
  • 200 grami pūdercukura;
  • 200 grami skābais krējums ar 20% tauku saturu;
  • 3 ēdamkarotes miltu;
  • 3 olas;
  • 1 olas dzeltenums;
  • šķipsniņa vaniļas;

Pagatavošana

Pamatne:
Sasmalciniet cepumus blenderī, pievienojiet tiem izkausētu sviestu un labi visu samaisiet. Tad plānā kārtā izsmērējiet masu pa visu formas dibenu un noblietējat. Formas diametram ir jābūt aptuveni 23 centimetri. Ievietojiet formu 180 °C karstā cepeškrāsnī un cepiet aptuveni 10 minūtes. Tad izņemiet un ļaujiet visam atdzist.

Pildījums:
Samaisiet sieru ar pūdercukuru, pievienojiet krējumu ar miltiem un samaisiet visu vēlreiz. Pēc kārtas pievienojiet pa vienai olai, olas dzeltenumam un vaniļu, pēc katra produkta pievienošanas samaisiet visu līdz viendabīgai masai.
Tad vienmērīgi sadaliet pildījumu uz pamatnes un cepiet 45 minūtes 160 °C grādu temperatūrā.

 

Šokolādes siera kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 125 grami smilšu cepumu;
  • 60 grami sviesta;
  • 1 ēdamkarote kakao.

Pildījumam:

  • 175 gramu tumšās šokolādes;
  • 500 gramu krējuma siera;
  • 150 gramu pūdercukura;
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes;
  • 3 olas;
  • 3 olu dzeltenumi;
  • 150 grami skābā krējuma ar 20% tauku saturu;
  • ½ tējkarotes kakao;
  • 1 ēdamkarote karsta ūdens.

Glazūrai:

  • 75 gramu tumšās šokolādes;
  • 125 mililitri trekna putukrējuma;
  • 1 tējkarote šķidra medus.

 

Pagatavošana

Pamatne:
Sasmalciniet cepumus blenderī, pievienojiet tiem izkausētu sviestu un kakao un tad labi visu samaisiet. Tad plānā kārtā izsmērējiet masu pa visu formas dibenu, noblietējat un ievietojiet saldētavā. Formas diametram ir jābūt aptuveni 23 centimetri.

Pildījums:
Izkausējiet šokolādi karstā peldē vai mikroviļņu krāsnī un atdzesējat. Sajauciet sieru, pūdercukuru un cieti. Pievienojiet olas un olu dzeltenumus, sajauciet, pievienojiet krējumu un atkal visu sajauciet.

Izkausējiet kakao karstā ūdenī un pievienojiet pildījumā kopā ar kausēto šokolādi. Samaisiet līdz izveidojas viendabīga masa.
Sadaliet pildījumu pa atdzesēto pamatni un lieciet uz 50 minūtēm aptuveni 180 °C karstā cepeškrāsnī.

Dekors:
Izkausējiet šokolādi, putukrējumu un medu, nedaudz atdzesējiet un pārlejiet aukstai siera kūkai.

 

Citrona – biezpiena siera kūka bez cepšanas

Sastāvdaļas

  • 80 grami smilšu mīklas cepumu;
  • 50 grami sviesta;
  • 200 grami krējuma siera;
  • 500 gramu biezpiena;
  • 200 gramu pūdercukura;
  • 3 citroni;
  • 4 želatīna plāksnes.

 

Pagatavošana

Pamatne:
Sasmalciniet cepumus, pievienojiet tiem izkausētu sviestu un tad visu samaisiet. Tad blīvā kārtā izvietojiet masu pa visu formas dibenu un uz 30 minūtēm ievietojiet ledusskapī. Formas diametram ir jābūt aptuveni 20 centimetri.

Pildījums:
Sajauciet sieru, biezpienu, pūdercukuru un divu citronu miziņu. Iemērciet želatīnu aukstā ūdenī atbilstoši instrukcijai, tad uz lēnas uguns to uzsildiet un sajauciet ar visu trīs citronu sulu. Pievienojiet želatīnu biezpiena masai un labi visu sajauciet. Kad tas ir paveikts, sadaliet pildījumu pa atdzesēto pamatni un lieciet to uz 6 – 8 stundām ledusskapī.

 

Banānu siera kūkas recepte

Sastāvdaļas

  • 120 gramu smilšu mīklas cepumu;
  • 60 grami sviesta;
  • 200 gramu pūdercukura;
  • 1 tējkarote kanēļa;
  • 450 grami krējuma siera;
  • 2 tējkarotes citrona sulas;
  • 4 olas;
  • 230 grami skābā krējuma ar 20% tauku saturu;
  • 3 gatavi banāni.

 

Pagatavošana

Pamatne:
Sajauciet sasmalcinātus cepumus ar izkausētu sviestu, 50 gramiem pūdercukura un kanēli. Plānā kārtā izsmērējiet masu pa visu formas dibenu, noblietējat un cepat 10 minūtes 180°C. Formas diametram ir jābūt aptuveni 23 centimetri.

Pildījums:
Sajauciet sieru ar atlikušo pūdercukuru un citronu sulu. Nepārtraukti maisot, pa vienai pievienojiet olas. Tad pievienojiet krējumu un saspiestus banānus. Tad izklājiet pildījumu uz atdzisušās pamatnes un stundu cepiet 160°C grādu temperatūrā.

 

Tiramisu siera kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 150 grami smilšu cepumi;
  • 50 grami cukura;
  • 1 ēdamkarote kakao;
  • 70 grami sviesta.

Pildījumam:

  • 900 grami krējuma siera;
  • 300 grami cukura;
  • 4 ēdamkarotes kukurūzas cietes;
  • 4 olas;
  • 80 ml ruma;
  • 80 ml espresso;
  • šķipsniņa vaniļas;
  • 10 – 12 “Dāmu pirkstiņu”(Savoiardi) cepumu.

Dekorēšanai:

  • 30 grami kakao;
  • sakults putukrējums;
  • daži gabaliņi šokolādes.

 

Pagatavošana

Pamatne:
Sasmalciniet smilšu cepumus, sajauciet tos ar cukuru, kakao un izkausētu sviestu.
Plānā kārtā izsmērējiet masu pa visu formas dibenu un noblietējat. Formas diametram ir jābūt aptuveni 20 vai 23 centimetri.

Pildījums:
Sajauciet sieru un cukuru, pievienojiet cieti un sajauciet. Tad pievienojiet olas, rumu, kafiju, vaniļu un vēlreiz visu sajauciet. Izklājiet pusi maisījuma uz pamatnes, pa virsu izlieciet “Dāmu pirkstiņus” un uzklājiet pa virsu atlikušo pildījumu. Formu liek cepeškrāsnī un cep 160 °C aptuveni 90 minūtes.

Dekors:
Kad siera kūka ir atdzisusi, to apkaisa ar kakao, dekorē ar sakultu putukrējumu un sarīvētu šokolādi.

 

Ābolu siera kūkas recepte

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 120 grami smilšu cepumu;
  • 70 grami auzu pārslu;
  • 100 grami sviesta;
  • 50 grami brūnā cukura.

Pildījumam:

  • 450 grami krējuma siera;
  • 2 olas;
  • 50 grami brūnā cukura;
  • 50 grami baltā cukura;
  • ½ tējkarote kanēļa;
  • ⅛ tējkarotes malta ingvera;
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes;
  • šķipsniņa vaniļas;
  • 2 āboli.

Virsējai kārtai:

  • 4 ēdamkarotes miltu;
  • 4 ēdamkarotes auzu pārslu;
  • 50 grami cukura;
  • ½ tējkarotes kanēļa;
  • 2 ēdamkarotes sviesta.

 
Pagatavošana

Pamatne:
Samaisiet sasmalcinātus cepumus, auzu pārslas, kausētu sviestu un cukuru. Tad blīvā slānī izklājiet masu pa formas dibenu un cepiet 8 – 10 minūtes 180°C. Formas diametram jābūt aptuveni 23 centimetri.

Pildījums:
Sakuliet sieru un olas līdz viendabīgai masai. Pievienojiet cukuru, garšvielas, cieti un vaniļu un labi visu sajauciet. Uzklājiet pildījumu uz atdzesētas pamatnes un pa virsu salieciet nomizotus, šķēlītēs sagrieztus ābolus.

Dekors:
Sajauciet miltus, auzu pārslas, cukuru, kanēli un izkausētu sviestu. Uzklājiet masu uz ābolu slāņa un lieciet kūku cepeškrāsnī uz 45 minūtēm.

 

Ogu siera kūkas recepte bez cepšanas

Sastāvdaļas

  • 300 grami auzu pārslu cepumu;
  • 100 grami sviesta;
  • 500 grami krējuma siera;
  • šķipsniņa vaniļas;
  • 300 ml trekna, nekulta putukrējuma;
  • 500 grami upeņu džema;
  • 4 plāksnītes želatīna;
  • 100 ml ūdens;
  • 200 grami upeņu(var pievienot arī citas ogas).

 

Pagatavošana

Pamatne:
Blenderī sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu. Izklājiet masu pa formas dibenu, labi noblietējiet un ievietojiet uz 20 minūtēm ledusskapī. Formas diametram jābūt aptuveni 23 centimetri.

Pildījums:
Sajauciet sieru ar vaniļu. Atsevišķā traukā sakuliet putukrējumu un pievienojiet sieram kopā ar 1 ½ tējkaroti džema. Labi sajauciet un izklājiet 1 cm biezā kārtā uz atdzesētās pamatnes.
Atlikušajai masai pievienojiet 1 ½ ēdamkaroti džema, sajauciet un uzklājiet vēl vienu 1 cm biezu slāni. Atkārtojiet šo darbību kamēr līdz formas augšai būs palicis 1 cm. Šādi tiks panākta plūdena krāsas pāreja no gaišākas uz tumšāku.
Ielieciet siera kūku ledusskapī uz vairākām stundām.

Dekors:
Pa to laiku iemērciet želatīnu aukstā ūdenī atbilstoši instrukcijai. Atlikušo džemu(būtu jāpaliek aptuveni ⅓ no sākotnējā daudzuma) kopā ar ūdeni un 50 gramiem ogu vāriet uz lēnas uguns trīs minūtes. Pievienojiet želatīnu, samaisiet un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm.
Tad uzmanīgi sadaliet izveidojušos želeju pa siera kūkas virsmu un lieciet to atdzesēties. Gatavo siera kūku dekorējiet ar svaigām ogām.

 

Kafijas – liķiera siera kūka bez cepšanas

Sastāvdaļas

Pamatnei un pildījumam:

  • 175 grami smilšu cepumu;
  • 85 grami sviesta;
  • 15 grami želatīna;
  • 5 ēdamkarotes auksta ūdens;
  • 250 grami biezpiena;
  • 250 grami “Mascarpone” siers;
  • 150 ml “Baileys” liķiera;
  • 140 ml trekna putukrējuma;
  • 2 olas;
  • 140 grami pūdercukura.

Augšējai kārtai:

  • 1 tējkarote(ar kaudzīti) želatīna;
  • 150 ml stipras melnas kafijas;
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura.

 

Pagatavošana

Pamatne:
Kārtīgi sajauciet sasmalcinātus cepumus ar kausētu sviestu. Izklājiet masu pa formas dibena un labi noblietējiet. Tad ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm. Forma diametram jābūt aptuveni 20 centimetri.

Pildījums:
Ievietojiet želatīnu piemērotā traukā, aplejiet ar ūdeni un ļaujiet tam 5 minūtes pastāvēt. Tad trauku ar želatīnu ievietojiet karsta ūdens peldē un maisiet kamēr izkūst kunkuļi. Sajauciet biezpienu ar sieru un liķieri. Pievienojiet želatīnu, viegli sakultu putukrējumu un visu sajauciet. Atsevišķā traukā sakuliet olas ar pūdercukuru, tad pievienojiet sakultās olas pildījumam un maisiet līdz izveidojas viendabīga masa. Kad tas ir paveikts, uzklājiet pildījumu uz pamatnes un uz vairākām stundām ievietojiet to ledusskapī.

Dekors:
Ieberiet želatīnu kafijā un maisiet karsta ūdens peldē kamēr želatīns izkūst. Pievienojiet pūdercukuru, labi samaisiet un ļaujiet atdzist. Tad uzmanīgi izklājiet masu pa atdzesētās siera kūkas virsmu un lieciet to uz 30 minūtēm ledusskapī.

 

Siera kūkas pīrāgs ar avokado

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 120 grami smilšu cepumu;
  • 70 grami cukura;
  • 90 grami sviesta;
  • šķipsniņa sāls.

Pildījumam:

  • 450 grami krējuma siera;
  • 20 grami cukura;
  • šķipsniņa sāls;
  • 2 gatavi avokado;
  • 120 ml laima sulas;
  • 1 laima miza;
  • 180 grami trekna putukrējuma;
  • 1 laims dekorēšanai.

 

Pagatavošana

Pamatne:
Sajauciet sasmalcinātus cepumus, cukuru, izkausētu sviestu un sāli. Tad izklājiet masu pa formas dibenu. Šajā gadījumā forma var būt nedalāma. Cepiet 8 – 10 minūtes 180 °C .

Pildījums:
Sajauciet sieru, cukuru un sāli. Pievienojiet avokado mīkstumu, laima sulu un visu sajauciet. Tad pievienojiet sasmalcinātu laima mizu, putukrējumu un vēlreiz visu sajauciet.
Klājiet pildījumu uz pamatnes un dekorējiet ar laima miziņu un laima daļiņām. Kad tas ir paveikts, ievietojiet kūku ledusskapī uz vairākām stundām.

 

Siera kūka ar svaigām avenēm un zemenēm

Sastāvdaļas

  • 200 grami aveņu;
  • 100 grami zemeņu;
  • 150 grami smilšu cepumi;
  • 75 grami sviesta;
  • 250 grami krējuma siera;
  • 1 ½ ēdamkarotes miltu;
  • 150 grami cukura;
  • 15 grami vaniļas cukurs;
  • 125 ml skābais krējums;
  • 2 olas.

 

Pagatavošana

Pamatne:
Sajauciet sasmalcinātus cepumus ar izkausētu sviestu, izklājiet pa formas dibenu un cieši noblietējiet. Tad ievietojiet formu līdz 180 °C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet 5 – 6 minūtes.

Pildījums:
Sajauciet sieru ar cukuru, miltiem, olām, vaniļas cukuru un krējumu. Visu labi sakuliet. Uzmanīgi ievietojiet pildījumā ⅔ ogu. Klājiet pildījumu uz atdzesētas pamatnes un izlīdziniet. Ievietot kūku līdz 180 °C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet 40 minūtes. Pēc cepšanas atstāt kūku izslēgtā cepeškrāsnī vismaz 15 minūtes. Kad kūka ir atdzisusi, tā jāievieto ledusskapī uz 3 – 4 stundām.
Kūku var dekorēt tikai ar svaigām ogām, bet var arī pagatavot karameli, pievienot tai ogas, atdzesēt, uzklāt uz kūkas un atkal ievietot ledusskapī uz 30 minūtēm.


  • 7
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eight + seventeen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.