Kā pareizi mazgāt auduma sejas maskas

Kā pareizi mazgāt auduma sejas maskas un kā pagatavot sejas maskas
Neskatoties uz to, ka mēs visi gaidām ar pandēmiju saistīto ierobežojumu mīkstināšanu, visticamāk, ka sejas masku lietošana joprojām būs aktuāla arī tuvākajā nākotnē. Savukārt apstākļos kad vienreizējās sejas maskas vēl aizvien ir deficīts, neatliek nekas cits kā pagatavot šādas maskas pašrocīgi. Auduma sejas masku pagatavošanai nav nepieciešamas īpašas šūšanas prasmes, un to spēs katrs kas zina kas ir šujamadata un kā to lietot. Šādu masku efektivitāte gan atpaliek no rūpnieciski ražotajām maskām un tomēr apstākļos kad sejas masku trūkst, to lietošana ir pilnībā pieļaujama.

Kāpēc ir vērts nēsāt atkārtoti lietojamās auduma sejas maskas
Viens no galvenajiem iemesliem kāpēc ir vērts lietot pašizgatavotas vai pirktas auduma sejas maskas ir tāds, ka tās var samazināt iespēju nodot vīrusu tālāk tajos gadījumos, kad slimība norit bez simptomiem. Tāpat pašizgatavotu audumu masku lietošana mazinās pieprasījumu pēc rūpnieciski ražotajām maskām un mazinās iespēju, ka masku varētu pietrūkt ārstiem.

Kā pareizi mazgāt auduma sejas maskas
Lielākā daļa ekspertu uzskata, ka ar parastu mazgāšanu veļas mašīnā ir pilnīgi pietiekoši. Vienkārši izmazgājiet savas maskas karstā ūdenī un pēc izžāvēšanas tās atkal būs gatavas lietošanai. Tāpat nevajadzētu ņemt vērā dažus internetā atrodamus padomus un apstrādāt maskas ar antiseptiķiem, jo tas var sagādāt vairāk ļaunuma nekā labuma.
Jāpiebilst, ka šeit tiek runāts tikai par pašizgatavotām auduma maskām un nevis par vienreizējām maskām, kas kā jau noprotams no nosaukuma nav paredzētas atkārtotai lietošanai.

Kā pagatavot auduma sejas masku
Ja arī tu vēlies pagatavot sev auduma sejas masku, zemāk atradīsi dažus video ar dažādu veidu masku pagatavošanas pamācībām angļu un arī krievu valodās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

one × 3 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.