Siera kūka bez cepšanas. Septiņas lieliskas receptes

Siera kūkas bez cepšanas. Septiņas labākās receptes

Kokosa, piparmētru un aveņu siera kūka bez cepšanas! Kopā septiņas lieliskas siera kūkas, kuras nebūs jācepj.

Kokosa siera kūka bez cepšanas

Lieliska kokosa un baltās šokolādes kombinācija.
Aptuvenais kopējais pagatavošanas laiks: 5,5 stundas.

Sastāvdaļas:
380 grami krēmsiera;
200 grami baltās šokolādes;
150 grami smilšu cepumu;
80 grami dabiskā jogurta;
75 grami sviesta;
75 grami kokosriekstu skaidiņu.

Pagatavošana:
Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Masu klāj formas dibenā, labi noblietē un izveido bortiņus. Formas diametram ir jābūt 20 cm. Tad liek ledusskapī uz 30 – 40 minūtēm.
Krēmsieru sakuļ kopā ar jogurtu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un vēlreiz sakuļ.
Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pievieno siera masai. Visu cītīgi samaisa un tad izklāj uz cepumu pamata un izlīdzina. Ievieto kūku ledusskapī uz 3 – 4 stundām.

Siera kūka ar avenēm

Aromātiskās avenes labi saderēs ar maigo krēmu un cepumu pamatni. Lielisks deserts, kuru gribēsies taisīt vēl un vēl.
Aptuvenais kopējais pagatavošanas laiks: 11 stundas.

Sastāvdaļas:
500 grami krēmsiera;
380 grami kondensētā piena;
250 grami smilšu cepumu;
250 grami svaigu aveņu;
120 ml ūdens;
100 ml 33% saldā krējuma;
100 grami sviesta;
4 – 5 ēdamkarotes aveņu ievārījuma vai džema;
1 ½ tējkarotes želatīna.

Pagatavošana:
Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Klāj formā, kuras diametrs ir 26 cm un labi noblīvē, lai izveidotos līdzens slānis. Tad liek ledusskapī uz 2 – 3 stundām.

Želatīnu iemērc siltā ūdenī un atstāj uz 15 – 20 minūtēm. Krēmsieru sakuļ, līdz tas kļūst pufīgs. Želatīnu uzsilda, līdz tas izkūst(nedrīkst uzvārīt). Tad želatīnu un kondensēto pienu pievieno sieram un vēlreiz visu sakuļ.
Atsevišķā bļodiņā sakuļ atdzesētu saldo krējumu stingrās putās un uzmanīgi iemaisa siera masā.
Masu izlej uz cepumu pamata, formu noslēdz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 6 – 8 stundām.
Gatavo siera kūku noziež ar ievārījumu un virsū klāj svaigas ogas.

Banānu siera kūka bez cepšanas

Šī siera kūka nelīdzinās klasiskajam variantam, bet tādēļ nav mazāk garšīga.
Aptuvenais kopējais pagatavošanas laiks: 6,5 stundas.

Sastāvdaļas:
400 grami biezpiena;
350 grami smilšu cepumu;
3 banāni;
150 grami krējuma;
150 grami pūdercukura;
80 grami sviesta;
60 ml ūdens;
2 tējkarotes želatīna;
Šokolāde pēc garšas(neobligāti).

Pagatavošana:
Ņem apaļu formu ar diametru 22 – 25 cm un izklāj ar pergamenta papīru.
Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Klāj formā un labi noblietē, lai izveidojas līdzens slānis. Liek ledusskapī uz 30 – 40 minūtēm.
Želatīnu iemērc siltā ūdenī un atstāj uz 15 – 20 minūtēm
Banānus saspaida ar dakšiņu. Biezpienu izrīvē caur sietu. Želatīnu uzsilda, bet nedrīkst uzvārīt.
Savieno biezpienu, banānus, želatīnu, krējumu un pūdercukuru. Cītīgi sakuļ ar mikseri. Vēlmes gadījumā var pievienot izkausētu šokolādi.
Masu izlej uz cepumu pamatnes. Noslēdz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 4 – 5 stundām.

Siera kūka ar zemenēm

Sakultais saldais krējums piedod kūkai īpašu maigumu, bet zemeņu – citronu želeja padara to vieglu un svaigu.
Aptuvenais kopējais pagatavošanas laiks: 5 stundas.

Sastāvdaļas:

Pamatam:
300 ml piena;
200 grami krēmsiera;
200 ml saldā krējuma ar tauku saturu vismaz 33%;
100 grami smilšu cepumu;
90 grami trekna krējuma;
60 grami cukura;
2 ēdamkarotes sviesta;
1 tējkarote želatīna.

Želejai:
200 grami zemeņu;
200 ml ūdens;
40 grami cukura;
1 ēdamkarote citronu sulas;
1½ tējkarotes želatīna.

Pagatavošana:
Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Klāj formā un noblietē.
Želatīnu iemērc pienā un ļauj 10 – 15 minūtes pastāvēt. Krēmsieru sakuļ ar krējumu un ¾ cukuru līdz izveidojas viendabīga masa.
Želatīnu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsni, pielej krēmam un samaisa.
Atdzesētu saldo krējumu sakuļ ar atlikušo cukuru biezās putās un uzmanīgi iemaisa siera masai.
Krēmu klāj uz cepumu pamatnes un izlīdzina ar lāpstiņu. Liek ledusskapī uz 2 stundām.

Želeja
Želejai paredzēto želatīnu iemērc 100 ml ūdens uz 15 – 20 minūtēm. Atlikušo ūdeni sajauc ar cukuru un citronu sulu un tad uzvāra. Želatīnu pievieno sīrupam un samaisa. Kad želatīns ir izkusis sīrupu ņem nost no uguns un atdzesē.
Zemenes sagriež šķēlītēs, izklāj uz siera kūkas un pārlej ar atdzisušo želeju. Liek kūku ledusskapī uz 2 stundām.

Piparmētru siera kūka bez cepšanas

Piparmētras siera kūkai piešķirs svaigumu un fantastisku smaržu.
Aptuvenais kopējais pagatavošanas laiks: 12,3 stundas.

Sastāvdaļas:
350 grami smilšu cepumu;
300 ml putukrējuma ar vismaz 33% tauku saturu;
200 grami cukura;
180 grami krēmsiera;
120 grami sviesta;
1 neliela buntīte piparmētru;
laims pēc garšas;
pārtikas krāsviela(nav obligāta).

Pagatavošana:
Piparmētru lapas atdala no stiebriem un sablenderē kopā ar cukuru.
Piparmētru cukuru ieber burciņā, blīvi noslēdz un atliek malā. Receptei būs vajadzīgs ne viss piparmētru cukurs. To var glabāt noslēgtā trauciņā ne ilgāk par 2 nedēļām.
Cepumus sasmalcina sīkās drupačās un sajauc ar izkausētu sviestu.
Formas dibenu izklāj ar pergamenta papīru. Uz tā līdzenā slānī izklāj cepumus un noblietē. Liek ledusskapī uz 1 stundu.
Sakuļ saldo krējumu līdz vidēja mīkstuma putām, pievieno 4 ēdamkarotes piparmētru cukuru, sieru un vēlreiz sakuļ.
Vēlmes gadījumā var pievienot pāris lāses pārtikas krāsvielas, lai piešķirtu piparmētrām raksturīgu toni.
Ņem formu un klāj krēmu pa virsu cepumu slānim un liek ledusskapī uz 10 – 12 stundām.
Pirms pasniegšanas var dekorēt ar laima šķēlītēm un piparmētras zariņiem.

Biezpiena siera kūka bez cepšanas

Ja neesat sajūsmā par krēmsiera kaloritāti, varat izmēģiniet šo recepti, kurā tas ir aizvietots ar biezpienu.
Aptuvenais kopējais pagatavošanas laiks: 9,6 stundas.

Sastāvdaļas:
500 grami biezpiena;
500 ml saldā krējuma ar vismaz 33% tauku saturu;
250 grami smilšu cepumu;
130 grami pūdercukura;
100 grami baltās šokolādes;
80 grami sviesta;
80 ml piena;
2 ēdamkarotes želatīna;
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana:
Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Izveidojušos masu izklāj formas dibenā. Visu labi noblietē, lai slānis būtu līdzens. Formas diametram jābūt 22 – 24 cm.
Pamatni uz 30 – 40 minūtēm ievieto ledusskapī. Želatīnam uzlej siltu pienu un atstāj uz 15 – 20 minūtēm.
Biezpienu sasmalcina ar blenderi vai izlaiž caur sietu. Pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un sajauc.
Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Pievieno biezpienam un sajauc.
Uzsilda(bet ne uzvāra) želatīnu līdz izkūst granulas. Nedaudz atdzesē un savieno ar biezpiena masu.
Atdzesētu saldo krējumu sakuļ mikserī un uzmanīgi iemaisa biezpienā.
Biezpiena masu izklāj uz pamatnes un liek ledusskapi uz 6 – 8 stundām. Var dekorēt ar svaigām ogām.

Šokolādes siera kūka bez cepšanas

Šai siera kūkai būs vajadzīgas tikai četras sastāvdaļas – divi šokolādes veidi, siers un saldais krējums.
Aptuvenais kopējais pagatavošanas laiks: 2,5 stundas.

Sastāvdaļas:
500 grami krēmsiera;
250 grami rūgtās šokolādes;
90 grami piena šokolādes;
80 ml trekna saldā krējuma;

Pagatavošana:
Rūgto šokolādi salauž mazos gabaliņos un izkausē karsta ūdens peldē.
Pievieno izkausēto šokolādi istabas temperatūras sieram un rūpīgi sakuļ ar iegremdējamo blenderi.
Uz piemērota trauka liek kulinārijas gredzenu ar diametru 16 – 18 cm un liek tajā siera masu, izlīdzina un liek ledusskapī uz 2 stundām.
Sasmalcina piena šokolādi un pārlej ar karstu saldo krējumu. Rūpīgi samaisa.
Siera kūku pārlej ar šokolādes – saldā krējuma maisījumu un liek ledusskapī vēl uz 10 minūtēm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

six + five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.