10 mājas saldējuma receptes

Mājas saldējuma receptes

Vasara un saldējums sader kā cimds ar roku un tieši tādēļ šodien dalāmies ar 10 gardām un veldzējošām mājas saldējuma receptēm. Būs gan pavisam vienkāršas, gan nedaudz sarežģītākas mājas saldējuma receptes.

Pavisam vienkāršs banānu saldējums

Šim desertam būs vajadzīga tikai viena sastāvdaļa – banāni. Banānus sasaldējot un pēc tam sakuļot ar blenderi, izveidosies maigs saldējums.
Aptuvenais pagatavošanai nepieciešamais laiks: 4 stundas

Sastāvdaļas:
1 – 2 gatavi banāni.

Pagatavošana:
Banānus sagriež vienāda izmēra gabaliņos. Banāniem ir jābūt mīkstiem un gataviem, bet tie nedrīkst būt pārgatavojušies.
Sagrieztos banānus ievieto konteinerā vai saldēšanas maisiņā un ievieto saldētavā vismaz uz 2 stundām. Būs vēl labāk ja tie nostāvēs saldētavā visu nakti. Vēlmes gadījumā šādi sagatavotus banānus var turēt saldētavā patstāvīgi.
Banānus ievieto blenderī vai virtuves kombainā un sāk smalcināt. Periodiski ir jāapstājas un masa ir jānokasa no trauka sieniņām. Sākumā masa atgādinās saspaidītus banānus, bet pamazām masa kļūs aizvien viendabīgāka. Blenderēšana ir jāturpina tik ilgi, kamēr banānu masa kļūst pavisam viendabīga, krēmīga un gaišāka.
Kad banānu masa ir sasniegusi vajadzīgo konsistenci to ievieto trauciņā ar noslēdzamu vāciņu un ieliek saldētavā vēl vismaz uz stundu.

Mājas saldējums no piena un zemenēm

Šādu desertu sauc par kulfi, un tā dzimtene ir Indija. Pateicoties vienkāršajai pagatavošanai un svaigajai garšai, tas joprojām ir visai populārs.
Aptuvenais pagatavošanai nepieciešamais laiks: 7 stundas

Sastāvdaļas:
500 ml piena;
70 grami cukura;
6 – 8 zemenes.

Pagatavošana:
Pienu ielej katliņā, uzvāra un periodiski apmaisot vāra 3 – 4 minūtes.
Pievieno pienam cukuru un regulāri apmaisot vāra uz mazas uguns vēl 30 – 40 minūtes līdz piena apjoms sarūk uz pusi.
Pienu noņem no uguns un pilnībā atdzesē.
Zemenes sagriež nelielos gabaliņos, pievieno pienam un visu blenderē kamēr izveidojas viendabīga masa.
Masu salej formiņā un ievieto saldētavā uz 6 – 8 stundām.

Mājas šokolādes saldējums no saldā krējuma

Šī saldējuma pagatavošanai būs nepieciešami tikai četras sastāvdaļas. Saldējums būs maigs un ar patīkamu šokolādes garšu.
Aptuvenais pagatavošanai nepieciešamais laiks: 13 stundas

Sastāvdaļas:
300 ml vismaz 33% saldā krējuma;
100 ml 10% saldā krējuma;
100 grami šokolādes
3 ēdamkarotes cukura.

Pagatavošana:
Šokolādi salauž gabaliņos, ievieto karstuma izturīgā tvertnē. Pievieno cukuru un 10% saldo krējumu.
Maisījumu kausē ūdens peldē regulāri apmaisot. Rezultātā jāsanāk brūnas krāsas viendabīgai masai. Pēc tam jāļauj maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai.
Dziļā bļodā ielej aukstu 33% saldo krējumu. Ar mikseri kuļ, līdz izveidojas bieza masa. Sāciet ar mazāko ātrumu un tad pakāpeniski palieliniet līdz maksimālajam. Kuļot esiet uzmanīgi, lai nesāk veidoties sviests.
Sakultajam putukrējumam pievienojiet šokolādes masu un samaisiet līdz viendabīgai konsistencei. Masu ievieto ar vāciņu noslēdzamā konteinerā un ievieto saldētavā. Periodiski masa ir jāapmaisa, lai saldējums izdotos pēc iespējas viendabīgāks. Pirms pasniegšanas saldējumam ir jāļauj 20 – 30 minūtes pakust.

Aveņu saldējums no saldā krējuma un olām

Maigs mājas deserts no saldā krējuma, olām un avenēm
Aptuvenais pagatavošanai nepieciešamais laiks: 7,5 stundas

Sastāvdaļas:
600 ml vismaz 33% saldā krējuma;
250 grami svaigu vai saldētu aveņu;
225 grami cukura;
4 olu dzeltenumi;
2 olas.

Pagatavošana:
Katliņā ievieto avenes un 2 ēdamkarotes cukura. Liek uz vidējas uguns un maisa, kamēr cukurs izkūst. Tad ļauj masai aptuveni 5 minūtes lēni pavārīties. Tai būtu jākļūst biezākai. Pēc vārīšanās masu izlaiž caur smalku sietiņu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem.
Karstumizturīgā bļodiņā ievieto olas un olu dzeltenumus, pievieno atlikušo cukuru un nedaudz sakuļ, līdz izveidojas viendabīga masa. Bļodiņu ar olām novieto virs vāroša ūdens. Ūdens nedrīkst saskarties ar bļodu. Ar mikseri kuļ olas 3 – 4 minūtes kamēr masa kļūst gaišāka un biezāka. Noņem bļodiņu no tvaika un turpina kulta kamēr olu masa atdziest.
Atsevišķi saputo saldo krējumu. Uzmanīgi ievieto to olu masā un samaisa līdz viendabīgai masai.
Maisījumu ievieto ar vāku noslēdzamā konteinerā un ievieto saldētavā uz 60 minūtēm. Tad pievieno aveņu putriņu un viegli visu samaisa. Lieka atkal visu saldētavā uz 5 – 6 stundām.

Šokolādes saldējums no saldā krējuma un kondensētā piena

Vienkārši pagatavojams saldējums ar šokolādes garšu un kondensētā piena piešķirtu saldumu.
Aptuvenais pagatavošanai nepieciešamais laiks: 6,5 stundas

Sastāvdaļas:
480 ml vismaz 33% saldā krējuma;
400 grami kondensētā piena;
60 grami kakao pulvera.

Pagatavošana:
Sakuļ atdzesētu saldo krējumu tā, lai izveidotos pufīga un bieza krēmveidīga masa.
Pievieno saldo krējumu un kakao un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
Masu ievieto pietiekoši plašā konteinerī ar vāciņu un ieieto ledusskapī vismaz uz 6 stundām.

Vaniļas saldējums no piena

Patīkams deserts, kura sabiezināšanai tiek izmantoti kukurūzas milti.
Aptuvenais pagatavošanai nepieciešamais laiks: 10,5 stundas

Sastāvdaļas:
500 ml piena;
50 grami cukura;
2 ēdamkarotes kukurūzas miltu;
2 ēdamkarotes sausā piena;
1 tējkarote vaniļas ekstrakta. Var aizvietot ar šķipsniņu vanilīna.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas savieno nelielā katliņā un samaisa. Liek uz lēnas uguns un nepārtraukti maisot uzvāra. Turpinot maisīšanu vāra vēl 6 – 7 minūtes.
Noņem katliņu no uguns un pilnībā atdzesē nepārtraukti maisot. Masa būs šķidra. Ielej ar vāku noslēdzamā konteinerā un liek saldētavā uz 2 stundām.
Pa šo laiku masas malas būs sākušas sabiezēt. Samaisa, pārlej visu bļodā un ar rokām kuļ 4 – 5 minūtes.
Pārlej atpakaļ konteinerā, uzliek vāku un liek saldētavā uz vismaz 8 stundām.

Mājas ķiršu saldējums

Atsvaidzinošs saldskābs deserts, kura pagatavošanai būs vajadzīgas tikai trīs sastāvdaļas.
Aptuvenais pagatavošanai nepieciešamais laiks: 4,3 stundas.

Sastāvdaļas:
250 ml vismaz 33% saldā krējuma;
200 grami ķiršu;
120 grami kondensētā piena.

Pagatavošana:
Ķiršiem izņem kauliņus un tad sablenderē.
Sakuļ putukrējumu. Pievieno kondensēto pienu un sakuļ līdz viendabīgai masai. Pievieno ķiršus un cītīgi visu samaisa.
Masu ievieto ar vāciņu noslēdzamā konteinerī un liek saldētavā vismaz uz 4 stundām. Labāk uz visu nakti.
Pirms pasniegšanas saldējumam ir jāļauj pastāvēt 10 – 15 minūtes.

Mājas zemeņu saldējums no jogurta

Maigs, aromātisks un salds saldējums ar patīkamu skābumiņu.
Aptuvenais pagatavošanai nepieciešamais laiks: 7,3 stundas

Sastāvdaļas:
500 grami grieķu jogurta;
200 grami kondensētā piena;
140 grami zemeņu.

Pagatavošana:
Sablenderē zemenes. Ja vēlaties, lai saldējumā būtu zemeņu gabaliņi, daļu ogu var sīki sagriezt un pievienot sablenderētajām.
Ogas sajauc ar kondensēto pienu. Pēc tam pievieno jogurtu un vēlrei un ievieto saldētavā uz 6 – 8 stundām. Masa periodiski ir jāapmaisa.
Pirms pasniegšanas saldējumam ir jāatkūst aptuveni 20 minūtes.

Mājas saldējums no saldā krējuma, kondensētā piena un kafijas

Burvīgs saldējums, kura pagatavošanai būs vajadzīgi tikai trīs sastāvdaļas.
Aptuvenais pagatavošanai nepieciešamais laiks: 6,2 stundas

Sastāvdaļas:
200 ml vismaz 33% saldā krējuma;
116 grami kondensētā piena;
1¹⁄₂ ēdamkarote šķīstošās kafijas.

Pagatavošana:
Pirms saldējuma pagatavošanas ir labi jāatdzesē saldais krējums, miksera slotiņas un trauks, kurā saldais krējums tiks putots.
Vispirms sajauc kondensēto pienu ar saldo krējumu un tad pievieno šķīstošo kafiju.
Tad visu kuļ ar mikseri uz vidējā ātruma. Kulšanas ātrumu palielina, kad masa sāk sabiezēt. Rezultātā būtu jāsanāk maigai krēmveidīgai konsistencei.
Pārlej visu noslēdzamā konteinerā un liek saldētavā uz 6 – 12 stundām.

Vienkāršs persiku saldējums no jogurta

Viegls un veselīgs deserts ar atsvaidzinošu skābumiņu un maigu medus un vaniļas aromātu.
Aptuvenais pagatavošanai nepieciešamais laiks: 6,2 stundas

Sastāvdaļas:
600 grami persiku;
120 grami grieķu jogurta;
3 ēdamkarotes medus;
1 tējkarote vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana:
Persikus attīra no ādiņas un kauliņiem, sagriež šķēlītēs, ieliek konteinerā un ievieto saldētavā uz 5 – 6 stundām.
Rūpīgi sajauc jogurtu ar medu un vaniļas ekstraktu. Maisījumu ievieto saldētavā uz vienu stundu.
Sasaldētos persikus sablenderē, pievieno jogurta maisījumu un sakuļ līdz viendabīgai masai.
Masu ievieto konteinerā un liek saldētavā vēl uz 1 – 2 stundām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

5 + fourteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.