Labākās šašlika marinādes receptes

Labākās šašlika marinādes receptes

Sīpolu, majonēzes, alus un pat piparmētru. Uzzini kādas ir septiņas labākās šašlika marinādes receptes.

Daži noderīgi padomi

  • Svaigu, kvalitatīvu un jaunu gaļu var marinēt īsāku laiku. Vistu var marinēt tikai pusstundu, bet cūkgaļu un aitas gaļu 1 – 2 stundas
  • Vecāka vai šaubīgas kvalitātes gaļa ir jāmarinē ilgāk. Tas padarīs gaļas šķiedras mīkstākas, un šašliks izdosies sulīgāks. Šādai gaļai minimālais marinēšanas laiks būs aptuveni šāds: vista – 2 stundas, cūkgaļa – 4 stundas, liellopa un aitas gaļa – 6 stundas.
  • Neatkarīgi no tā vai gaļa ir pavisam jauna vai jau vecāka, tā var marinēties 1 – 3 diennaktis un tai nekas nenotiks. Parasti marinādes sastāvā ir produkti, kuriem piemīt antibakteriālas īpašības un tas nozīmē, ka gaļa tik ātri bojāties nesāks.
  • Gaļa var marinēt istabas temperatūrā. Tomēr, ja gaļai ir jābūt marinādē ilgāk par pāris stundām, labāk ievietot gaļu ledusskapī.
  • Labākās šašlika marinādes

    Visas receptēs sastāvdaļas ir aprēķinātas diviem kilogramiem gaļas. Visas marinādes ir piemērotas, vists, cūkgaļas, liellopa un aitas gaļai.

    Šašlika marināde ar majonēzi

    Labas kvalitātes majonēze padara gaļu sulīgu un aromātisku.

    Sastāvdaļas:
    500 ml majonēzes;
    300 grami sīpolu;
    1 ēdamkarote karija;
    sāls pēc garšas;
    pipari pēc garšas.

    Pagatavošana:
    Sablenderē sīpolus. Gaļai pievieno majonēzi, sīpolus, garšvielas un visu labi sajauc.

    Šašlika piparmētru marināde

    Šī marināde piedod šašlikam maigu piparmētru aromātu un patīkamu pikantu garšu.

    Sastāvdaļas:
    500 grami sīpolu;
    3 buntītes piparmētru lakstu;
    1 ½ ēdamkarote šašlika garšvielas;
    sāls pēc garšas.

    Pagatavošana:
    Gaļai pievieno garšvielas un labi sajauc. Trauka dibenu, kurā marinēsies gaļa, izklāj ar daļu piparmētru. Pa virsu izklāj slāni ar gaļu un pārsedz ar piparmētrām. Atkārto procedūru kamēr beidzas sastāvdaļas. Pēdējam slānim ir jābūt piparmētrām. Pusstundu pirms marinēšanas beigām pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus un samaisa.

    Šašliku sīpolu marināde

    Sīpoli tiek izmantoti gandrīz visās šašliku marinādēs. Tie bagātina šašlika aromātu un mazina citu garšvielu nepieciešamību.

    Sastāvdaļas:
    500 grami sīpolu;
    sāls pēc garšas;
    pipari pēc garšas.

    Pagatavošana:
    Sagriež sīpolus daļās un sablenderē. Gaļai pievieno sāli, piparus, sīpolus un visu labi samaisa. Lai cepšanas laikā sīpoli nepiedegtu, pirms cepšanas gaļu viegli noslauka ar papīra dvieli vai salveti.

    Šašlika kefīra majonēze

    Izmantojot šo majonēzi, šašliks sanāk ļoti maigs.

    Sastāvdaļas:
    1,7 kilogrami sīpolu;
    1700 ml liesa kefīra;
    1 ½ Hmeli-suneli garšvielu;
    sāls pēc garšas;
    pipari pēc garšas.

    Pagatavošana:
    Smalki sagriež sīpolus, ievieto tos dziļā ar vāku noslēdzamā traukā un viegli paspaida, lai izdalītos sula. Pievieno garšvielas un samaisa. Pievieno gaļu un vēlreiz labi samaisa. Pielej kefīru, uzliek vāku un sakrata, lai gaļa pilnībā pārklātos ar marinādi.

    Šašlika marināde ar minerālūdeni

    Gāzētais minerālūdens mīkstina gaļas šķiedras, un, pateicoties tam, šašliks izdodas maigs un sulīgs. Savukārt pateicoties pievienotajiem ķiplokiem un garšvielām – aromātiskas.

    Sastāvdaļas:
    1 litrs gāzēta minerālūdens;
    500 grami sīpolu;
    5 daiviņas ķiploku;
    1 ½ ēdamkarote šašlika garšvielas;
    1 ēdamkarote augu eļļas;
    sāls pēc garšas;
    pipari pēc garšas.

    Pagatavošana:
    Sīpolus sagriež gredzenos un izklāj uz gaļas. Pievieno eļļu, garšvielas, sasmalcinātus ķiplokus un cītīgi samaisa. Pārlej gaļu ar minerālūdeni un atstāj marinēties.

    Šašlika tomātu marināde

    Arī tomātu sula labi mīkstina gaļas šķiedras. Tomātu sula piešķirs šašlikam patīkamu un neparastu garšu un patīkami sārtu krāsu.

    Sastāvdaļas:
    500 grami sīpolu;
    1500 ml tomātu sulas;
    3 – 5 daiviņas ķiploku;
    1 ēdamkarote šašlika garšvielas;
    sāls pēc garšas;
    pipari pēc garšas.

    Pagatavošana:
    Gaļai pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus, garšvielas un sasmalcinātus ķiplokus. Pārlej ar tomātu sulu, traukam uzliek vāciņu un atstāj marinēties.

    Šašlika marināde ar alu

    Šī šašlika marinādes recepte varētu īpaši patikt alus cienītājiem. Vislabāk izvēlēties dzīvu vai vismaz labas kvalitātes alu, jo nekvalitatīvs alus var sabojāt šašlika garšu.

    Sastāvdaļas:
    750 ml alus;
    500 grami sīpolu;
    3 ķiploka daiviņas;
    2 tējkarotes koriandra pulvera;
    2 tējkarotes paprikas pulvera;
    sāls pēc garšas;
    pipari pēc garšas.

    Pagatavošana:
    Pievieno gaļai sasmalcinātus sīpolus, sasmalcinātus ķiplokus un garšvielas. Visu labi samaisa un pievieno alu.

    Atbildēt

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

    10 + twelve =

    Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.