Sīpolu, majonēzes, alus un pat piparmētru. Uzzini kādas ir septiņas labākās šašlika marinādes receptes.
Daži noderīgi padomi
Labākās šašlika marinādes
Visas receptēs sastāvdaļas ir aprēķinātas diviem kilogramiem gaļas. Visas marinādes ir piemērotas, vists, cūkgaļas, liellopa un aitas gaļai.
Šašlika marināde ar majonēzi
Labas kvalitātes majonēze padara gaļu sulīgu un aromātisku.
Sastāvdaļas:
500 ml majonēzes;
300 grami sīpolu;
1 ēdamkarote karija;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Sablenderē sīpolus. Gaļai pievieno majonēzi, sīpolus, garšvielas un visu labi sajauc.
Šašlika piparmētru marināde
Šī marināde piedod šašlikam maigu piparmētru aromātu un patīkamu pikantu garšu.
Sastāvdaļas:
500 grami sīpolu;
3 buntītes piparmētru lakstu;
1 ½ ēdamkarote šašlika garšvielas;
sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
Gaļai pievieno garšvielas un labi sajauc. Trauka dibenu, kurā marinēsies gaļa, izklāj ar daļu piparmētru. Pa virsu izklāj slāni ar gaļu un pārsedz ar piparmētrām. Atkārto procedūru kamēr beidzas sastāvdaļas. Pēdējam slānim ir jābūt piparmētrām. Pusstundu pirms marinēšanas beigām pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus un samaisa.
Šašliku sīpolu marināde
Sīpoli tiek izmantoti gandrīz visās šašliku marinādēs. Tie bagātina šašlika aromātu un mazina citu garšvielu nepieciešamību.
Sastāvdaļas:
500 grami sīpolu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Sagriež sīpolus daļās un sablenderē. Gaļai pievieno sāli, piparus, sīpolus un visu labi samaisa. Lai cepšanas laikā sīpoli nepiedegtu, pirms cepšanas gaļu viegli noslauka ar papīra dvieli vai salveti.
Šašlika kefīra majonēze
Izmantojot šo majonēzi, šašliks sanāk ļoti maigs.
Sastāvdaļas:
1,7 kilogrami sīpolu;
1700 ml liesa kefīra;
1 ½ Hmeli-suneli garšvielu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Smalki sagriež sīpolus, ievieto tos dziļā ar vāku noslēdzamā traukā un viegli paspaida, lai izdalītos sula. Pievieno garšvielas un samaisa. Pievieno gaļu un vēlreiz labi samaisa. Pielej kefīru, uzliek vāku un sakrata, lai gaļa pilnībā pārklātos ar marinādi.
Šašlika marināde ar minerālūdeni
Gāzētais minerālūdens mīkstina gaļas šķiedras, un, pateicoties tam, šašliks izdodas maigs un sulīgs. Savukārt pateicoties pievienotajiem ķiplokiem un garšvielām – aromātiskas.
Sastāvdaļas:
1 litrs gāzēta minerālūdens;
500 grami sīpolu;
5 daiviņas ķiploku;
1 ½ ēdamkarote šašlika garšvielas;
1 ēdamkarote augu eļļas;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Sīpolus sagriež gredzenos un izklāj uz gaļas. Pievieno eļļu, garšvielas, sasmalcinātus ķiplokus un cītīgi samaisa. Pārlej gaļu ar minerālūdeni un atstāj marinēties.
Šašlika tomātu marināde
Arī tomātu sula labi mīkstina gaļas šķiedras. Tomātu sula piešķirs šašlikam patīkamu un neparastu garšu un patīkami sārtu krāsu.
Sastāvdaļas:
500 grami sīpolu;
1500 ml tomātu sulas;
3 – 5 daiviņas ķiploku;
1 ēdamkarote šašlika garšvielas;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Gaļai pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus, garšvielas un sasmalcinātus ķiplokus. Pārlej ar tomātu sulu, traukam uzliek vāciņu un atstāj marinēties.
Šašlika marināde ar alu
Šī šašlika marinādes recepte varētu īpaši patikt alus cienītājiem. Vislabāk izvēlēties dzīvu vai vismaz labas kvalitātes alu, jo nekvalitatīvs alus var sabojāt šašlika garšu.
Sastāvdaļas:
750 ml alus;
500 grami sīpolu;
3 ķiploka daiviņas;
2 tējkarotes koriandra pulvera;
2 tējkarotes paprikas pulvera;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Pievieno gaļai sasmalcinātus sīpolus, sasmalcinātus ķiplokus un garšvielas. Visu labi samaisa un pievieno alu.