10 gardi salāti ar burkāniem

Salāti ar burkāniem
Visdažādākās burkānu salātu kombinācijas ar vistu, sieru, sēnēm, kāpostiem un pat bumbieriem, un bietēm.
Daudzos salātos tiek izmantota majonēze un arī to var pagatavot pašrocīgi. Lai to izdarītu, izpētiet mūsu rakstu ar veselām četrām mājas majonēzes receptēm.

Salāti ar burkāniem, vistu, kāpostiem, papriku un sojas mērci

Sastāvdaļas:

Salātiem:
250 grami vistas filejas;
100 grami kāpostu;
1 burkāns;
1 paprika;
1 ēdamkarote augu eļļas;
1 tējkarote maltas paprikas pulvera;
½ tējkarotes malta koriandra;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Mērcei:
40 ml augu eļļas;
20 ml sojas mērces;
5 ml citronu sulas;
1 tējkarote cukura;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Sajauciet augu eļļu, paprikas pulveri, koriandru, sāli un piparus. Ieziediet ar maisījumu vistu, ietiniet folijā un cepiet 30 minūtes, 200 °C temperatūrā.
Smalki sagriež kāpostus. Burkānu sarīvē ar korejiešu burkānu rīvi. Papriku un atdzesētu vistu sagriež plānos taisnstūra kubiciņos.
Savieno visas mērces sastāvdaļas, pievieno to sagrieztajām salātu sastāvdaļām un visu labi sajauc. Tad salātus uz pāris stundām ievieto ledusskapī.

Salāti ar burkāniem, sieru un ķiploku

Sastāvdaļas:
1 – 2 burkāni;
80 grami cietā vai žāvētā siera;
1 daiviņa ķiploka;
1 ēdamkarote majonēzes;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Burkānus un sieru sarīvē ar rupju rīvi. Pievieno saspiestu ķiploku, sāli un majonēzi un tad visu sajauc.

Salāti no ceptiem burkāniem, sīpoliem un zaļajiem zirnīšiem

Sastāvdaļas:
350 grami konservētu zaļo zirnīšu;
3 burkāni;
3 sīpoli;
3 ēdamkarotes augu eļļas;
3 ēdamkarotes skābā krējuma;
nedaudz lociņu;
nedaudz pētersīļu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Sīpolus sagriež lielākās sloksnēs, bet burkānus sarīvē ar rupju rīvi. Pannā uzkarsē eļļu un cep sīpolus kamēr tie kļūst gaiši zeltaini. Tad pievieno burkānus un, periodiski apmaisot, cep līdz tie kļūst mīksti.
Kad tas ir paveikts, saceptos dārzeņus ievieto piemērota lieluma bļodā un atdzesē. Tad pievieno zirnīšus, sasmalcinātus zaļumus, sāli, piparus un krējumu un samaisa.

Salāti ar korejiešu burkāniem, vistu, sieru un gurķiem

Sastāvdaļas:
300 grami vistas filejas;
250 grami korejiešu burkānu;
100 grami cieta siera;
2 – 3 svaigi gurķi;
3 – 4 ēdamkarotes majonēzes;
1 ķiploku daiviņa;

Pagatavošana:
Izvāra vistu un atdzesē. Gaļu un gurķus sagriež nelielos kubiciņos. Sieru sarīvē ar rupju rīvi. Sasmalcina ķiploku. Pievieno burkānus, majonēzi un visu samaisa.

Salāti ar ceptiem burkāniem, vistu sēnēm un gurķiem

Sastāvdaļas:
450 grami vistas filejas;
350 grami šampinjonu;
3 – 5 marinēti gurķi;
2 burkāni;
1 sīpols;
4 – 5 ēdamkarotes augu eļļas;
2 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Ieziediet vistu ar sāli un pipariem. Uzsildiet pannā pusi eļļas un cepiet vistu kamēr tā no visām pusēm kļūst zeltaina. Tad vistu atdzesējiet un sagrieziet kubiciņos.
Šampinjonus sagriež kubiciņos un cep tajos pašos taukos, kas palika pēc vistas. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pēc cepšanas sēnes pārliek uz šķīvja.
Burkānus sarīvē ar rupju rīvi. Sīpolu sasmalcina. Tad dārzeņus apcep atlikušajā eļļā, līdz tie kļūst zeltaini. Gurķus sagriež mazos kubiciņos.
Piemērota lieluma traukā liek vistu, apceptos dārzeņus, sēnes un gurķus. Pievieno majonēzi un visu sajauc.

Salāti no burkāniem, āboliem, riekstiem un rozīnēm

Sastāvdaļas:
4 – 5 burkāni;
2 āboli;
100 grami valriekstu;
70 gramu rozīņu;
3 ēdamkarotes citrona sulas;
3 ēdamkarotes augu eļļas;
½ tējkarotes sāls;
šķipsniņa maltu melno piparu.

Pagatavošana:
Rupji sasmalcina riekstus un nedaudz apgrauzdē uz sausas pannas kamēr tie kļūst zeltaini. Rozīnes uz pāris minūtēm iemērc karstā ūdenī.
Burkānu sarīvē ar rupju rīvi. Tāpat sarīvē arī ābolus. Āboli ir jāapslaka ar karotīti citrona sulas, lai tie nekļūst tumši.
Sajauc ābolus, burkānus, riekstus un rozīnes. Atsevišķi sajauc atlikušo citronu sulu, eļļu, sāli un piparus. Tad mērci pievieno salātiem un visu sajauc.

Salāti ar vārītiem burkāniem, krabju nūjiņām, kartupeļiem un olām

Sastāvdaļas:
500 grami kartupeļu;
200 grami krabju nūjiņu;
5 olas;
2 – 3 burkāni;
dažas ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc vēlēšanās;

Pagatavošana:
Novāra kartupeļus un burkānus un tad tos atdzesē. Novāra cietas olas, noloba un atdzesē. Dārzeņus un olu baltumus sarīvē ar sīku rīvi. Sīki sagriež krabju nūjiņas.
Piemērotā traukā izklāj pusi kartupeļu un ieziež ar majonēzi. Pa virsu klāj slāni ar krabju nūjiņām un olu baltumiem, kuru arī noziež ar majonēzi. Tad izklāj atlikušos kartupeļus un nedaudz majonēzes. Salātu augšu un arī sānus pārklāj vispirms ar sarīvētajiem burkāniem un tad ar sarīvētiem olu dzeltenumiem. Tad salāti uz stundu ir jāievieto ledusskapī.

Salāti no burkāniem, kāpostiem un bietēm

Sastāvdaļas:
1 biete;
1 – 2 burkāni;
¼ nelielas kāpostgalvas;
2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
1 ēdamkarote citrona sulas;
nedaudz pētersīļu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.
1 ābols pēc vēlēšanās;
1 daiviņa ķiploka pēc vēlēšanās.

Pagatavošana:
Smalki sagriež kāpostu. Burkānus un bieti sarīvē ar korejiešu burkānu rīvi. Dārzeņus sajauc un nedaudz saspaida.
Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, eļļu, citronu sulu, sāli, piparus un visu sajauc. Ja ir vēlēšanās, salātiem var pielikt arī sarīvētu ābolu un sasmalcinātu ķiploku.

Salāti ar vārītiem burkāniem, vistu aknām, gurķiem un olām

Sastāvdaļas:
500 grami vistu aknu;
3 – 4 marinēti gurķi;
3 olas;
1 sīpols;
1 burkāns;
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Vistu aknas un sīpolu sagriež nelielos kubiciņos. Uzkarsē pannu ar lielāko daļu eļļas un viegli apcep sīpolus. Pievieno tiem aknas un visu cep, kamēr tās ir gatavas. Pievieno sāli un piparus un ļauj visam pilnībā atdzist.
Izvāra burkānus un atdzesē. Burkānus un gurķus griež nelielos taisnstūra kubiciņos.
Katru olu atsevišķi sakuļ ar sāli un tad apcep no abām pusēm. Kopā jāsanāk 3 olu plācenīšiem.
Olas sagriež nelielos salmiņos. Visas sastāvdaļas ievieto piemērotā traukā, pievieno majonēzi un sajauc.

Salāti no burkāniem un bumbieriem ar garšvielu mērci

Sastāvdaļas:
5 – 6 burkāni;
2 – 3 mīksti bumbieri;
daži pētersīļa zariņi;
3 – 4 ēdamkarotes olīveļļas;
2 ēdamkarotes baltvīna etiķa;
1 ēdamkarote karija;
2 tējkarotes medus;
1 tējkarote sāls;
½ tējkarotes maltu melno piparu.

Pagatavošana:
Burkānu ar dārzeņu mizotāju sagriež plānās sloksnēs. Atdala serdes no bumbieriem un tad sagriež prāvākos salmiņos. Tad pievieno sasmalcinātus pētersīļus.
Etiķi, kariju, medu, sāli un piparus visu kopā sablenderē. Nepārstājot benderēt pievieno eļļu. Izveidojošos mērci pievieno salātiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

4 + 4 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.