Četras kabaču ikru receptes. Tūlītējai ēšanai vai ziemai

Kabaču ikru receptes
Ir klāt kabaču laiks un līdz ar to ir arī laiks ķerties pie dažādu kabaču salātu gatavošanas ziemai. Šodien padalīsimies ar četrām kabaču ikru receptēm.

Sākumā jāatzīmē, ka kabaču ikru pagatavošanai labāk izvēlēties jaunus un ne pārāk lielus kabačus, jo šādi kabači (jeb cukīni) būs maigāki un tie nebūs jāatbrīvo no sēklām.

Klasiska kabaču ikru recepte ar tomātu pastu

Šis ir tradicionāla un laika pārbaudīta kabaču ikru recepte.

Sastāvdaļas:

  • 2 kabači;
  • 2 burkāni;
  • 2 sīpoli;
  • 2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 1 – 2 daiviņas ķiploka;
  • 2 – 3 ēdamkarotes tomātu pastas;
  • sāls – pēc garšas;
  • malti melnie pipari – pēc garšas;
  • 1 ēdamkarote etiķa(nav obligāti).

Pagatavošana:
Burkānus sarīvē ar rupju rīvi, bet sīpolus sagriež kubiciņos. Pannā ielej daļu eļļas un cep burkānus un sīpolus, līdz tie kļūst mīksti un zeltaini. Kad tas ir paveikts, sagrieziet kabačus prāvākos kubiciņos un apcepiet citā pannā ar atlikušo eļļu.
Tad ievietojiet visu piemērota lieluma katlā, pielejiet nedaudz ūdens un neuzliekot katlam vāku, sautējiet visu aptuveni stundu uz nelielas uguns. Periodiski pievienojiet ūdeni un apmaisiet, lai dārzeņi nepiedegtu.
15 minūtes pirms vārīšanas beigām, pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, tomātu pastu un garšvielas un tad visu samaisiet. Kad tas ir paveikts, sasmalciniet visu ar blenderi.
Ja vēlaties kabaču ikrus saglabāt lietošanai ziemā, pievienojiet etiķi, samaisiet, uzlieciet vāciņu un ļaujiet masai uzvārīties. Tad pavāriet masu vēl aptuveni 5 minūtes un pildiet sterilizētās burciņās.

Kabaču ikru recepte ar tomātiem un papriku(cepeškrāsnī)

Ātra kabaču ikru recepte, kuras garšu paspilgtinās tomātu un paprikas piedeva.

Sastāvdaļas:

  • 3 kabači;
  • 4 – 5 tomāti;
  • 4 sīpoli;
  • 3 burkāni;
  • 2 paprikas;
  • 4 – 6 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 3 daiviņas ķiploka(nav obligāti);
  • sāls – pēc garšas;
  • malti melnie pipari – pēc garšas;
  • 2 ēdamkarotes ābola etiķa(nav obligāti).

Pagatavošana:
Kabačus, tomātus un attīrītu papriku sagriež prāvos gabaliņos, bet sīpolus un burkānus biezos aplīšos. Visu liek uz pannas, pārlej ar eļļu un cep cepeškrāsnī stundu 180 °C temperatūrā. Cepšanas rezultātā dārzeņiem ir jāpaliek mīkstiem.
Kad cepšanas ir beigta, visu pannas saturu ievieto piemērota lieluma katlā. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus, un visu sablenderē līdz viendabīgai masai.
Lai pagatavotu kabačus ziemai, katls ir jāliek uz mērenas uguns un periodiski apmaisot jāuzvāra. Pēc uzvārīšanas kabaču ikriem pievieno etiķi un liek sterilizētā burkās.

Kabaču ikru recepte ar majonēzi un tomātu pastu

Majonēze kabaču ikrus padarīs īpaši maigus.

Sastāvdaļas:

  • 3 kabači;
  • 2 sīpoli;
  • 100 gramu tomātu pastas;
  • 80 – 100 gramu majonēzes;
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • sāls – pēc garšas;
  • malti melnie pipari – pēc garšas;
  • 1 lauru lapa;
  • 1 ēdamkarote etiķa (nav obligāti)

Pagatavošana:
Kabačus un sīpolus sagriež palielos gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā. Masu ievieto piemērota tilpuma katliņā un pievieno majonēzi, tomātu pastu un augu eļļu. Visu izmaisa.
Liek katlu uz vidējas uguns un gaida, kamēr masa sāks vārīties. Tad uz mērenas uguns visu vāra vēl 1, 5 – 2 stundas. Masa ir bieži jāapmaisa. Tad pievieno cukuru un pārējās garšvielas izņemot etiķi, un vāra visu vēl vienu stundu. Protams, neaizmirstot par maisīšanu. Kad vārīšana ir galā, no masas izņem lauru lapu. Ēdienu jau var likt sterilizētās burciņās. Etiķi vēlmes gadījumā pievieno pāris minūtes pirms vārīšanas beigām. Pēc etiķa pievienošanas masa ir cītīgi jāsamaisa.

Kabaču ikri ar āboliem

Āboli kabačiem piedos patīkamu pikantumu.

Sastāvdaļas:

  • 3 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 3 kabači
  • 2 – 3 tomāti;
  • 2 skābi zaļi āboli;
  • 1 sīpols;
  • 1 burkāns
  • 1 daiviņa ķiploka;
  • sāls – pēc garšas;
  • malti melnie pipari – pēc garšas.

Pagatavošana:
Sarīvē burkānus uz parupjas rīves un cep, līdz tie kļūst zeltaini. Tāpat apcep kubiciņos sagrieztus sīpolus un tomātus, kuriem atbrīvoti no mizas. Atsevišķi apcep kubiciņos sagrieztus kabačus. Kabačus cep tik ilgi, kamēr tie paliek mīksti.
Ābolus nomizo, atbrīvo no sēklām un serdēm un sagriež kubiciņos.
Visus dārzeņus liek piemērota lieluma katliņā un tiem pievieno sagrieztos ābolus. Visu vāra aptuveni 30 minūtes periodiski apmaisot.
Tad pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus un vāra vēl 30 minūtes. Tad masu sablenderē līdz veidojas viendabīga masa, uzvāra un pavāra 5 minūtes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

20 − 12 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.