Ko darīt, ja Google Chrome ir sācis dīvaini uzvesties vai bremzēt

Ko darīt, ja Google Chrome ir sācis dīvaini uzvesties vai bremzēt
Visbiežāk pie šādām dīvainībām ir vainojami pārlūka paplašinājumi un vīrusi. Lai ar šo problēmu cīnītos, Google Chrome veidotāji ir radījuši īpašu rīku, kas paredzēts tieši šādu traucēkļu likvidēšanai.

Sākumā piebildīsim, ka raksts attiecas uz Google Chrome Windows versiju un, ka šis pārlūka iebūvētais drošības instruments pārbaudīs tikai tos paplašinājumus un procesus, kas kaitē pārlūka darbam. Šī iemesla dēļ šo instrumentu nedrīkst uzskatīt par pilnvērtīgu sistēmas antivīrusa aizvietotāju.

Kādos gadījumos būtu jāizmanto šī rīka palīdzība

Problēmas ar pārlūka paplašinājumiem
Tu esi uzstādījis pārlūka paplašinājumu, kas nestrādā kā plānots un to vairs nav, iespējams izdzēst. Visticamāk ka šis paplašinājums ir ļaunprogrammatūra, kuru radījis kāds ļaundaris un šādā gadījumā būtu jāizmanto pārlūka iebūvētais skeneris.

Pārlūka noklusētā sākuma lapa  pati ir nomainījusies
Ja Google Chrome sākuma lapā ir parādījusies kāda tev sveša interneta lapa, arī tas liecina par ietekmi no malas. Vainīgs var būt kāds paplašinājums, datorprogramma vai pat vīruss un arī šajā gadījumā ir jāveic pārbaude ar pārlūka iebūvēto instrumentu.
Ieteikums: Instalējot jaunu programmu, vienmēr pārbaudiet visus ar ķeksīšiem atzīmētos punktus.

Regulāri lec reklāmas
Regulāri parādās uzbāzīgas un traucējošas reklāmas. Reklāmas parādās apmeklējot pat tādas vietnes, kurās pirms tam nekas tāds nav bijis. Šī pazīme liecina, ka visticamāk tavā Google Chrome ir iemitinājies kaut kas nelāgs, un, ka tev noteikti ir jāveic pārbaude.
Ieteikums: Turpmāk instalē tikai pārbaudītus paplašinājumus un programmas.

Google Chrome ir palicis ļoti lēns
Ja tavs pārlūks ir sācis bremzēt, visticamāk pie tā ir vainojams kāds kaitniecisks process, piemēram, apslēpts kriptovalūtas “maineris”. Arī šajā gadījumā vajadzētu veikt pārlūka skanēšanu un cerēt, ka tā spēs palīdzēt.

Kā uzlabot Google Chrome darbību un likvidēt tam traucējošus vīrusus

1. Atver Google Chrome un dodies uz adresi chrome://settings/cleanup

2. Spied uz pogas Atrast un gaidi kamēr notiek pārbaude. Process var aizņemt vairākas minūtes.

3. Izdzēs visus atrastos elementus

Ko darīt, ja Google Chrome ir sācis dīvaini uzvesties vai bremzēt

Ja Google Chrome iebūvētā drošības skanēšana ir veikta, bet problēma ir palikusi, visticamāk, ka tev būs vajadzīgs sistēmas antivīrus, vai pat jāmeklē speciālista palīdzība.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

7 − 5 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.