10 fakti par šampanieša pozitīvo ietekmi

10 fakti par šampanieša pozitīvo ietekmi
Pamazām tuvojas Ziemassvētki un Jaunais gads, bet tas nozīmē mandarīnus, svētku galdus, un protams, arī šampanieti. Tad nu piedāvājam jums iepazīties ar dažiem faktiem par daudzu tik mīlētā šampanieša pozitīvo ietekmi!

Šampanietis paātrina vielmaiņas procesus, jo veicina kuņģa skābes un aizkuņģa dziedzera fermentu izdalīšanos. Galvenais nedzeriet šampānieti tukšā dūšā, lai nerastos grēmas.

Šampanietis līdzīgi kā citi vīni pazemina holesterīna līmeni.

Šampanietis arī palīdz samazināt paaugstinātu asinsspiedienu.

Šampanietis stimulē elpošanas sistēmas darbu un tā rezultātā asinis tiek labāk piesātinātas ar skābekli. Bet tas savukārt uzlabo smadzeņu darbību.

Šampanietim piemīt baktericīdas īpašības. Un, lietojot šampanieti, tu uzlabo savas ādas stāvokli.

Šampanietis satur polifenolus, kas ir visai spēcīgi, cilvēkam nepieciešami antioksidanti. Tiek uzskatīts, ka tieši polifenoli ir viens no galvenajiem ieročiem ar kuru cīnīties pret Alcheimera slimību un vecuma plānprātību.

Šampanietis palīdz atbrīvoties no nervu spriedzes un mazina asinsvadu spazmu radītas galvassāpes.

Burvīgais šampanietis arī satur tanīnu – vienu no vielām kas stimulē imūnsistēmas darbību un palīdz tai labāk pretoties vīrusiem.

Šampanietis arī satur magniju, kurš ir nepieciešams, lai organisms spētu atjaunot muskuļus pēc fiziskām slodzēm. Starp citu, neslikts tosts: “Iedzersim par sportu!”

Šampanietis uzlabo atmiņu. Zinātnieki ir pierādījuši, ka mērena, bet regulāra šampanieša lietošana spēj uzlabot cilvēka spēju atcerēties sīkas detaļas par veseliem 200%.

Šampanietis ir maģisks dzēriens vismaz es par to vairāk nešaubos!
Un atceraties: šampanieša pozitīvā ietekme saglabājas tikai tad ja to neizdzer vairāk par vienu vai divām glāzēm. Tā kā neaizraujamies!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fourteen − six =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.