Granātāboli un to pozitīvā ietekme uz veselību

Granātāboli un to pozitīvā ietekme uz veselību
Granātābolus mīl daudzi kaut ne visi. Iespējams, ka tur ir vainīga tā sarežģītā attīrīšana vai paskābā garša. Tomēr granātāboli ir ļoti veselīgi augļi un ne velti austrumu valstīs to dēvē par visu augļu karali.

Granātāboli ir bagāti ar vitamīniem A, E, C un B. To sastāvā ir arī fosfors, kalcijs, dzelzs, nātrijs, kalcijs, jods un magnijs tomēr tie vēl nav visi granātābolu plusi. Turpini lasīt un uzzini kā granātāboli var uzlabot tavu veselību!

Aminoskābes
Aminoskābes ir tas materiāls, no kura ir būvētas visas mūsu organisma šūnas. Lielāko daļu no aminoskābēm mēs uzņemam, lietojot pārtikā gaļu un olas. Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka granātāboli satur 15 dažādas aminoskābes, no kurām dažas ir ļoti reti sastopamas augu izcelsmes pārtikā. Un tieši tāpēc veģetāriešiem granātāboli ir gandrīz pilnīgi neaizvietojams produkts.

Ģimenes laimei
Granātābolu var droši nosaukt par ģimenes augli, jo tas vienādi pozitīvi ietekmē gan sieviešu, gan vīriešu organismus. Tas palīdz atjaunot hormonālo līdzsvaru gan sievietēm, gan arī vīriešiem un attiecīgi arī uzlabo to seksuālo dzīvi. Sievietēm granātāboli palīdz sāpīgu mēnešreižu gadījumos un klimaksa periodā. Bet vīriešiem regulāra granātābolu un to sulas lietošana palīdz stiprināt potenci.

Redzes asumam
Dzīvojot modernajā pasaulē, negatīvā ietekme uz acīm pieaug ar katru dienu. Mūsu dienas paiet skatoties visdažādākajos ekrānos, sākot ar telefoniem un beidzot ar datoriem. Šādos apstākļos ir ļoti svarīgi sniegt acīm pilnvērtīgu tām nepieciešamo atbalstu. Un granātāboli tam ir ļoti piemēroti. Pateicoties to sastāvā esošajam vitamīnam A un antocianinam kas aktivizē apmaiņa procesus acu audos, un veicina redzes uzlabošanos. Īpaši bieži granātāboli un to sula tiek ieteikta padzīvojušiem cilvēkiem, lai novērstu vistas akluma un kataraktas veidošanos. Kaut tas ir aktuāli visos vecumos.

Palīdzība tievējot
Granātāboli ir neaizvietojami arī tiem cilvēkiem, kuri vēlas atbrīvoties no liekā svara. Neskaitot to zemo kaloritāti, tie arī uzlabo vielmaiņu, izvada toksīnus un uzlabo gremošanu. Bet šie trīs procesi ir veselīgas svara zaudēšanas pamatu pamats. Pievienojiet granātābolu sēkliņas salātiem vai lietojiet to sulu kopā ar gaļu un tas noteikti uzlabos ēdiena pārstrādi un minimizēs tauku kārtiņas veidošanos.

Uzlabo ādas stāvokli
Arī cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar ādu ir vērts pievērst uzmanību granātāboliem. Granātābolu sastāvā esošās citronskābe, ābolskābe, skābeņskābe un citas organiskās skābes var palīdzēt atbrīvoties no vasaras raibumiem, pigmentācijas plankumiem, pinnēm, padarīt ādu gaišāku un gludāku. Izmēģiniet šādu sejas masku: sajauciet nelielu daudzuma krējuma ar tējkaroti svaigi izspiestas granātābolu sulas, un uz 10 minūtēm uzklājiet šo masku uz sejas. Tomēr esiet uzmanīgi un sākumā pārbaudiet vai jums nav alerģijas, uzklājot masku uz neliela ādas fragmenta kādā ne tik redzamā vietā.

Palīdz sirdij un asinsvadiem
Granātāboliem piemīt spēja pazemināt asinsspiedienu izvadot no asinsvadiem lieko holesterīnu un šādi attīrot tos. Granātāboli ir arī lielisks profilaktisks līdzeklis pret aterosklerozi.

Antioksidants
Jau tas vien ka granātāboli satur vitamīnus C un E liecina par šī augļa antioksidanta īpašībām. Tomēr, neskaitot šos vitamīnus, granātāboli satur arī tādu unikālu vielu kā punicalgīns kopā ar šo skābi kas arī ir atrodama granātābolos ir ne tikai spēcīgs antioksidants, bet arī spēj izvadīt no organisma radiāciju.

Savelkoša un dezinficējoša iedarbība
Pateicoties augstam tanīnu līmenim granātābolu sastāvā, to mēdz ieteikt, ja ir traucēta kuņģa darbība. Un, kaut arī visvairāk šo vielu ir granātābola mizā, arī granātābolu sulā un mīkstumā šo vielu ir pietiekoši, lai cīnītos ar tādām problēmām kā piemēram, diareja. Granātābola mizu novārījumu var izmantot mutes skalošanai angīnas un asiņojošu smaganu gadījumā.

Dabisks pretdrudža līdzeklis
Zinātnieki ir pierādījuši, ka granātāboli spēj pazemināt augstu temperatūru un atvieglot smagas vīrusu saslimšanas. Ļoti nozīmīgs ir arī tas fakts, ka regulāra granātābolu lietošana uzturā nostiprina imunitāti un ļauj izvairīties no dažādām saaukstēšanās slimībām. Un tas neapšaubāmi ir īpaši svarīgi ziemas periodā.

Neskatoties uz visām granātābolu pozitīvajām īpašībām, grūtniecēm un mātēm, kuras baro bērnus ar krūti, ar šo augļu lietošanu uzturā vajadzētu uzmanīties un pēc iespējas pakonsultēties par to lietošanu ar ārstu. Ierobežot granātābolu daudzumu uzturā vajadzētu arī cilvēkiem ar zemu asinsspiedienu un cilvēkiem ar noslieci uz alerģijām. No granātāboliem pilnībā vajadzētu izvairīties tiem cilvēkiem, kuriem ir tādas nopietnas gremošanas sistēmas problēmas kā kuņģa čūla, pankreatīts vai gastrīts un cilvēkiem, kuriem ir hemoroīdi. Avots

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

19 − 15 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.