10 gardas lavaša rullīšu(rulešu) receptes katrai gaumei

10 gardas lavaša rullīšu(rulešu) receptes katrai gaumei
Gardas lavaša rullīšu receptes visām gaumēm. No pikantiem ar sieru, tomātiem, sēnēm un zivīm līdz saldiem variantiem ar biezpienu un kondensēto pienu.

Lavaša rullītis ar lasi vai foreli

Sastāvdaļas:
200 grami viegli sālītas laša filejas;
200 grami krēmsiera;
3 – 5 ķiršu tomāti;
1 lavašs;
daži zariņi diļļu;
1 ēdamkarote citronu sulas.

Pagatavošana:
Dilles sasmalcina, sajauc ar sieru un citrona sulu. Zivi un tomātus sagriež nelielos plānos gabaliņos. Lavašu noziež ar siera masu, virsū izklāj zivi un tomātus. Sarullē rullītī un ļauj pāris stundas pastāvēt ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež nelielos gabaliņos.

Lavaša rullītis ar krabju nūjiņām

Sastāvdaļas:
300 grami krabja nūjiņu;
150 grami cietā siera;
3 olas;
3 lavaši;
10 – 11 ēdamkarotes majonēzes;
2 ķiploku daiviņas;
2 – 3 zariņi diļļu;
2 – 3 zariņi pētersīļu.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas. Atdzesē, noloba, sīki sagriež un sajauc ar 3 ēdamkarotēm majonēzes. Lasiet arī Kā vārīt olas.
Sieru sarīvē ar rupju vai vidēju rīvi. Ķiplokus saspiež ar ķiploku presi. Zaļumus sasmalcina. Sajauc visu ar 2 ēdamkarotēm majonēzes.
Sīki sagriež krabju nūjiņas un pievieno 4 ēdamkarotes majonēzes.
Lavašus viegli ieziež ar majonēzi. Uz pirmā lavaša izklāj sieru ar zaļumiem un sarullē ruletē. Uz otrā lavaša izklāj nedaudz majonēzes un olas. Šajā lavašā ietin pirmo lavašu. Trešo lavašu ieziež ar majonēzi un uz tā izklāj krabju nūjiņas. Šajā lavašā blīvi ietin abu iepriekšējo lavašu ruleti. Liek ledusskapī uz 2 – 3 stundām. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Lavaša rullītis ar sēnēm un sieru

Sastāvdaļas:
300 grami šampinjonu vai citu sēņu;
200 – 250 grami siera;
1 lavašs;
5 – 6 ēdamkarotes majonēzes;
1 ēdamkarote sviesta;
daži zariņi pētersīļu vai diļļu.

Pagatavošana:
Sēnes sīki sagriež un cep sviestā, līdz tās kļūst zeltītas (aptuveni 10 – 15 minūtes). Atdzesē.
Sieru sarīvē ar rupju rīvi. Zaļumus sasmalcina ar nazi. Sajauc ar ar šampinjoniem un pievieno majonēzi.
Pildījumu klāj uz lavaša un izlīdzina. Tad sarullē ciešā ruletē un liek uz stundu ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Lavaša rulete ar tunci

Sastāvdaļas:
200 grami cietā siera;
200 grami majonēzes;
1 bundža ar konservētu tunci;
4 olas;
3 lavaši;
zaļumi.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas. Atdzesē, noloba, sīki sakapā un sajauc ar sagrieztiem zaļumiem.
No konserviem nolej šķidrumu un tad saspaida zivi ar dakšiņu. Sieru sarīvē ar vidēju rīvi.
Lavašus ieziež ar majonēzi. Uz pirmā izklāj zivi pa visu virsmu un sarullē rullītī. Uz otrā izklāj olas ar zaļumiem un ierullē tajā pirmo lavašu. Trešo lavašu nokaisa ar sieru un tad ietin tajā pirmos divus lavašus. Ja ir slinkums, var vienkārši sajaukt visas sastāvdaļas, pārklāt ar šo masu lavašus un veidot lavašu rullīšus.
Tad uz pāris stundām ievieto lavašus ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Lavašu rulete ar mencu aknām

Sastāvdaļas:
1 kārba konservētu mencu aknu;
125 grami cietā siera;
2 olas;
3 ēdamkarotes majonēzes;
½ no liela lavaša;
3 – 4 zariņi diļļu vai pētersīļu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē, noloba un sarīvē ar rupju rīvi kopā ar sieru. No aknām nolej eļļu un saspiež ar dakšiņu. Zaļumus sasmalcina. Sajauc visu kopā ar majonēzi un pievieno sāli un piparus.
Klāj masu uz lavaša un tad tin stingru ruleti. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu. Pirms pasniegšanas sagriež nelielos gabaliņos.

Lavaša rulete no vistas un korejiešu burkāniem

Sastāvdaļas:
200 – 250 grami vistas krūtiņas;
150 – 200 grami krēmsiera;
100 grami korejiešu burkānu;
1 lavašs;
1 neliels gurķis;
neliela buntīte diļļu;
1 – 2 ēdamkarotes majonēzes;
1 ēdamkarote augu eļļas;
vistas garšvielas;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Vistas fileju nokaisa ar sāli, pipariem un vistas garšvielu. Un cep uz vidējās uguns aptuveni 10 – 15 minūtes. Atdzesē un sagriež gabaliņos.
Gurķi sarīvē ar korejiešu burkānu rīvi. Zaļumus sasmalcina.
Lavašu ieziež ar krēmsieru. Izklāj burkānus, gurķus un vistu. Pa virsu klāj plānu majonēzes slānīti. Izveido blīvu rullīti. Liek ledusskapī uz 90 minūtēm. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.
Lasiet arī mūsu rakstu ar korejiešu burkānu recepti.

Lavaša rulete ar desu un tomātiem cepeškrāsnī

Sastāvdaļas:
200 grami desas(labi būtu ja vārītā un pusžāvētā desa būtu attiecībā 50:50, bet ar arī tikai vārīto desu);
150 grami cietā siera;
100 grami krējuma vai majonēzes;
1 tomāts;
1 ola;
1 lavašs;
5 – 7 zariņi diļļu vai pētersīļu.

Pagatavošana:
Sieru sarīvē ar sīku rīvi un sajauc ar sakapātiem zaļumiem. Tomātus un desu sagriež nelielos plakanos gabaliņos. Olu sakuļ.
Lavašu ieziež ar krējumu (vai majonēzi), bet no viena gala atstāj pāris centimetrus nenoklātus. Klāj uz tā desu, tomātus un pārkaisa ar sieru un zaļumiem. Satin ciešā ruletē, tā, lai nenoklātais gals paliktu virspusē. Noklājiet šo lavaša gabalu no abām pusēm ar sakulto olu. Pārlieciet uz ar cepampapīru izklātas pannas. Cep 15 – 20 minūtes 180 – 200 °С temperatūrā.
Karstu ruleti noliek uz šķīvja, un kad tā ir nedaudz atdzisusi, sagriež mazākos gabaliņos.

Lavaša rullītis ar kartupeļiem un siļķi

Sastāvdaļas:
350 grami kartupeļu;
150 grami kausētā siera;
2 lavaši;
20 grami sviesta;
1 siļķe(sālīta vai marinēta);
3 – 4 lociņi;
3 – 5 zariņi diļļu;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo un novāra. Nolejiet ūdeni. Pievienojiet sviestu un pagatavojiet kartupeļu biezputru. Sajauciet ar sakapātiem zaļumiem. Lasiet Kā vārīt kartupeļus.
Siļķi sadala un sagriež nelielos gabaliņos.
Vienu lavašu ieziež ar kausēto sieru(atstāj 1 – 2 tējkarotes). Pa virsu liek otru lavašu. Nedaudz neaizejot līdz vienai malai līdzenā kārtā izklāj biezputru un izkārto siļķi. Nenoklāto daļu noziež ar sieru. Satin ciešu ruleti, tīšanu sāk no tās puses, kura ir klāta ar zivi. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 90 minūtēm. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Lavaša rulete no biezpien un magoņu sēkliņām cepeškrāsnī

Sastāvdaļas:
300 grami biezpiena;
100 grami magoņu sēklu;
50 grami cukura;
2 olas;
2 lavaši;
1 ēdamkarote piena;

Pagatavošana:
Magoņu sēkliņas uz 5 – 6 minūtēm iemērc vārošā ūdenī un tad nolej šķidrumu.
Biezpienu sajauc ar magoņu sēklām, cukuru, 2 olu baltumiem un vienu dzeltenumu. Pildījumu līdzenā kārtā izklāj uz lavašiem un satin stingrās ruletēs. Otru dzeltenumu sakuļ ar pienu.
Ruletes liek uz ar cepampapīru izklātas pannas. Lavašu virsu sasmērē ar sakulto dzeltenumu. Cep cepeškrāsnī 180 °С aptuveni 15 minūtes.

Lavaša rullīši ar riekstiem un kondensēto pienu

Sastāvdaļas:
300 grami vārīta kondensētā piena;
100 grami valriekstu;
100 grami sviesta;
1 lavašs;
1 ēdamkarote pūdercukura.

Pagatavošana:
Riekstus sīki sasmalcina ar blenderi. Pakusušu sviestu sakuļ kopā ar kondensēto pienu. Pievieno riekstus un kārtīgi samaisa.
Lavašu ieziež ar pildījumu un satin ciešā rullītī. Ietin pārtikas plēvē un uz 90 minūtēm liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lasiet arī mūsu rakstu ar septiņām maizes receptēm, kuru vidū ir arī mājās pagatavojama lavaša recepte.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fourteen − one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.