Kāpēc neizdodas ieskrūvēt skrūvi un ko darīt, lai to labotu?

Kāpēc neizdodas ieskrūvēt skrūvi un ko darīt, lai to labotu?
Jūs mēģiniet ieskrūvēt skrūvi kokā, tā tiek ieskrūvēta līdz pusei un tad apstājas? Vai arī, iespējams, skrūvgriezis nemaz negriežas? Galvenais iemesls, kādēļ skrūve neskrūvējas kokā, ir tas, ka tā ir sasniegusi īpaši blīvu koka daļu un tai nepieciešams nedaudz lielāks spēks. Lai novērstu šo problēmu, izurbiet lielāku izmēģinājuma caurumu, izmantojiet kvalitatīvāku skrūvi, piemēram, no https://skruves.lv/ vai iegādājieties jaudīgāku urbjmašīnu.

Skrūvju ieskrūvēšanas pamati

Pirms apskatām dažādas problēmas, kas varētu būt pie vainas tam, ka neizdodas ieskrūvēt skrūvi, apskatīsim skrūvju ieskrūvēšanas pamatus.

1. Urbis griežas pulksteņrādītāja kustības virzienā
Vispirms pārliecinieties, vai urbjmašīna griežas pareizajā virzienā (pulksteņrādītāja kustības virzienā, lai ieurbtu). Tas izklausās muļķīgi, bet šāda kļūda tiek pieļauta ļoti bieži. Tāpēc divreiz pārbaudiet, vai urbjmašīna griežas pulksteņrādītāja kustības virzienā. Ja tas tā nav, mainiet virzienu. Ja neesiet pārliecināts, kā to izdarīt, parasti urbjmašīnas sānos ir sprūds, kas regulē griešanās virzienu.

2. Jūs izmantojiet nepareizu urbja uzgali
Kā jau Jūs noteikti ziniet, urbja uzgalim ir jāatbilst skrūvei. Tas izklausās pašsaprotami, taču ir virkne Phillips uzgaļu variantu, un daudzi no tiem izskatās ļoti līdzīgi.

Iespējamās mehāniskās kļūdas

Tagad, kad esam pārliecinājušies, ka viss ir pareizi, aplūkosim dažas citas lietas, kas varētu būt nepareizi.

3. Izlādējies akumulators
Akumulatora vienmēr ir nepieciešams uzlādēt. Kad akumulators ir gandrīz izlādējies, tam ir mazāka jauda, un tas ar grūtībām ieskrūvē skrūves kokā. Pieaugot pieredzei un pierodot strādāt ar urbjmašīnu, Jūs pavisam noteikti sāksiet atpazīt akumulatora izlādēšanās skaņu.

4. Sajūga iestatījums ir pārāk zems
Ja urbjmašīna pieliek pārāk lielu spēku, skrūve pārāk dziļi iegriežas kokā, pirms Jums ir iespēja to apturēt. Vai arī skrūves galviņa var tikt apgriezta, kas ir ļoti apgrūtinoša problēma, ar kuru pēc tam jātiek galā. Ja urbjmašīna pieliek pārāk mazu spēku, skrūve vienā brīdī vairs negriezīsies. Jo lielāks skaitlis iestatīts, jo lielāku spēku urbjmašīna izmantos. Tāpēc, ja skrūve vairs negriežas kokā, pagrieziet sajūga iestatījumu uz lielāku skaitli.

5. Skrūve ir sliktā stāvoklī
Skrūvei nav vītnes, kaut kas ražošanas laikā nav pareizi izveidots, nav smailā gala u.c problēmas – skrūve nav derīga. Pārliecinieties, ka skrūves galviņa jau nav aprauta.

Kad esiet apskatījuši visas mehāniskas problēmas, iespējams, ka Jūs vienkārši strādājiet ar koksni, kas ir īpaši blīva un kurā grūti ieskrūvēt skrūves.

Kā vieglāk ieskrūvēt skrūvi, ja koksne ir īpaši blīva?

6. Izmēģinājuma caurumi
Ja Jums ir grūtības ieskrūvēt skrūvi kokā, Jums ir nepieciešams izmēģinājuma caurums. Teorētiski ir nepieciešams izmēģinājuma caurums, kura diametrs ir vienāds ar skrūves diametru bez vītnes. Ja neesiet izurbis izmēģinājuma caurumu vai esiet izurbis pārāk mazu caurumu, izveidojiet pareiza izmēra caurumu un mēģiniet skrūvi ieskrūvēt vēlreiz. Bet, ja Jums bija pareizā diametra izmēģinājuma caurums, kas ir ieurbts vajadzīgajā dziļumā, bet Jūs joprojām nevariet ieskrūvēt skrūvi līdz galam, tad Jums ir nepieciešams lielāks izmēģinājuma caurums.

7. Skrūvju kvalitāte
Skrūves nav vienādas, un augstākas kvalitātes skrūves daudz vieglāk ieskrūvēsies blīvajā kokā.

8. Pašvītņgriezes skrūves
Pašvītņgriezes skrūvēm ir ērts neliels iegriezums skrūves sānos, kas atvieglo skrūves iedzīšanu kokā. Šis mazais iegriezums acīmredzot ir tik lielisks, ka skrūvi var iedzīt kokā tikai ar skrūvgriezi, nav nepieciešams izmēģinājuma caurums vai urbjmašīna.

9. Trieciendzinēji
Ja esiet izmēģinājis visus iepriekš minētos paņēmienus un joprojām nespējiet iedzīt skrūvi līdz galam kokā, apsveriet iespēju uzlabot savu urbi. Dažas urbjmašīnas ir jaudīgākas par citām. Bet, ja vēlaties pāriet uz spēcīgāku darbarīku, ir pieejamas triecienurbjmašīnas. Ja nekad neesiet dzirdējuši par triecienurbjmašīnu, tad būtībā tā ir urbjmašīna, kas ir paredzēta tikai skrūvju iedzīšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

nineteen − three =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.