Kā un cik ilgi cept šampinjonus

Kā cept šampinjonus
Kā un cik ilgi cept šampinjonus

Šodien apspriedīsim kā cept šampinjonus, cik ilgi tos cept un kā sagatavot šampinjonus cepšanai. Tāpat būs arī pāris ieteikumi to garšas uzlabošanai.

Kā sagatavot šampinjonus cepšanai
Pirmām kārtām būtu jāsāk ar šampinjonu mazgāšanu zem vēsa tekoša ūdens. Tad ir vērts nogriezt šampinjonu kājiņu galiņus un izgriezt visus tumšos plankumus, ja tādi ir. Kad tas ir paveikts, šampinjonus labāk nosusināt papīra dvielī.
Nākamais solis būtu šampinjonu sagriešana. Šampinjonus var griezt jebkurā jums vajadzīgā vai ērtā veidā. Ja sēnes ir nelielas, tās var pat negriezt vispār un cept veselas.
Ja šampinjoni ir sasaldēti, tos pirms cepšanas nevajag atsaldēt.

Ko var pievienot šampinjoniem
Šampinjoniem jau dabiski piemīt diezgan patīkams sēņu aromāts un tādēļ cepot šampinjonus var apieties tikai ar sāli un pipariem. Šīs garšvielas ir jāpievieno cepšanas noslēgumā. Citas garšvielas var nomākt sēņu dabisko aromātu, taču tā ir gaumes lieta un katrs var rīkoties, tā kā tam labāk patīk.
Cepti šampinjoni līdzīgi kā lielākā daļa sēņu labi saderas ar sīpoliem. Sīpolus var apcept dažādos veidos, tomēr visbiežāk sīpolus no sākuma apcep līdz viegli zeltainam tonim un tad pievieno šampinjonus.
Ja ir vēlme un garšas kārpiņas neiebilst, cepšanas beigās sēnēm var pievienot sasmalcinātus ķiplokus un dilles.

Kā un cik ilgi cept šampinjonus
Iesākumā ir jāiesilda panna un jāpievieno taukvielas. Vislabāk būtu izmantot sviestu sviestu, bet droši var lietot arī augu eļļu vai taukus. Ja sēņu ir ļoti daudz, labāk tās sadalīt daļās un cept pa porcijām. Jo ja ja sēņu pannā būs ļoti daudz, tās vairāk sautēsies, nekā cepsies.
Ieslēdziet lielāku uguni un cepšanas procesā sēnes ik pēc brītiņa apmaisiet. Pannai vāks nav jāliek. Sagaidiet kamēr no sēnēm iztvaikos viss šķidrums, un tad samaziniet uguni līdz vidējai un cepiet šampinjonus tik ilgi, kamēr tie kļūst zeltaini brūni.
Parasti lielos gabaliņos sagrieztas sēnes cepas aptuveni 15 minūtes vai pat nedaudz ilgāk.
Plēksnītēs un vidēja izmēra gabaliņos sagrieztie šampinjoni cepsies aptuveni 10 minūtes jeb nedaudz ilgāk. Savukārt smalkos gabaliņos sagriezti šampinjoni var izcepties pat 5 minūtēs.
Jāpiezīmē, ka šampinjonus var ēst arī neapstrādātus un tādēļ nav īpaši jāuztraucas ja šampinjoni ir gatavoti mazāku laika sprīdi, jo dēļ tā nekas slikts nenotiks.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

one × one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.