10 iemesli, kāpēc skaidra nauda joprojām ir labāka par karti

Kāpēc skaidra nauda ir labāka par karti
Nav šaubu, ka banknošu kaudzīte izskatās daudz labāk nekā plastmasas kartiņa un tas pat nav vienīgais iemesls, kāpēc skaidra nauda ir labāk nekā nauda kontā.

1. Var maksāt visur
Šķiet, ka mūsdienās karšu termināļi ir pilnīgi visur, tomēr tā tas īsti nav un joprojām eksistē pietiekoši daudz tirdzniecības vietu, kurās nav iespējams samaksāt ar karti. Savukārt ja tavā makā bez kartes būs arī monētas un banknotes, tu varēsi samaksāt vienmēr un visur

2. Nav atkarības no interneta
Neliela tehniska problēma var viegli pārvērst tavu karti par nekam nederīgu plastmasas gabalu. Situācija kad tu pēc darba veikalā esi piekrāvis pilnu grozu ar pārtiku un vēlies pēc iespējas ātrāk nokļūt mājās un pievērsties vakariņām, bet tā vietā esi spiests doties mājās bez nekā, nav nemaz tik nereāla, kā varētu šķist. Tajā pašā laikā skaidra naudai ir vienalga, kas ir noticis ar internetu, tā strādā vienmēr.

3. Skaidru naudu nevar nobloķēt banka
Reizēm gadās, ka vajag iztērēt lielāku summu nekā parasti, bet banka maksājumu nobloķē, jo šādi cenšas mūs pasargāt no krāpniekiem. Ar skaidru naudu nekas tāds nav iespējams, jo tai ir vienalga kā un cik daudz tu to tērē.

4. Tu mazāk tērē
Tas ir pilnīgi nopietni un zinātniski pierādīts. Maksājot ar skaidru naudu, cilvēki savos tēriņos ir piesardzīgāki un vairāk pievērš uzmanību cenai.

5. Lielāks prieks par pirkumu
Vēl viens fakts – maksājot ar skaidru naudu, pirkumi sagādā vairāk prieka un nopirktā lietas šķiet vērtīgākas.

6. Ir vieglāk ierobežot izdevumus
Šis triks ir gandrīz tikpat vecs kā pasaule. Lai ierobežotu savus tēriņus, ņem līdz tikai tik daudz naudas cik tu esi gatavs iztērēt. Ar skaidru naudu tas strādā daudzreiz labāk nekā ar maksājumu kartēm, kuru limitu var izmainīt jebkurā laikā.

7. Skaidra nauda palīdz iegūt pareizus finansiālus ieradumus
Konkrēta naudas summa makā palīdz izvairīties no impulsīviem pirkumiem. Skaidri zinot, cik daudz naudas tev ir un cik ilgu laiku tev ar to jāiztiek, tev nāksies divreiz padomāt vai tev tiešām ir vajadzīga lieta, kuru tu vēlies nopirkt. Turklāt šis ir viens no labākajiem veidiem kā ietaupīt naudu.

8. Ar skaidru naudu ir vienkāršāk iedot dzeramnaudu
Vairs nekādas sarkšanas un mulsuma! Ja vien tavā makā ir arī skaidra nauda, tev vairs nebūs jāuztraucas par to, ka tu nevari pateikties viesmīlim ar kādu nelielu finansiālu bonusiņu.

9. Nav jāmaksā bankai
Dažādas komisijas par konta apkalpošanu un maksas par SMS paziņojumiem it kā neizmaksā daudz,bet tomēr tie ir izdevumi, bez kuriem ir iespējams iztikt.

10. Skaidra nauda izskatās labāk nekā karte
Smaga banknošu kaudzīte ir skaista un audzē pašapziņu labāk nekā kaut kāda neliela plastmasas kartiņa. Pat tad, ja šī kartiņa ir “zelta”.

One thought on “10 iemesli, kāpēc skaidra nauda joprojām ir labāka par karti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

2 + 15 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.