Pieci reāli biznesi, kurus var uzsākt bez ieguldījumiem

Bizness bez ieguldījumiem
Pieci reāli biznesi, kurus var uzsākt bez ieguldījumiem

Jau sen vēlies izveidot savu biznesu, bet tevi attur sākuma kapitāla trūkums? Iespējams, ka tev noderēs šis raksts, kurā stāstīsim par pieciem reāliem biznesiem, kurus var uzsākt bez ieguldījumiem vai ar pavisam nelieliem ieguldījumiem.

1. Auto aukle
Kā zināms, bērnu izvadāšana uz skolu vai bērnu dārzu var prasīt diezgan daudz laika, kura vecākiem var arī nebūt. Situāciju vēl vairāk sarežģī dažādi pulciņi un sporta sekcijas, kas nereti norit tieši tajā laikā, kad vecāki vēl atrodas darbā, jo tālu ne visiem vecākiem ir iespēja regulāri atprasīties no darba, lai izvadātu savas atvases uz to pulciņiem.
Šādā situācijā auto aukles pakalpojumi var kļūt visai pieprasīti. Auto aukle ir cilvēks, kas var aizvest jūsu bērnus uz skolu, pulciņu vai sporta sekciju un vēlāk atvest atpakaļ. Lai pievērstos šādam biznesam vajag tikai autovadītāja apliecību, auto un pietiekoši daudz brīva laika. Iesākumā klientus vienkāršāk būtu meklēt savu draugu un paziņu lokā, jo diez vai atradīsies daudz cilvēku, kas riskētu uzticēt savus bērnus pilnīgi svešam cilvēkam. Pēc kāda laika kad tiks iemantota lielāka klientu uzticība, visticamāk radīsies iespējas klientu skaita audzēšanai.

2. Dzīvnieku pieskatīšana
Ja arī tu esi dzīvnieku mīļotāju vidū, iespējams, ka šis būs tieši tavs variants. Ir pietiekoši daudz dzīvnieku saimnieku, kuriem nav kur atstāt savu mīluli, kamēr tie atrodas komandējumos vai ceļojumos. Protams, katrs savu kaķīti vai sunīti var atstāt speciālā dzīvnieku viesnīcā, tomēr šāda apstākļu maiņa jūsu mīlulim var sagādāt daudz stresa. No šādas situācijas var izvairīties, atstājot savu dzīvnieciņu mājās un noalgojot cilvēku, kas to regulāri apciemos, baros, izklaidēs un vedīs pastaigās.
Izvēloties šādu biznesa veidu jūs varat paši izvēlēties kādu noteiktu darbības virzienu: varat nodarboties tikai ar suņiem, kaķiem vai, piemēram, eksotiskiem dzīvniekiem un izvēlēties savu pakalpojumu spektru. Galvenais to visu izrunāt ar dzīvnieka īpašnieku vēl pirms tas ir atstājis pilsētu.
Vēl viens ar dzīvnieku pieskatīšanu saistīts peļņas gūšanas veids ir suņu vešana pastaigās. Ja kāda suņa saimnieks vēlu atgriežas no darba vai nemīl agri celties, jūs varat palīdzēt atrisināt šo problēmu. Turklāt šajā gadījumā jums atkritīs rūpes par dzīvnieka barošanu un citas problēmas.

3. Uzkopšana
Arī mājokļu uzkopšana ir viens no biznesiem, kuram nevajag lielus ieguldījumus. Iesākumā pilnīgi pietiks ar labu sadzīves ķīmiju un to pavadošiem sīkumiem: sūkļiem, lupatām un gumijas cimdiem. Ja ir brīvi līdzekļi, būtu labi iegādāties arī profesionālu tīrīšanas tehniku, piemēram, jaudīgu putekļusūcēju, labu grīdas mazgājamo slotu vai tvaika tīrītāju.
Arī šajā gadījumā pirmos klientus var meklēt ar draugu un paziņu palīdzību vai ar sludinājumu palīdzību. Jums, protams, nāksies konkurēt ar citiem tīrīšanas servisiem un tādēļ būtu labi izdomāt kādu īpašu “fīču” kas jūs atšķirs no citiem līdzīgiem servisiem. Piemēram, var uzkopšanai izmantot tikai ekoloģiskus tīrīšanas līdzekļus vai iztikt bez ķīmijas vispār un apieties tikai ar tvaika tīrītāju. Šī īpašība var būt jebkāda, galvenais, lai tā jūs izdevīgi atšķir no citiem līdzīgiem servisiem.

4. Ekskursiju vadīšana
Ja jūs mīlat savu dzimto pilsētu, labi to ziniet un esat pietiekoši atraktīvs cilvēks, iespējams, ka jums varētu patikt ekskursiju vadīšana. Galvenais izdomāt dažus patiešām interesantus maršrutus un iekļaut tajos ne tikai visiem zināmas apskates vietas, bet arī tādas vietas, par kurām ceļvežos nekas nav minēts. Šādu informāciju var mēģināt uzzināt bibliotēkās, no vecākiem cilvēkiem vai, piemēram, vietējā novadpētniecības muzejā.
Kombinējiet pilsētas vēsturi ar stāstiem par pilsētas mūsdienu dzīvi. Piemēram, aizvediet cilvēkus arī uz kādu interesantu veikaliņu vai kafejnīcu. Apsveriet tematisku ekskursiju iespējas: var cilvēkiem rādīt pilsētas vēsturi, bet var arī izveidot nakts ekskursiju pa pilsētas interesantākajiem bāriem. Viss ir atkarīgs tikai no jūsu fantāzijas.
Klientus var meklēt sociālajos tīklos un tūristu iecienītās vietnēs. Var arī rīkoties līdzīgi kā to dara citi gidi, un meklēt klientus tūristu iecienītās vietās. Jāpiebilst, ka gidam noteikti vajadzētu pārzināt arī kādu papildus valodu, lai varētu strādāt ar ārzemju tūristiem. Kopumā jāsaka, ka ekskursiju vadīšana var būt diezgan ienesīga nodarbe vasaras perioda, kad ir aktīvākā tūrisma sezona.

5. Apmācības
Ja jūs labi pārziniet kādu mācību priekšmetu un protat šīs zināšanas nodot arī citiem, iespējams, ka jums būs piemērots repetitora jeb privātskolotāja biznesa modelis. Pat ja standarta skolas priekšmeti nav jūsu stiprā puse, iespējams jūs spējat apmācīt kādā citā jomā. Noteikti nav jāorientējas tikai uz ierastajiem mācību priekšmetiem, jo bez matemātikas, svešvalodām un bioloģijas ir arī pietiekoši daudz citu nišu, kas arī var būt pieprasītas. Iespējams, ka jūs spējat apmācīt videomontāžā, fotografēšanā vai programmēšanā. Pārdomājiet savu priekšmetu un cenšaties padarīt mācāmo materiālu pēc iespējas aizraujošāku, jo tieši no jūsu apmācības kvalitātes būs atkarīga jūsu klientu daudzums un peļņa. Ja nevēlaties personīgi tikties ar apmācāmo, varat mēģināt izveidot tiešsaistes mācību kursu un piedāvāt apmācības attālināti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

16 + 18 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.