Kā samazināt degvielas patēriņu. 10 efektīvākie veidi

Kā samazināt degvielas patēriņu
Jautājums, kā samazināt auto degvielas patēriņu uztrauc daudzus jo daudzus auto īpašniekus, tomēr tikai retais spēj atrast atbildi. Protams, aprakstītās metodes neļaus samazināt tava milzu džipa degvielas patēriņu līdz maza hibrīda līmenim, tomēr zināmu ekonomiju tās nodrošinās.

Pati pirmā lieta kas būtu jāizdara visiem tiem auto īpašniekiem, kas ir norūpējušies par sava auto degvielas patēriņu, ir autoservisa apmeklējums. Paaugstinātu degvielas patēriņu var izsaukt dažādi auto bojājumi un tādēļ, ja tavs auto ir sācis patērēt vairāk degvielas pēkšņi un bez izskaidrojama iemesla, noteikti meklē speciālistu palīdzību.
Visi rakstā apskatītie padomi, kā samazināt benzīna patēriņu attiecas tikai uz labā tehniskā kārtībā esošu auto.

1. Samazini auto aerodinamiskās pretestības koeficientu
Jo mazāks ir tava auto aerodinamiskās pretestības koeficients, jo mazāk degvielas tas tērēs.
Piemēram, Hummer H2 šis koeficients ir 0.57, Mercedes-Benz CLA 250 – 0.30, Tesla Model 3 – 0.23, bet Volkswagen XL1 (VW 1-litre) – 0.159
Protams, ir skaidrs, ka mēs nevaram mainīt sava auto dizainu, lai šādi samazinātu auto aerodinamiskās pretestības koeficientu, tomēr mēs varam to nepalielināt.
Daži elementi kas palielina šo koeficientu:
jumta bagāžnieks +10%
atvērti logi +5%
atvērta lūka +3%
antena +2%
Tādēļ, ja esi aizmirsis kad pēdējoreiz izmantoji sava auto jumta bagāžnieku, ir ļoti iespējams, ka ir laiks to noņemt. Auto aerodinamiskās pretestības koeficientu samazina arī daži auto tjūninga elementi un tāpēc ja tevi nomoka jautājums, kā samazināt degvielas patēriņu, uzlabo savu auto prātīgi.

2. Samazini auto masu
Šeit vis ir vienkārši: jo mazāk tavs auto sver, jo mazāk degvielas tiek patērēts.
Katri papildus 100 kilogrami atkarībā no auto dzinēja tipa, palielina auto degvielas patēriņu par vairākiem simtiem gramu uz 100 kilometriem.
Šī iemesla dēļ ir vērts pārbaudīt vai tu sev nevadā līdzi nevajadzīgas lietas(piemēram, bērnu krēsliņu vai vasaras riepas). Atbrīvojies no visa bez kā vari iztikt.

3. Maini savu auto vadīšanas stilu
Dažos gadījumos braukšanas stila maiņa spēj diezgan jūtami samazināt auto degvielas patēriņu.
Ekonomisku vadīšanas stilu raksturo saprātīga ātruma izvēle, plūdens paātrinājums un tāda pat bremzēšana. Tāpat jāņem vērā luksoforu darbība un jācenšas izvairīties izvairās no straujiem paātrinājumiem. Īsumā, jo retāk tev nāksies izmantot bremzi, jo mazāks būs arī tava auto patēriņš.

4. Apdomīgi izvēlies braucienu laiku
Ir skaidrs, ka ja tu esi nokļuvis sastrēgumā – tu audzē savu degvielas patēriņu.
Iespējams, ka ir vērts izbraukt ātrāk uz darbu vai braukt no tā vēlāk mājās. Katram ir savi braucieni un arī tiem piemērotākie laiki katram būs savi.

5. Izvēlies labāko maršrutu
Vēl viens veids, kā samazināt degvielas patēriņu ir pareiza maršruta izvēle. Daudzi navigatori un navigācijas lietotnes informē arī par sastrēgumiem, un dažu dienu tas var ietaupīt ne tikai benzīnu, bet arī laiku.

6. Lieto kreisera ātrumu braucot pa šoseju
Automobiļiem kreisera ātrums parasti tiek sasniegts augstākajā pārnesumā pie noteiktiem dzinēja apgriezieniem. Un tieši šajā ātrumā degvielas patēriņš ir visoptimālākais. Dažādām mašīnām šis ātrums un dzinēja apgriezieni atšķiras, tādēļ ir vērts noskaidrot, kāds tas ir tieši tavai mašīnai. Nereti šo informāciju var atrast servisa grāmatiņā, tomēr ne visos gadījumos.

7. Pareiza pārnesuma izvēle
Kā jau tika minēts, auto degvielas patēriņš ir optimāls pie noteiktiem dzinēja apgriezieniem(visbiežāk no 2 līdz 2,5 tūkstošiem) un tādēļ ir jācenšas izvēlēties tādu pārnesumu, lai dzinēja apgriezieni turētos tieši šajā rādītājā.
Dažas mašīnas pat signalizēs, ja ir laiks pārnesumu mainīt.
Protams, viss teiktais attiecas tikai uz mašīnām ar manuālo ātrumu kārbu.

8. Prātīga riepu izvēle
Dažas riepas var palielināt auto degvielas patēriņu pat par vairākiem simtiem gramu uz 100 kilometriem. Riepu ekonomiskuma testus veic daudzi auto tēmai veltīti izdevumi. Piemēram, vari izpētīt šo topu ar ekonomiskākajām auto riepām.

9. Izvairies no lielāka rādiusa riteņiem
Vēl viens akmens auto tjūninga lauciņā. Daudzi auto īpašnieki cenšas padarīt savu auto pievilcīgāku un uzstāda tam lielākus riteņus. Tas vai auto šādi tiešām kļūs glītāks ir strīdīgs jautājums, savukārt tas ka kopā ar lielākiem riteņiem pieaugs arī degvielas patēriņš ir pilnīgi droši. Precīzu degvielas patēriņa pieaugumu ir grūti nosaukt, taču tas noteikti būs diezgan ievērojams un atkarībā no dažādiem faktoriem var pieaugt pat par vairāk nekā desmit procentiem.

10. Pareizs gaisa spiediens riepās
Uzreiz jāatzīmē, ka mēs neiesakām riepas pārpumpēt. Tas, protams, samazinātu degvielas patēriņu, tomēr par to var nākties dārgi samaksāt. Būs daudz saprātīgāk ja riepas tiks piepumpētas līdz maksimālajam ražotāja noteiktajam rādītājam.
Pazemināts riepu gaisa spiediens var palielināt auto degvielas patēriņu par vairākiem procentiem. Tāpēc ja esi norūpējies par to, kā samazināt degvielas patēriņu, neaizmirsti pasekot arī gaisa spiedienam riepās.

Bonuss! Iegādājies sava iecienītā degvielas uzpildes staciju tīkla atlaižu karti
Protams, ja neesi to jau izdarījis. Šis solis gan nesamazinās tava auto degvielas patēriņu, tomēr ļaus tev samazināt par benzīnu izdoto naudu. Daudz laika tas neprasīs, bet ietaupīt ļaus regulāri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

20 − 5 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.