Kā atbrīvoties no maisiņiem zem acīm. Astoņi efektīvi veidi

Kā atbrīvoties no maisiņiem zem acīm
Atbrīvoties no maisiņiem zem acīm var 15 minūšu laikā. Var arī ne tik ātri, toties uz ilgu laiku. Šeit aprakstīti astoņi veidi, kā atbrīvoties no maisiņiem zem acīm, izvēlieties sev piemērotāko un katru rītu priecājieties par savu izskatu spogulī.

1. Dzer ūdeni
Lai cik tas nebūtu paradoksāli, bet, lai atbrīvotos no maisiņiem zem acīm, ir jādzer daudz ūdens. Tā tas ir tāpēc, ka maisiņi nereti parādās sāls dēļ, jo sāls aizkavē šķidruma izvadīšanu no organisma. Savukārt ūdens palīdz izvadīt no organisma sāli un toksīnus.
Ja ir baudītas sālītas vakariņas, raudāts vai lietots daudz alkohola – tīrs dzeramais ūdens kļūs par tavu dienas labāko draugu.

2. Pieliec kaut ko aukstu
Aukstums sašaurina asinsvadus un spēj mazināt jebkuru tūsku. Zona ap acīm nav izņēmums. Atvēsināt tūsku var arī ar metāla karotes palīdzību. Labāk iepriekš ielikt 4 – 6 metāla karotes saldētavā un pēc tam tās pēc kārtas likt pie acīm: kad viena karote uzsilst, aizstāj to ar citu.
Cits variants — mazgāt seju ar ledus gabaliņiem. Šajā gadījumā derēs sasaldēts ūdens, zāļu tēju novārījums vai pat piens.
Alternatīva ledum — aukstās kompreses. Tās var pagatavot, saslapinot parastu vates disku aukstā pienā vai rožūdenī. Komprese jātur 10 – 15 minūtes.
Starp citu, tādus pazīstamus cīnītājus ar tūsku, kā gurķi, kartupeli un tējas maisiņus, labāk iepriekš sasaldēt: efekts būs izteiktāks.

3. Pagatavo dabīgu masku
Neslikts veids, kā atbrīvoties no maisiņiem zem acīm ir dabīgas maskas. Alveja ļoti labi tiek galā ar tūsku un vienlaikus arī mitrina ādu, kā arī palīdz izlīdzināt sīkās grumbiņas. Vari izspiest alvejas lapu masu, uzklāt to uz ādas, paturēt pāris minūtes, līdz tā izžūst, un tad nomazgāt ar ūdeni.
Vēl viens variants – samitrināt vates diskus ar alvejas sulu, ielikt saldētavā un tad izmantot šīs kompreses, kad rodas vajadzība.
Ļoti efektīva maska pret tūsku sanāks no 2 ēdamkarotēm alvejas lapu masas kas sajaukta ar ½ tējkaroti gurķu sulas. Šo Maisījumu var uzklāt pirms gulētiešanas un no rīta nomazgāt.
Arī sakults olas baltums palīdz izlīdzināt ādu no noņemt pietūkumu. Tas jāuzklāj uz zonas zem acīm ar pirkstiem vai otiņas palīdzību, jāpagaida 10 – 15 minūtes un tad jānomazgā ar aukstu ūdeni.
Olas baltumu var samaisīt ar kafijas biezumiem(pie viena olas baltuma jāpievieno 2 tējkarotes kafijas biezumu). Pēc 10 minūtēm maska jānomazgā un uz ādas jāuzklāj mitrinošs krēms.

4. Izmanto kosmētiskos līdzekļus
Ja negribat tērēt laiku pašizgatavotai kosmētikai, nopērc gatavus rūpnieciski ražotus kosmētikas līdzekļus. Piemēram, acu maskas. Kā zināms, šādas maskas spēj noņemt ne tikai tūsku, tām piemīt arī mitrinošas īpašības un pretnovecošanas efekts.
Nedrīkst aizmirst arī par krēmu ādai ap acīm. Lai pastiprinātu tā iedarbību, centies to glabāt ledusskapī.
Ja tavas acis no rītiem ne tikai pietūkst, bet arī paliek sarkanas vai niez, nav izslēgts, ka tev ir alerģija uz acu kosmētisku. Pamēģini pāris dienas nelietot ierastos līdzekļus. Ja problēma pazūd, visticamāk vainīga ir kosmētika.

5. Neaizmirsti par miegu
Pirmkārt, centies labi izgulēties. 8 – 9 stundas ilgs miegs var palīdzēt atbrīvoties gan no maisiņiem zem acīm, gan ziliem lokiem ap acīm. Tieši pilnvērtīgs miegs, var būt viens no labākajiem un veselīgākajiem veidiem, kā atbrīvoties no maisiņiem zem acīm.
Otrkārt, pievērs uzmanību savai pozai miega laikā. Piemēram, gulēšana uz vēdera, veicina šķidruma pieplūdi acīm. Labāk ir gulēt uz muguras, turklāt zem galvas noteikti vajadzētu būt spilvenam. Tas mazinās iespēju, ka acu rajonā sakrāsies šķidrums.

6. Izturies saudzīgi pret ādu ap acīm
Āda ap acīm ir ļoti jūtīga, un nevērīga attieksme pret šo zonu var novest pie ādas izstiepšanās, kuras rezultātā parādās maisiņi. Tāpēc centies nestiept ādu un nerīvēt acis, kā arī neizmantot agresīvus līdzekļus, kā, piemēram, skrubi. Tāpat nevajadzētu aizmirst par mitrinošo krēmu.

7. Atbrīvojies no kaitīgiem ieradumiem
Domā, kā atbrīvoties no maisiņiem zem acīm? Saki “Nē” kaitīgiem ieradumiem!
Bieži vien maisiņi zem acīm rodas, ja pārtikā tiek lietoti sālīti ēdieni, tiek smēķēts vai bieži lietots alkohols. Tiec vaļā no šiem kaitīgiem ieradumiem un tu visticamāk aizmirsīsi ne tikai par maisiņiem zem acīm, bet arī labāk izskatīsies.

8. Apmeklē ārstu
Dažreiz tūska ap acīm var signalizēt par noteiktām veselības problēmām vai izmaiņām organismā. Runa ir par grūtniecību, dermatītu, alerģiju, mononukleozi un citām slimībām. Tādēļ, ja tu dzīvo veselīgi un maisiņi zem acīm parādās negaidot, ir vērts griezties pie ārsta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

2 × two =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.