TOPS: Piecas pasaulē dārgākās tējas

Piecas pasaulē dārgākās tējas
Rit pēdējās augusta dienas, laiks mūs ar saulīti īpaši nelutina un rokas pašas no sevis sniedzas pēc kārtējās tasītes tējas. Ja arī tu esi tējas cienītājs, tev noteikti patiks šis tops ar piecām pasaules dārgākajām tējām. Jāsaka gan ka tēju pasaule ir ļoti plaša un ir iespējams, ka mēs kādu dārgu tēju esam palaiduši garām, tomēr kopējo ainu tam nevajadzētu mainīt.

5. Tieguanyin tēja
Tieguanyin tēju iegūst kalnainajā Anxi apgabala Fudzjaņas provincē un tā ir vispazīstamākā šajā apgabalā izgatavotā tēja. Tieguanyin tējas apstrāde ir garš, sarežģīts un rūpīgi veicams process, kas prasa izcilas zināšanas. Tieguanyin tēja ir lieliska Uluns veida tēja, kas satur vairāk nekā 400 cilvēka organismam noderīgus ķīmiskos savienojumus. Savukārt savu nosaukumu tēja ir ieguvusi pateicoties ķīniešu dievībai Mercy Guanyin, kura kā vēsta leģenda esot parādījusies sapnī vietējam tējas audzētājam un norādījusi vietu, kurā šī tēja ir augusi. Tiek apgalvots, ka šo tēju var izmantot pat septiņas reizes un tomēr tā nezaudēs ne kripatiņu no sava aromāta.
Mūsdienās šīs tējas cena ir aptuveni 3 tūkstoši ASV dolāru par vienu kilogramu, kas ir aptuveni 150 ASV dolāri par 50 gramiem tējas.
Piecas pasaulē dārgākās tējas

4. Vintage Narcissus tēja
Vintage Narcissus ir kāds tiešām ļoti rets Uluns tējas veids. Šīs tējas dzimtene atrodas Wuyi kalnos kuros to ievāci tikai reizi divos gados. Šī ir viena no visizsmalcinātākajām Ķīnas tējām, kura savu nosaukumu ir ieguvusi par godu seno grieķu mitoloģijas tēlam Narcisam. Pateicoties savām garšas īpašībām, tējas cena var sasniegt pat 6500 ASV dolāri par vienu kilogramu, jeb aptuveni 325 grami par 50 gramiem.
Piecas pasaulē dārgākās tējas

3. Yellow Gold Tea Buds
Šī ir visai ekskluzīva tēja, kuru ievāc tikai vienā Ķīnā esošā kalnā. Šīs tējas novākšana tiek veikta ar īpašām šim mērķim paredzētām zelta šķērītēm, turklāt tēja tiek ievākta tikai pašām tējas augu galotnītēm. Ja tev vēl nepietiek ar visu iepriekš minēto, zini, ka šī tēja tiek pārklāta arī ar īstu 24 karātu zeltu(kuru es gan ne īpaši manīju). Runā, ka savā laikā šo tēju bija iecienījuši Ķīnas imperatori, tomēr mūsdienās tā ir pieejama visiem gribētājiem, tajā skaitā arī tev. Nu, protams, ja vien tev nav žēl vairāk nekā 500 ASV dolāru par 50 gramiem šīs tējas.
Piecas pasaulē dārgākās tējas

2. Pandu tēja
Tu taču mīli pandas, šos jaukos mīlīgos lācīšus, kuri pārtiek tikai no jauniem bambusu dzinumiem? Un, ja tu tās patiešām mīli, tev noteikti vajadzētu patikt arī šai tējai, jo galvenais šīs tējas unikalitātes pamats ir pandas, jeb precīzāk – to mēsli. Nē, nebaidies, šī tēja netiek gatavota no pandu mēsliem, tie vienkārši tiek izmantoti tējas krūmu mēslošanai. Zinātāji apgalvo, ka pateicoties šim mēslojumam, tēja iegūstot īpašu tikai tai raksturīgu garšu. Neskatoties uz to ka tēja ir pieejama tikai kopš 2012. gada, tā jau ir iemantojusi zināmu popularitāti, jo citādi ir grūti izskaidrot tās cenu, kas var sasniegt pat 3,5 tūkstošus ASV dolāru par 50 gramiem Pandu tējas.
Piecas pasaulē dārgākās tējas

1. Da Hong Pao tēja
Leģenda vēsta, ka Minu dinastijas imperatora māte tika dziedēta ar kādu noteiktu tēju. Pateicībā par to imperators esot nosūtījis sarkana auduma apmetņus, ar kuriem apsegt tējas krūmus, no kuriem šī tēja ir radīta.
Nezinu cik šajā leģendā taisnības, tomēr fakts ir tāds, ka šī tēja tiek ļoti augstu vērtēta arī mūsdienās. Eksperti apgalvo, ka šīs tēja tonizē, uzmundrina, samazina miegainību, padara skaidrāku prātu, nomierina garu un palīdz sakoncentrēties, uzlabo gremošanas sistēmas un vielmaiņu darbu, padara asāku redzi un skaidrāku skatu. Tējai piemītot neskaitāmas dziedējošas īpašības kas visticamāk tad arī padara šo tēju tik vērtīgu.
Viens kilograms Da Hong Pao tējas var maksāt pat vairāk nekā miljonu ASV dolāru un tas ir vairāk nekā 50 tūkstoši ASV dolāru par 50 gramiem.
Piecas pasaulē dārgākās tējas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

19 − 14 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.