5 vitamīnu trūkuma pazīmes

5 vitamīnu trūkuma pazīmes
Kad organismam pietrūkst vitamīnu, tas mums to cenšas pateikt visai neparastā veidā. Lasi un uzzini kādas ir piecas vitamīnu trūkuma pazīmes!

1. Saplaisājusi āda lūpu kaktiņos
Saplaisājusi āda lūpu kaktiņos liecina par to, ka jūsu organismam pietrūkst dzelzs, cinks un tādi vitamīni kā B3, B2 un B12. Šī problēma bieži skar cilvēkus, kuri ir, atteikušies no gaļas lietošanas uzturā, un tādēļ šo cilvēku organismam pietrūkst dzels un cinks.

Kā to labot:
Ēdiet vairāk putnu gaļu, lasi, tunci, olas, austeres, garneles, tomātus, zemesriekstus, lēcas. Atceraties, ka, lai organisms labāk dzelzi uzņemtu tam ir nepieciešams vitamīns C, tādēļ apvienojiet šos produktus ar brokoļiem, sarkanajiem pipariem, kāpostiem un ziedkāpostiem.

2. Ādas apsārtums un izsitumi uz sejas, matu izkrišana
Šīs pazīmes liecina, ka jums ir vitamīna B7(biotīna) deficīts. Šis vitamīns ir zināms arī kā “matu vitamīns”. Cilvēka organisms prot uzglabāt taukos šķīstošos vitamīnus, tādus kā A, D, E, K, bet neprot uzkrāt vitamīnus, kuri šķist ūdenī, tādi ir arī lielākā daļa B vitamīnu.

Kā to labot:
Ēdiet vārītas olas, lasi, avokado, sēnes, ziedkāpostus, soju, riekstus, avenes un banānus.

3. Sarkani vai balti zvīņaini plankumi uz vaigiem, rokām, ciskām un dibena
Šīs pazīmes liecina, ka jums trūkst neaizvietojamas taukskābes un vitamīni A un D.

Kā to labot:
Samaziniet piesātināto un trans tauku patēriņu un uzņemiet vairāk veselīgo tauku. Lietojiet uzturā lasi un sardīnes, grieķu riekstus un mandeles. Lai organisms labāk uzņemtu vitamīnu D, ēdiet arī zaļumus, dārzeņus, burkānus, saldos kartupeļus un sarkanos piparus. Ēdiet produktus, kuri satur beta-karotīnus, tā ir viela, no kuras organisms sintezē vitamīnu A.

4. Tirpšana, nejūtīgums un durstoša sajūta plaukstās, pēdās un citās ķermeņa daļās
Šādas pazīmes liecina par vitamīna B9(folijskābes), vitamīnu B6 un B12 trūkumu. Šī ir problēma, kas ir saistīta ar perifēro nervu sistēmu. Citas raksturīgas šīs problēmas pazīmes ir trauksme, depresija, anēmija, hronisks nogurums un hormonāls disbalanss(biežas garastāvokļa maiņas)

Kā to labot:
Lietojiet daudz spinātu, sparģeļus, bietes, pupas, vārītas olas, astoņkājus, mīdijas, gliemenes, austeres un putnu gaļu.

5. Muskuļu krampji, durošas sāpes kāju pirkstos, ikros un mugurā
Šīs pazīmes liecina par magnija, kalcija un kālija deficītu. Ja jūs intensīvi trenējaties, tad jums ir jāuzņem vairāk minerālu un ūdenī šķīstošo vitamīnu, jo tie tiek zaudēti caur sviedriem.

Kā to labot:
Ēdiet vairāk banānu, mandeles, lazdu riekstus, ķiršus, ābolus, greipfrūtus, brokoļus un tumši zaļus dārzeņus, tādus kā kāpostus vai spinātus.

Avots

One thought on “5 vitamīnu trūkuma pazīmes

  1. Pastiprināta matu izkrišana var būt saistīta arī ar selēna un cinka trūkumu. Ja selēna ir par maz, tad vairogdziedzeris funkcionē ne tā kā vajag un tas atspoguļojas uz matu, arī nagu stāvokli. Kopš sāku lietot Bio-Selenium+Zinc, mati un nagi palikuši krietni stiprāki. Ja ir muskuļu krampji, tad viennozīmīgi palīdz magnijs. Ārste teica, ka sākumā var lietot pat 800 dienā, lai ātrāk atrisinātu šo problēmu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

sixteen − five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.