17 padomu, kā vieglāk pamosties

17 padomu, kā vieglāk pamosties
Ja arī tu esi to cilvēku vidū, kuriem pamošanās uz darbu vai skolu sagādā jūtamas grūtības, tad lasi 17 padomus kā vieglāk pamosties un justies enerģijas pilnam!

Lai pamošanās no rītiem būtu pēc iespējas vieglāka tam, ir jāgatavojas jau vakarā.
1. Izmantojiet darba pusdienu pārtraukumu, lai dotos nelielā, pastaigā. Un vispār cenšaties, pavadīt pēc iespējas vairāk laika svaigā gaisā. Tas uzlabos jūsu miegu un atvieglos pamošanos.

2. Cenšaties neskatīties televizoru pēc astoņiem vakarā. Zilās gaisma apspiež melatonīna izstrādāšanos, bet tieši šim hormonam ir liela nozīme cilvēka diennakts ritmu regulēšanā. Tas attiecas arī uz datoriem, telefoniem un planšetēm. Tiesa, datoriem eksistē dažādas programmiņas, kuras izmaina datora krāsu shēmu un šādi saudzē jūsu acis un naktsmieru.

3. Pirms gulētiešanas izmēģiniet aromterapiju. Pareizi izvēlēti aromāti ļaus jums atslābināties un noskaņoties uz miegu.

4. Pirms gulētiešanas apsoliet sev kaut ko garšīgu brokastīs un pirms miega neēdiet. No rīta jūs pamodīsieties ar nelielu izsalkumu, bet doma par doma par gardajām brokastīm liks jums ātrāk pamosties.

5. Ja jums nāk miegs, tad dodieties gulēt, un ir vienalga ja jums šķiet, ka ir pārāk agrs. Pāris papildus miega stundas tikai ļaus jums labāk izgulēties un no rīta būs vieglāk pamosties.

6. Izmēģiniet gulēt pie atvērta loga. Nav nekāds noslēpums, ka cilvēks saražo diezgan daudz ogļskābās gāzes. Un iespējams, ka tieši atvērts logs jums palīdzēs izgulēties.

7. Novietojiet modinātāju pēc iespējas tālāk no gultas. Ja jums būs jāpieceļas, lai modinātāju izslēgtu, tas pavisam noteikti palīdzēs jums piecelties, turklāt diez vai jūs pēc tam atkal līdīsiet gultā, lai vēl kādu mirkli pagulētu.

8. Mostieties klausoties patīkamu mūziku. Aizmirstiet par skaļajiem un kaitinošajiem modinātāja signāliem. Variet pamēģināt pat iegādāties speciālu modinātāju, kurš imitē saullēktu un saulrietu. Jūs gan vieglāk aizmigsiet, gan vieglāk pamodīsieties.

9. Mostoties mēģiniet domāt par dienas laikā gaidāmu patīkamu piedzīvojumu. Vai vienkārši padomājiet, ka, ja jūs neatnāksiet uz darbu, tad kolēģi pēc jums skums:)

10. Pamostoties pavārtieties pa gultu un veiciet dažas dziļas ieelpas un izelpas.

11. Saberzējiet ausis, šādi jūs uzlabosiet galvas asinsriti. Un paberzējiet plaukstas.

12. Uzstādiet sev lielus mērķus. Ja jums ir mērķis, kā dēļ ir vērts agri mosties, tad arī pamosties jums būs daudz vienkāršāk.

13. Pēc piecelšanās pēc iespējas ātrāk ieslēdziet gaismu. Spilgta gaisma samazinās melatonīna izstrādi(tas liek mums justies miegainiem) un veicina pamošanos.

14. Pirms brokastīm izdzeriet glāzi ūdens. Šī ir ļoti vienkārša, bet arī ļoti efektīva metode. Ūdens ne tikai palīdzēs jums atmosties, bet arī attīrīs jūsu gremošanas sistēmu un sagatavos jūs barības uzņemšanai.

15. Atveriet logu un veiciet vairākas dziļas ieelpas(arī tad ja ārā ir auksts). Tas jūs atbrīvos no miegainības un uzlabos asinsriti.

16. Nekad neļaujaties kārdinājumam pagulēt kādu pusstundiņu ilgāk. Jums ir jāpieradina savs organisms laicīgi iet gulēt un laicīgi pamosties, vienmēr vienā un tajā pašā laikā.

17. Ja jūs no rītiem skrieniet vai nodarbojieties ar citām fiziskām aktivitātēm, tad pārnesiet tās uz vakaru.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

4 × five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.