15 neparastākās un šokējošākās zupas pasaulē

Zupas pazīst visā pasaulē. Un katrā pasaules vietā tām, tiek izmantotas vietējās izejvielas un tās izgatavo atbilstoši vietējai, dažreiz pat ļoti eksotiskajai specifikai. Starp šīm zupām ir arī tādas kuras rietumu cilvēkam liksies visai šokējošas.

15. Zupa “Kiburu”
Šī ir iecienīta “Čagga” cilts locekļu zupa. Un šī cilts dzīvo Kilimandžāro  kalna pakājē. Zupas pamatsastāvs ir banāni un kafija. Trešā šī zupas sastāvdaļa ir vietējie dubļi. Dubļi gan tiek lietoti kā garšviela. Vēl kāds šis zupas plus ir tas, ka šī zupa ir ļoti vienkārši pagatavojama.

View post on imgur.com

14. Zupa “Sopi Di Yuwana” jeb zupa no iguānas
Šī zupa ir izplatīta visā Karību reģionā  , bet īpaši populāra tā ir Aruba salā, kur iguānas tiek uzskatītas par kaut ko līdzīgu vistām. Taisnību sakot iguāna pēc garšas arī atgādina vistu, tikai iguānas gaļa ir kaulaināka un tai ir zvīņas. Toties iguānas gaļa tiek uzskatīta par afrodiziaku. Noslēpums esot tajā ka iguānām esot divi locekļi, patiesībā gan viens, toties zarots. Pašā zupā bez iguānas gaļas esot arī daudz dārzeņu.

View post on imgur.com

13. Zupa “Pūķis – tīģeris – fēnikss”
Šī zupa ar tās maģisko nosaukumu tiek uzskatīta par tradicionālu Ķīnas virtuves ēdienu. Ķīnas dienvidu rajonos šī zupa pat tiek uzskatīta par ekskluzīvu. Tomēr tās sastāvā nav to sastāvdaļu kuras ir minētas nosaukumā. Šīs sastāvdaļas simboliski aizvieto čūska kā pūķis, kaķis kā tīģeris un mums visiem tik pierastā vista kā fēnikss.

 

12. Zupa “Tien Kahn”
Šī zupa arī no Āzijas, un ir tradicionāla vairākās Āzijas valstīs. Šī Vjetnamas asins zupa tiek gatavota no svaigām asinīm, vēlams no pīles. Asinis šīs zupas sastāvā nav vienīgā dīvainība, vēl šajā zupā tiek izmantota putna guza. Lai asinis nesarecētu zupa tiek glabāta ledusskapī un to pasniedz aukstu. Tiek uzskatīts ka zupa dod spēku gan tās ēdājam, gan tam kas to gatavoja.

View post on imgur.com

11. Zupa “Menudo”
Tulkojumā tas nozīmē “Meksikāņu zupa”, jeb vienkārši sakot tā ir govs kuņģa zupa. Kā jau varēja noprast no nosaukuma, šo zupu gatavo no govs kuņģa un tikai īpašos gadījumos, nu piemēram lai ārstētu paģiras. Galvenās šīs zupas sastāvdaļas ir govs kuņģis un kukurūzas biezputras. Zupu gatavo uz mazas uguns un tā sanāk visai garda. Vēl viens šīs zupas plus ir tāds ka nekas no govs neiet zudumā.

View post on imgur.com

10. Alus zupa
Alus zupai vajadzētu patikt visiem alus cienītājiem. Šo zupu pasniedz brokastīs kopā un ļauj sākt dienu ar alus garšu mutē. Šī zupa ir radusies Vācijā, bet viduslaikos tā kļuva populāra visā Eiropā. Galvenā zupas sastāvdaļa protams ir alus un to pasniedz lielās porcijās. Šai zupai ir dažādas variācijas un dažās no tām tiek izmantoti arī kartupeļi. Zupu pratīs novērtēt visi silta alus cienītāji:D.

View post on imgur.com

9. Zupa no sikspārņiem
Šī zupa ir populāra Palau salās kuras atrodas Klusajā okeānā. Un kā ir noprotams no nosaukuma, šo zupu gatavo no sikspārņa un kokosu piena kurā . Īpaši bīstama šī zupa šķiet dēļ tā, ka sikspārņi mēdz pārnēsāt dažādas slimības. Dažos restorānos jums ļaus izvēlēties kuru pūkaini jūs gribat apēst, un tad jūs varat ķerties klāt vienai no satraucošākajai maltītei savā dzīvē.

View post on imgur.com

8. Zupa “Souppa Patchia/Khaas” un tās variācijas
Eksistē vairākas šīs zupas variācijas, Kipras to gatavo no jēra galvas, Armēnijā no govs kājām, vai dažreiz galvas, Irānā un Azerbaidžānā no aitas galvas un nagiem. Bet Irākā tai pievieno arī kuņģi un kājas. Albānijā tai pievieno aitas, cūkas vai cita dzīvnieka galvu. Šī zupa ir ideāla ēšanai ziemas periodā.

View post on imgur.com

7. Gaiļu oliņu zupa
Zupa ļoti līdzinās tradicionālajai vistas – makaronu zupai, tikai vistas gaļas vietā tajā izmanto gaiļa oliņas. To gatavo buljonā kopā ar dārzeņiem. Runā ka oliņu krēmveidīgā struktūra zupā atgādina tofu sieru, tikai ar pabiezu ādu. Tiek uzskatīts ka šī zupa labvēlīgi ietekmē sieviešu ādu un vīriešu spēkus.

View post on imgur.com

6. Zupa “Supu”
Šī zupa līdzinās meksikāņu govs kuņģa zupai, atšķirība ir tāda ka šajā zupā tiek izmantotas dažādas kazas ķermeņa daļas, tādas kā aknas, sirds, mēle, galva. Ja jums paveiksies tad savā šķīvī atradīsiet arī kazas nagus. Un šo zupu arī mēdz ēst lai uzveiktu paģiras.

View post on imgur.com

5. Zupa #5
Šo zupu tā arī sauc, un tā ir ielikta piektajā vietā lai jums nejauktu galvu. Šī zupa satur buļļu peni un oliņas(kas buļļu gadījumā nav nekādas oliņas bet visai kārtīgas olas). Un kā zināms, tad visi ēdieni ar šādām sastāvdaļām tiek uzskatīti par afrodiziakiem. Buļļa ģenitālijas tiek ievietotas karstā ūdenī un tad tiek pievienoti dārzeņi un garšvielas. Zupa ir populāra Dienvidāzijā.

View post on imgur.com

4. Šokolādes zupa
Tie kuri nevar atļauties dārgus ceļojumus un eksotisku zupu nobaudīšanu, bet tomēr vēlas nobaudīt kaut ko eksotisku, tie var nobaudīt šokolādi ar makaroniem. Šo ēdienu gatavo Japānas konditorejas uzņēmums “Lotte” un tas būs ļoti piemērots Valentīna dienai. Ēdienā tiek savienotas saldā un sāļā garša, šokolāde un garšvielas.

View post on imgur.com

3. Zupa no tīģera peņa
No visām pasaules peņa zupām, zupa ar tīģera peni ir visdārgākā. Šī zupa ir īsti Ķīniska, un tiek uzskatīta par dabisku “Viagra” jau gadsimtiem ilgi. Tīģera peni nedēļu mērcē ūdenī un tad visu dienu vāra uz mazas uguns pievienojot tai garšvielas un ārstniecības augus, dažreiz arī tīģera kaulus. Neskatoties ka tīģeri ir apdraudēta suga, to ķermeņa daļas joprojām var iegādāties Ķīnas tirgos.

View post on imgur.com

2. Bruņurupuča zupa
Kā jau noprotams no nosaukuma, galvenā sastāvdaļa šajā zupā ir bruņurupuču gaļa. Šī ir dārga zupa kas ir tradicionāla vairākās kultūrās, piemēram Singapūrā, ASV. Ķīnā un citā Āzijas valstīs šai zupai izmanto bruņurupučus ar mīkstām bruņām. ASV izmanto bruņurupučus kas pieejami ASV. Ēdot šo zupu jūs riskējat iegūt jūras velšu saindēšanos sauktu Chelonitoxism

View post on imgur.com

1. Bezdelīgu ligzdu zupa
Šī zupa Ķīnā vienmēr ir tikusi uzskatīta par delikatesi un tā ir ļoti dārga. To pasniedz tikai dažos restorānos. Bezdelīgas gandrīz pilnībā taisa savu ligzdu no siekalām. Zupā tās kļūst līdzīgas želatīnam. Šim ēdienam ir iecienīti arī alu putni kuru ligzdas ir veidotas no putnu vēmekļiem un siekalām.

View post on imgur.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

3 × four =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.