Kā ziemā nesaslimt. 11 svarīgākie padomi

Kā nesaslimt
Neviens nemīl slimot, un tomēr mēs slimojam. Piedāvājam dažus padomus, kā nesaslimt gada aukstākajā gadalaikā – ziemā!

Kas būtu jāievēro, lai mēs ziemā neslimotu

Vienmēr kad ir jāiziet no mājas kārtīgi saģērbjaties. Pat tad ja jums ir tikai jāaiziet līdz mašīnai, vai jāiznes atkritumi.

Sekojiet tam, lai kājas vienmēr būtu sausas un siltumā.

Veltiet vairāk laika fiziskām nodarbībām. Ziemai vispiemērotākās būs slēpošana un slidošana, bet tās, protams, var būt arī citas sporta nodarbības.

Vienmēr rūpīgi mazgājiet rokas. Slimiem cilvēkiem vīrusi mēdz palikt uz rokām un jūs tos varat iegūt sarokojoties vai lietojot kopīgi izmantotus priekšmetus. Tāpēc ir ļoti svarīgi mazgāt rokas, īpaši pēc sabiedriskā transporta un publisku vietu apmeklējumiem.

Esiet modrs un dzīvespriecīgs. Vienmēr cenšaties saglabāt labu garastāvokli. Cilvēkiem, kuri parasti ir nospiestā garastāvoklī, pasliktinās imūnsistēmas darbība un samazinās organisma spējas pretoties slimībām.

Lietojiet vairāk šķidruma. Piemēram, zaļo tēju. Zaļā tēja labi tonizē un dod daudz enerģijas.

Sekojiet savas pārtikas kvalitātei. Iekļaujiet savā ēdienkartē karstus buljonus, piena produktus un augļus un dārzeņus.

Ēdiet ķiplokus! Vismaz divas vai trīsreizes nedēļā būtu jāapēd kāda ķiplokmaizīte. Ķiploki satur antibakteriālas vielas, kas nonāvē dažādus vīrusus un uzlabo imunitāti.

Lietojiet vitamīnus A, B, C, D un E. Vitamīns A ir sastopams treknās zivīs, olas dzeltenumā un augu eļļās. Vitamīnu B var uzņemt ar zaļumiem. Vitamīns C ir atrodams apelsīnos, mandarīnos, citronos un kivi augļos. Vitamīnu D var uzņemt ar piena produktiem, biezpienu, sieru un sviestu. Vitamīns D sastopams arī augu eļļās, jūras produktos un zivju aknās. Vitamīns E atrodams augu eļļās, kviešos, kukurūzā, auzās un rudzos.

Regulāri uzkopiet māju. Slaukiet putekļus, mazgājiet grīdas un, protams, regulāri vēdiniet telpas. Vīrusiem ļoti nepatīk svaigs, vēss un mitrs gaiss.

Veltiet pietiekoši daudz laika atpūtai un labi izguļaties. Ja jūsu organisms ir noguris, tam nav spēka cīnīties ar vīrusiem.

Lasi arī rakstu “Kā uzlabot imunitāti

Kādas ir tavas metodes, kā nesaslimt?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

12 + thirteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.