Seši veidi, kā iztīrīt zāles traipus no džinsiem

Seši veidi, kā iztīrīt zāles traipus no džinsiem
Zāles traipu tīrīšanai var izmantot ziepes, ūdeņraža peroksīdu, amonjaku un pat verdošu ūdeni. Lasi un uzzini kā!

Kas ir jāņem vērā

  • Svaigus zāles traipus būs vieglāk iztīrīt nekā vecus, un tādēļ būtu labāk to darīt pēc iespējas ātrāk.
  • Ja esat tikko nosmērējušies, necenšaties tīrīt traipu ar sausu vai mitru salveti. Tā jūs visu padarīsiet tikai sliktāku. Labāk izmantojiet kādu no tālāk aprakstītajām metodēm.
  • Jebkuru līdzekli vispirms izmēģiniet kādā mazāk redzamā apģērba vietā. Īpaši būtiski tas ir tumšas krāsas džinsiem.
  • Tīrīšanas līdzeklis ir jāierīvē ar birsti, trauku mazgāšanas sūkļa otru pusi vai paša apģērba gabala audumu. Ja neesat, pārliecināti par auduma krāsas noturību, būs labāk, ja berzīsiet ne tikai pašu traipu, bet arī apkārt tam vai pat visā bikšu garumā. Pretējā gadījumā traipa vieta var kļūt gaišāka par pārējo audumu.

Kā iztīrīt zāles traipus no džinsa ar saimniecības ziepēm

Šis ir viens no efektīvākajiem, ja ne pats efektīvākais veids, kā iztīrīt zāles traipus no džinsiem. Turklāt tas derēs ne tikai zāles, bet arī cita veida traipiem.
Ziepes nežēlojot ieziepējiet traipu izmantojot karsto ūdeni. Rūpīgi berziet traipu ar suku vai sūkli, ļaujiet tam 20 minūtes pastāvēt un tad mazgājiet veļasmašīnā.

Veļas ziepes var izmantot arī tad, ja esat izmantojuši citu līdzekli, bet zāles traips nav pilnībā izgājis. Veiciet aprakstīto operāciju kamēr traips pilnībā pazūd.

Kā iztīrīt zāles traipu no džinsiem ar traipu tīrītāju

Dažādi traipu tīrīšanas līdzekļi var būt dažādi jāizmanto un tādēļ, pirms ķeraties pie traipa, būtu svarīgi izlasīt uz iepakojuma(vai iepakojumā) esošo instrukciju. Labi sevi parādījuši ir tādi zīmoli kā Vanish vai Amway, bet ir arī citi ne sliktāki traipu tīrītāji, kas spēs tikt galā ar zāles traipiem.

Kā iztīrīt zāles traipus no džinsiem ar verdošu ūdeni

Šī metode ļaus atbrīvoties tikai no svaigiem traipiem.
Nostiepiet audumu un bagātīgi nolejat sasmērēto vietu ar verdošu ūdeni. Uzreiz pēc tam mazgājiet apģērba gabalu veļasmašīnā vai ar rokām.

Kā iztīrīt zāles traipus no džinsiem ar veļas pulveri

Ielieciet džinsus vannā un samērcējiet ar karstu ūdeni. Visā bikšu garumā nokaisiet tās ar kvalitatīvu veļaspulveri un berziet ar rokām kamēr parādās putas.
Atstājiet džinsus mērcēties 1 – 2 stundas un tad mazgājiet ar rokām vai veļasmašīnā.

Kā notīrīt zāles traipus no džinsiem ar amonjaku un ziepēm

Šī metode būs piemērotāka senākiem un grūtāk tīrāmiem traipiem. 250 ml silta ūdens izšķīdiniet aptuveni 1 tējkaroti amonjaka. Liela traipa gadījumā palieliniet šķidruma daudzumu saglabājot proporcijas. Uzlejiet šķidrumu traipam. Pēc 15 – 20 minūtēm bagātīgi ieziediet to ar saimniecības ziepēm. Ļaujiet džinsiem tā pastāvēt 20 minūtes un tad mazgājiet tos ar rokām vai veļasmašīnā.

Kā notīrīt zāles traipus no džinsiem ar ūdeņraža peroksīdu

Ar šo līdzekli labāk tīrīt gaišas krāsas apģērbu, jo tumšas krāsas džinsus tas var izbalināt.
Dāsni un no abām pusēm nolaistiet traipu ar ūdeņraža peroksīdu. Nedaudz paberzējat traipu un ļaujat tam pāris minūtes pastāvēt. Tad izmazgājat apģērba gabalu veļasmašīnā vai ar rokām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eight − 4 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.