Fakti par šķavām

Daži interesanti fakti par šķavām.

Atbilde uz kāda cilvēka nošķaudīšanos dažādās valstīs ir dažāda. Indijā tiek uzskatīts ka šķavas liecina par cilvēka labo veselību. Senie romieši un grieķi uzskatīja ka šķavas ir laba zīme.

Šķavas ir automātiskas, ja šis proces ir sācies, tad to apstādināt vairs nav iespējams.

Tiek uzskatīts ka šķavas ir cilvēka imūnsistēmas svarīga daļa, un ka tās palīdz saglabāt cilvēka veselību.

Ja jūs atrodaties slēgtās telpās, un šķavājot nepiesedzat muti ar roku, tad periodiski šķavājot jūs varat nodot savus mikrobus vairāk kā 150 citiem cilvēkiem. Tāpēc vienmēr svarīgi ir aizklāt muti šķavājot, bez tam, škavāt neaizklājot muti ir nepieklājīgi.

Tiek uzskatīts ka šķavas var izraisīt arī psiholoģiski iemesli, piemēram uztraukums, bailes vai skumjas. Spēcīgas emocijas var novest pie deguna membrānas izplešanās vai saraušanās, un šķavas to atgriež iepriekšējā stāvoklī.

Šķavāšanas centrs ir izvietots smadzeņu apakšējā daļā. Ja šī smadzeņu daļa tiek bojāta, cilvēks var pazaudēt spēju šķaudīt.

Višķaudošākais dzīvnieks uz pasaules esot iguāna. Tas esot izskaidrojams ar to ka tā dzīvnieks atbrīvojas no noteikta tipa sāļiem kas ir šī dzīvnieka gremošanas sistēmas darbības blakus produkti.

Tiek uzskatīts ka normāla, veselīga miega laikā cilvēks nespēj šķaudīt, jo šajā procesā iesaistītie nervi atpūšas līdz ar cilvēku.

Cilvēks šķaudot izdala aptuveni 40000 šķidruma pilītes ar ātrumu vairāk kā 44 metri sekundē.

Nemēģiniet apturēt šķavas vienlaicīgi nesaspiežot degunu, tas var novest no bungādiņu traumēšanas un deguna asiņošanas. Kā runā, esot fiksēti pat akluma iestāšanās gadījumi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

twelve + twelve =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.