12 veidi, kā pastiprināt savu ietekmi uz citiem

12 veidi, kā pastiprināt savu ietekmi uz citiem
Eksistē daudz veidu, kā palielināt savu ietekmi uz citiem cilvēkiem. Šajā rakstā ir aprakstītas tikai 12 populārākās metodes savas ietekmes palielināšanai.

1. Savas ietekmes apzināšana
Pirmais kas jums būtu jādara, tas ir jāpieņem fakts, ka neatkarīgi no ieņemamā stāvokļa, jūs ietekmējat to cilvēku dzīves, kuri ir jums apkārt. Ļoti bieži cilvēki pat nenojauš par savu tiešo vai netiešo ietekmi uz apkārtējiem cilvēkiem. Tādēļ ir ļoti svarīgi šo ietekmi apzināties un izvēlēties atbilstošu uzvedības modeli.

2. Esiet principiāls un uzstājīgs
Esiet tas cilvēks, par kuru jūs sevi uzskatiet. Esiet tāds katrā savā darbībā un pacentieties nebūt pretrunā ar šo cilvēku. Nemeklējiet vieglus ceļus. Izveidojiet savu tēlu citu cilvēku acīs un kļūstiet par piemēru šiem cilvēkiem. Jūsu darbības nosaka jūsu vēlmes, bet jūsu ietekmi nosaka jūsu rīcība.

3. Esiet patiess un atvērts
Neizliecieties par to, kas jūs neesat. Esiet īsts un godīgs. Tas rada uzticību, bet uzticība pastiprina ietekmi.

4. Uzņemieties atbildību
Nemeklējiet attaisnojumus – ja esat pielaidis kļūdu, nekavējoties atzīstiet savu vainu. Būt par līderi nenozīmē būt pilnībai. Mācieties no savām kļūdām un vediet sevi un citus uz priekšu.

5. Meklējiet problēmu risinājumus
Nesēdiet un nesūdzieties par savām problēmām, tā vietā risiniet savas problēmas. Tie cilvēki, kuri spēj savas problēmas paši atrisināt, citu acīs izskatās pievilcīgāk. Tāpēc, ja jūs kļūsiet par šādu cilvēku, jūs arī iegūsiet kāroto autoritāti.

6. Izrādiet iniciatīvu 
Nevajag sēdēt un gaidīt, kad kāds uzņemsies vadību. Ja vēlaties pozitīvi ietekmēt notikums, jums ir jārīkojas. Kļūstiet par to kurš piedāvā jaunas idejas, riskē un ved citus uz priekšu.

7. Iejūtieties citu stāvoklī
Atliciniet laiku tam, lai izprastu citu cilvēku jūtas un to kāpēc šie cilvēki rīkojas tieši tā, kā rīkojas. Uzziniet kas šos cilvēkus uztrauc. Cilvēkus neinteresēs jūsu idejas kamēr jums nesāks interesēt šie cilvēki. Tomēr atceraties, ka jums un jūsu interesei ir jābūt patiesai. Cilvēki ir svarīgāki par visu.

8. Novērtējiet citus cilvēkus
Vienkāršs “Paldies” var paveikt brīnumus, īpaši ja tas ir pateikts citu cilvēku klātbūtnē. Pamaniet un novērtējiet citu cilvēku centienus un nostādiet šos cilvēkus kā paraugu citiem. Turklāt dariet to tā, lai visi to redz. Norādot kāda rīcība ir pareiza un kāda nepareiza, jūs ietekmējiet citu cilvēku darbību. Mēs visi gribam lai mūs novērtē un paliela.

9. Reaģējiet pareizi
Cilvēki visu pamana. Tomēr pat, ja jūs nespējat kontrolēt notiekošo, jūs joprojām varat kontrolē to kā jūs uz to reaģējiet. Šo jūsu rīcību redz apkārtējie cilvēki. Neļaujaties emocijām, bet nomierinieties un apdomājiet kas notiek. Vienmēr atceraties par savas rīcības sekām.

10. Meklējiet labo citos cilvēkos
Šis padoms var šķist dīvains, tomēr lai jūs nenokļūtu egoisma un savu manipulāciju varā, jums sava ietekme ir jāizmanto vairāk citu cilvēku labā, nekā savā. Palīdziet tiem kas jums seko. Lai jūsu ietekme kalpo tam, lai tā izgaismo labo citos cilvēkos. Šādi jūs cilvēkos varat saskatīt potenciālu, kuru neredz paši cilvēki. Palīdziet šiem cilvēkiem šo potenciālu atvērt.

11. Vadieties pēc paša svarīgākā noteikuma
Rīkojieties ar citiem cilvēkiem tā, kā jūs gribētu lai šie cilvēki rīkojas ar jums. Šie nav tikai vārdi un jums tieši tā arī ir jārīkojas. Ja vēlaties lai ciena jūs – cieniet citus. Ja vēlaties lai pret jums izturas labi – izturieties labi pret citiem.

12. Iemācieties dalīties
Nebaidieties dalīties ar zināšanām un prasmēm, kuras jums ir. Dalieties un palīdziet citiem, lai citi cilvēki ar jums rēķinās. Dodiet viegli.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

twenty − nineteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.