7 frāzes, kuras nemēdz teikt veiksmīgi cilvēki

7 frāzes, kuras nemēdz teikt veiksmīgi cilvēki
Karjera ir pārāk nozīmīga mūsu dzīves sastāvdaļa, lai to apdraudētu ar kādu ne pārāk veiksmīgu izteicienu. Rakstā apskatītas septiņas frāzes, kuras jums vajadzētu izsvītrot no sava leksikona, ja vēlaties veidot veiksmīgu karjeru.

“To nav iespējams izdarīt”
Šādas un līdzīgas frāzes izrunā cilvēki, kuri viegli padodas grūtību priekšā. Šādi cilvēki var pat nesapņot par paaugstinājumu. Tā vietā lai atteiktos no projekta pilnībā, piedāvājiet alternatīvus risinājumus. Patiesībā dzīvē nav nemaz tik daudz neiespējamu lietu. Lielākā daļa vadītāju dod priekšroku virzīt paaugstināšanai tos darbiniekus, kas nebaidās no grūtībām. Tāpēc atceraties, ja jūs nebaidāties no grūtībām un spējat piedāvāt alternatīvu risinājumu, jūs esat vērtīgs darbinieks.

“Šie pienākumi nav norādīti manā darba aprakstā”
Kad jūs piekrītiet jums piedāvātajam amatam, jūs lieliski saprotat kādi pienākumi un kāda darba slodze jūs gaida. Protams, ar laiku pienākumu sarakstam ir tendence pieaugt. Daži no šiem jaunajiem uzdevumiem jums ir kā balzāms dvēselei, bet citi izsauc tikai negatīvas emocijas. Droši vien katrs no mums ir kaut reizi ir nonācis situācijā, kad priekšniecība uzgrūž vēl vienu darbu uz jūsu tā jau noslogotajiem pleciem. Tieši šādos momentos ļoti gribas atgādināt, ka šāds pienākums jūsu darba līgumā nav minēts.
Šādā gadījumā vislabāk ir ar uzņēmuma vadību apspriest jūsu lomu kompānijā. Tieši šāda saruna būs labākais risinājums, lai precīzi noteiktu jūsu darba pienākumus. Tomēr lai cik arī smagi jūsu pienākumi nebūtu, nekad neizrunājiet šo frāzi, jo tā jūs gluži vienkārši iemantosiet sliņķa slavu.

“Tā nav mana kļūda”
Neviens nevēlas strādāt ar cilvēkiem, kuri noveļ vainu uz citiem. Galu galā tā kādreiz pienāks arī jūsu kārta. Tāpēc tā vietā lai norādītu uz citu kļūdām, labāk lai katrs atbild par savām kļūdām. Spēja atzīt savas kļūdas, ir viena no tām īpašībām, kas ļauj mācīties un attīstīties. Ja jūs regulāri rādiet ar pirkstu uz savu kolēģi, jūs nespējat mācīties no savām kļūdām.

“Tas aizņems tikai minūti”
Nekad neizrunājiet šādu frāzi, ja tiešām neesat 100% pārliecināts, ka tas tiešām aizņems tikai 60 sekundes. Kad jūs sakiet ka tiksiet galā ar uzdoto uzdevumu minūtes laikā, jūs pamaziniet savus panākumus. Visticamāk tik ātri paveikt šo uzdevumu jūs varat savu profesionālo spēju un apķērības pēc, bet apsolot kādam kaut ko izdarīt minūtes laikā, jūs radiet iespaidu ka ar jums uzticēto uzdevumu var tikt galā jebkurš.

“Man nav vajadzīga palīdzība”
Brutāls “vientuļais vilks” var būt lielisks grāvējfilmas varonis, bet maz ticams, ka viņš kļūs par sava uzņēmuma varoni. Jūs patiesi variet būt pārliecināts, ka jūs spējat tikt galā ar uzdoto darbu, bet darbam komandā ir ļoti liela nozīme. Ja jūs protat strādāt komandā, tas liecina par jūsu līdera spējām. Maz ticams ka spēsiet augstu uzkāpt pa karjeras trepēm, ja vienmēr būsiet tikai pats par sevi.

“Tas nav taisnīgi”
Dzīve pati par sevi nav taisnīga. Netaisnība var parādīties jeb kurā sfērā, ieskaitot karjeru. Tā vietā lai žēlotos, ir nepieciešams meklēt problēmas risinājumu. Amats par kuru sapņojāt tika atdots jūsu kolēģim? Tas nav taisnīgi! Iespējams, ka tā tiešām ir, bet tā vietā lai patstāvīgi izteiktu pretenzijas, labāk sāciet strādāt cītīgāk. Savā profesionālajā darbībā dodiet priekšroku meklēt risinājumus, ne nepārtraukti sūdzieties.

“Mēs vienmēr tā darām”
Biznesā vienmēr darīt “tā kā vienmēr”, nav tā pati labākā stratēģija. To jums apliecinās jeb kura kompānija kas ir pakļāvusies noteikumiem un rezultātā bankrotējusi. Adaptācija pie patstāvīgi mainīgās tirgus situācijas ir vienīgais veids kādā ir iespējams izdzīvot. Nav jābūt tendenču vergiem, bet nedrīkst arī piekopt strausa stratēģiju un slēpt galvu smiltīs. Tā vietā sāciet ieviest jauninājumus un piedāvāt radošus problēmu risinājumus, un jau pavisam drīz jūs kļūsiet par to cilvēku kurš vedīs kompāniju uz nākotni.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

5 + three =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.