12 soļi kā aiziet no nemīlēta darba

Ir klāt pirmdiena un tev atkal ir jādodas uz darbu kuru tu klusībā ienīdi. Ja tev tas tiešām ir līdz kaklam, un tu nopietni gribi no tā aiziet, rakstā ir 12 soļu instrukcija kā to izdarīt.


1. Tu no rīta ienāc birojā, uzreiz dodies pēc kafijas, uztaisi sev tasīti stipras kafijas. Šajā procesā tev paiet minūtes desmit un pēc tam tu dodies uz savu darba vietu. Sākusies ir tava katorgai līdzīgā darba nedēļa.

2. Pārbaudi kas ir jauns tavā Facebook kontā, pārskati jaunos e-pastus. Ieskaties savā viedtelefonā, un apskati kas notiek Viber. Katrs rīts vienmēr ir jāizmanto priekš saviem mērķiem.

3. Pavēro savus kolēģus. Esmu pārliecināts ka tos var iedalīt kā minimums 3 tipos: tups radījums, nožēlojama tā agrāka versija un nelietis – sociopāts. Uzdod sev jautājumu: “Kāds ir to eksistences mērķis?” Vērot savu atspulgu monitorā?! Un ko es te vispār daru starp viņiem?!

4. Padomā cik laika tu esi notriecis dēļ šī darba. Un cik daudz tu vēl esi gatavs ciest. Cik ilgi tu vēl varēsi apspiest sevī neapmierinātību un naidu par visām tām lietām kas tevi uztrauc. Tu saproti ka nespēj darīt vienu un to pašu katru dienu.

5. Tu jau sāc palikt nikns, acis pielīst ar asinīm, rokās izšķīst pildspalva, tā it kā tā būtu kāda kakls.

6. Izanalizē situāciju. Varbūt ir vakances citā nodaļā, vai filiālē citā pilsētā. Tev par to ir pat bail domāt? Tu esi runājis ar visiem kolēģiem pa telefonu, un viņi tev galīgi nešķita adekvāti cilvēki? Atceries, tie ir tavu pašreizējo kolēģu pilnīgas kopijas.

7. Tagad domās atgriežamies pie laika kad tev piedāvāja šo darbu. Piedāvājums šķita tik lielisks. Bet tagad, pēc kāda laika tu saprot ka tev ir izvēl vai nu aiziet no šī darba, vai nolēkt no jumta. Varbūt vajag mest monētu?

8. Un tad pēkšņi tu saproti ka tev priekšā vēl ir tik daudz kā forša. Tev vēl vajag iemācīties spēlēt ģitāru, tavai meitenei it kā patika ideja ar jauno web lapu. Nē, vēl ir par agru nolaist rokas.

9. Ir laiks sastādīt sarakstu ar lietām kas notiks ja tu tagad aiziesi no darba. Un ņem vērā, nekas nāvējošs nenotiks, gluži pretēji, perspektīvu būs vairāk. Atlicis tikai saņemties.

10. Pajautā sev vai spēsi iztikt bez ikdienas biroja kafijas, bez tām gardajām bezmaksas uzkodām? Nez kā būs labāk, ja tu vēl pāris mēnešu pastrādāsi, vai aiziet tieši tagad un tūlīt?

11. Nē! Pavisam noteikti, jebkurā citā vietā būs labāk. Pacel savu pakaļu un ej pie priekšnieka. Laiks rakstīt atlūgumu.

12. Viss.. brīvība! Atlūgums tika parakstīts. Tagad dodies pusdienās un droši sāc jaunu dzīvi!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

4 × three =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.